Ανέκδοτο: Ένας μεγαλοδικηγόρος πάει για κυνήγι αγριόπαπιας

Ανέκδοτο: Ένας μεγαλοδικηγόρος πάει για κυνήγι αγριόπαπιας

Ένας μεγαλοδικηγόρος πάει για κυνήγι αγριόπαπιας σε έναν υδροβιότοπο. Ήταν χρόνια κυνηγός και είχε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Εκεί που είχε στήσει καρτέρι βλέπει μία να πετάει. Πρέπει να ήταν μία χουλιαρόπαπια αλλά δεν ήταν σίγουρος. Μπαμ! Πυροβόλησε, αλλά το πουλί έπεσε δίπλα σε ένα αγρόκτημα που τον χώριζε από αυτόν ένας μόνο φράχτης.

Τι να κάνει ο δικηγόρος, καβαλάει το φράχτη να πάρει την πάπια, αλλά ένας ηλικιωμένος αγρότης που έσκαβε λίγο πιο πέρα, τον είδε και ρώτησε άγρια τι γυρεύει.

Ο δικηγόρος του απάντησε χωρίς περιστροφές:

– Χτύπησα μία πάπια και έπεσε εδώ. Ήρθα να την πάρω.

– Ναι, αλλά εδώ είναι ιδιοκτησία μου, του λέει ο γερο-αγρότης. Φύγετε αμέσως. Η πάπια μου ανήκει.

Θύμωσε ο κυνηγός που δεν τον άφηναν να πάρει το κυνήγι του και του λέει:

– Άκουσε να δεις, είμαι ένας από τους καλύτερους δικηγόρους και, αν δεν με αφήσεις να πάρω εκείνη την πάπια, θα χάσεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για όλες τις παρανομίες και τα αυθαίρετα που υπάρχουν στο αγροκτημά σου. Από το μπάρμπεκιου μέχρι τις τέντες στο περίπτερο που βλέπω εκεί κάτω και ό,τι άλλο.

Θύμωσε και ο γερο-αγρότης, αλλά κράτησε την ψυχραιμία του και με ένα πονηρό χαμόγελο του αποκρίθηκε:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

– Προφανώς, ξένε μου, δεν ξέρετε πώς λύνουμε τις διαφορές μας εδώ που ήρθατε. Δεν ξέρετε για τον «Κανόνα των Τριών Κλωτσιών».

– Τι είναι ο «Κανόνας των Τριών Κλωτσιών;»

– Ο κανόνας λέει πως, επειδή η διαμάχη συμβαίνει στη γη μου, θα ξεκινήσω πρώτος εγώ. Τρεις κλωτσιές από εμένα και μετά τρεις κλωστιές από εσάς και ούτω καθεξής μέχρι κάποιος να μην μπορεί άλλο.

Ο δικηγόρος το σκέφτηκε από δω, το σκέφτηκε από εκεί και φάνηκε σίγουρος ότι θα κέρδιζε το γέρο-χούφταλο αγρότη, καθώς ο ίδιος ήταν πολύ νέος συγκριτικά. Από την άλλη δεν είχε διάθεση να χαλάσει τις διακοπές του και το κυνήγι του τρέχοντας στα δικαστήρια.

Συμφώνησε να συμμορφωθεί με το τοπικό έθιμο και τότε ο γερο-αγρότης του έριξε τρεις ξεγυρισμένες κλωτσιές που ο δικηγόρος ξαπλώθηκε στο χορτάρι. Μόλις συνήλθε και ανασηκώθηκε έτοιμος να ρίξει τις κλωτσιές του του λέει ο γερο-αγρότης:

– Κοίτα, δίκιο έχεις. Η πάπια είναι δικιά σου. Πάρτην και φύγε, είπε ενώ σκεφτόταν: “τις κλωτσιές σου τις έφαγες”. Πάρτην και φύγε τώρα, γιατί μία καινούργια διαμάχη δεν σε συμφέρει, γιατί σύμφωνα με τον «Κανόνα των Τριών Κλωτσιών» πάλι εγώ θα αρχίσω πρώτος!

diadrastika.com