Image by Ben Frieden from Pixabay

Οι Προφητείες των Ινδιάνων Hopi που Επαληθεύτηκαν και οι δύο που μένουν

Οι Hopi είναι φυλή ιθαγενών της Αμερικής που ζουν κυρίως σε μια δημόσια έκταση που τους έχει παραχωρηθεί στην βορειοανατολική Αριζόνα. Προσέξτε, τα κτήνη-υβρίδια που αυτοαποκαλούνται κι ως “αμερικανάκια” τους έχουν “παραχωρήσει” έκταση που αρχέγονα τους ανήκει αφού είναι αυτόχθονες. Η έκταση αυτή περιβάλλεται από την περιοχή των Ναβάχο. Ορισμένοι Χόπι ζουν σε ανάλογη έκταση στον ποταμό Κολοράντο.

Η ονομασία Hopi είναι συντομευμένη μορφή του τίτλου που χρησιμοποιούν για τους ίδιους: Hopituh Sinom, «ο λαός των Hopi». Η αντίληψη των Hopi είναι βαθιά ριζωμένη στους κανόνες ηθικής, την θρησκεία και την πνευματικότητα της φυλής. Η αντίληψη αυτή αντικατοπτρίζει μια γενική ευλάβεια και σεβασμό για όλα τα πράγματα, καθώς και την ειρηνική συμβίωση μαζί τους.

Οι Hopi είναι οργανωμένοι σε μητριαρχικές φυλές. Όταν ένας άντρας παντρεύεται, τα παιδιά από την σχέση αυτή ανήκουν στην φυλή της συζύγου του. Μια από τις εξέχουσες φυλές των Hopi είναι η Φυλή της Αρκούδας. Σε σύγκριση με τις περισσότερες φυλές ερυθρόδερμων της Αμερικής, οι Hopi διατηρούν και συνεχίζουν τις παραδόσεις του πολιτισμού τους, αν και σίγουρα επηρεάζονται από την σαρωτική λαίλαπα του σύγχρονου πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης: Το Φαινόμενο Simpsons και οι Προβλέψεις τους

Μετά τον ηλεκτρισμό και τα μεταφορικά μέσα που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν, οι Hopi εκφυλίζονται μέσα στην καταβόθρα της σύγχρονης κοινωνίας τερμιτών, καθώς πολλοί από αυτούς αναζητούν εξωτερικά επαγγέλματα ή κερδίζουν χρήματα από το εμπόριο αντικειμένων λαϊκής τέχνης, όπως χαρακτικά, πήλινα αγγεία και αργυρά σκεύη.

Οι προφητείες των αρχαίων Ινδιάνων:

1η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η ημέρα που λευκοί άνθρωποι θα έρθουν να πάρουν τα μέρη μας»και πράγματι, τον 15ο αιώνα άρχισε η γενοκτονία και ο συστηματικός αφανισμός των γηγενών λαών της Αμερικής από τους κτηνώδεις χριστιανούς Ευρωπαίους.

2η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η ημέρα που μεγάλοι τροχοί θα καλύψουν τον τόπο και θα τους ακολουθούν φωνές διαφορετικές» και πράγματι, η Αμερική είχε καλυφτεί από κάρα ταξιδευτών και μετανάστες από κάθε γωνιά του παλιού κόσμου, πού έψαχναν να μακελέψουν την εύφορη χώρα, να μολύνουν και να αφανίσουν τους ντόπιους λαούς της.

3η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η ημέρα που ο τόπος μας θα γεμίσει με βουβάλια που δεν θα είναι βουβάλια και θα έχουν μεγάλα λευκά κέρατα» και πράγματι, οι μακελάρηδες έφεραν μαζί τους νέα είδη αγελάδας που γέμισαν την αμερικάνικη ύπαιθρο κι εξολόθρευσαν τα βουβάλια.

Η 4η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η ημέρα που τον τόπο μας θα γεμίσουν από μεγάλα μεταλλικά φίδια» και πράγματι, οι κατακτητές άπλωσαν κατά μήκος της ηπείρου εκατοντάδες σιδηροδρομικές γραμμές, διαστρεβλώνοντας εκθετικά το περιβάλον!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Προφητεία Ντένωφ: Η Γη θα σαρωθεί από ασυνήθιστα κοσμικά υπερκύματα

5η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η ημέρα που τον τόπο μας θα καλύψουν γιγάντιοι ιστοί αράχνης»και πράγματι, η Αμερική καλύπτεται από χιλιάδες χιλιόμετρα καλώδια ρεύματος και δίκτυα 4G που τώρα γίνονται 5G, και πουλάνε καρκίνο και κάθε εκφυλιστική ασθένεια με το κιλό!

6η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η ημέρα που στον τόπο μας θα υπάρχουν μονοπάτια από γυαλιστερή πέτρα που αντανακλά τον ήλιο» και πράγματι, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι κομματιάζουν την Αμερικάνικη γη από άκρη σ’ άκρη!

7η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η ημέρα που η θάλασσα θα γίνει μαύρη και ό,τι κρύβει ζωντανό θα πεθάνει» και πράγματι ο Κόλπος του Μεξικού μαύρισε από το χυμένο πετρέλαιο, σκοτώνοντας όλη την πανίδα της περιοχής.

Μένει τώρα να επιβεβαιωθεί και η 8η και η 9η Προφητεία.

8η Προφητεία «Θα έρθει η ημέρα που οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις παραδόσεις τους, όμως μετά, (9η Προφητεία) ένας μεγάλος κατοικήσιμος οίκος από το διάστημα θα πέσει στην Γη και τότε, όλοι οι τρόποι των παλαιών θα πάψουν».

Οι ινδιάνοι Hopi είχαν 7 φορές δίκιο μέχρι σήμερα. Τι είναι αυτό που μπορεί να πέσει από ψηλά; Είναι ο διαστημικός σταθμός ISS, που όταν πέσει στην Γη, θα σημάνει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα!

Λένε οι σοφοί Ινδιάνοι

«Η ανθρώπινη φυλή πέρασε από 3 φάσεις ζωής από τότε που εμφανίστηκε και από 4 κόσμους, στο τέλος της κάθε φάσης η ανθρώπινη ζωή έχει την ανάγκη μιας κάθαρσης, η τελευταία μεγάλη καθαρτήρια καταστροφή έγινε με κατακλυσμό. Όταν τα σημεία στους ουράνιους δρόμους θα το προαναγγείλουνε και όταν γίνει γεγονός η εφεύρεση των ληκύθων που θα περιέχουν στάχτη, μία από αυτές θα πέσει στην γη και θα κάνει τα πάντα, ακόμα και τους ωκεανούς, να βράζουν, σε μία πολύ μεγάλη έκταση γης δεν θα ξαναφυτρώσει ποτέ βλάστηση για πολλά χρόνια.

Έχει προφητευθεί πως όταν έρθει ο λευκός άνθρωπος, θα είναι παντοδύναμος και θα έχει για χρώμα του το κόκκινο, θα αριθμεί εκατομμύρια και δεν θα ακολουθεί άλλη θρησκεία πέρα από την πίστη που θα πηγάζει από μέσα του. Θα φέρει μαζί του τις Ιερές Πέτρες. Κάθε εξουσία επάνω σε αυτόν τον κόσμο θα γονατίσει μπροστά του και αυτός θα εξαπλωθεί σαν τον αγέρα γρήγορα, κυριεύοντας ολόκληρη την γη.

Βρισκόμαστε ήδη σε Εποχή Κινδύνου.

Οι προφητείες λένε ότι σύντομα θα συμβεί κάτι, όπως εκείνος ο θόρυβος όταν το αεροπλάνο ξεπεράσει αυτό που εσείς λέτε φράγμα ήχου. Ίσως να είναι σεισμός… ίσως κατακλυσμός… ή κάτι παρόμοιο. Ίσως πυρηνική έκρηξη…

Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι χριστιανοί λένε πως πηγαίνουν στον παράδεισο αλλά δεν είναι έτσι γιατί εμείς οι Χόπι δεν πηγαίνουμε πουθενά… Παραμένουμε εδώ πέρα, εδώ που ζήσαμε και βρίσκονται τα σπίτια μας. Ίσως να υπάρχει ένας άλλος θεός, εκείνος των χριστιανών και ο δικός μας, που μάχονται ο ένας τον άλλον και ένας από τους δύο κάποτε θα κυριαρχήσει.

Θα σας προειδοποιήσουμε τώρα για την ύπαρξη ενός λαού πέρα από την θάλασσα, πέρα από το απέραντο νερό. Ξέρω γι’ ανθρώπους που αναγνωρίζονται από τα μαλλιά τους που τα’ χουν πλεγμένα ψηλά πάνω από τα κεφάλια τους. Όμως οι πιο δυνατοί είναι οι άνθρωποι με το Κόκκινο… αυτοί έχουν το μεγάλο όπλο, την θαυματοποιό Δύναμη.

Έμαθα από τους μάγους που μου είπανε «κοίταξε αυτά τα δύο άστρα στον ουρανό»… δεν θα σου πω το όνομά τους γιατί δεν μου επιτρέπεται, λένε όμως πως όταν αυτά τα δύο άστρα αλλάξουν θέση, τότε η δύναμη του τυραννικού λευκού, όπως τουλάχιστον την ξέρουμε, θα αρχίσει να εξαφανίζεται. Θα αρχίσει να σβήνει από εκείνη την στιγμή και ήδη βρισκόμαστε σε αυτή την φάση.

Η ετοιμασία για τον μέλλοντα πέμπτο κόσμο που θα ρθει, έχει ήδη ξεκινήσει. Άρχισε από ανώνυμους ανθρώπους των μεγάλων αλλά και των μικρών εθνών και από φυλετικές μειοψηφίες, μπορεί να το διαβάσει κανείς επάνω στην ίδια την γη, καθώς μορφές φυτών από προγενέστερες εποχές, έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται. Αυτό θα μπορούσε να αρχίσει μία νέα θεώρηση της ίδιας της βοτανολογίας αν βέβαια οι άνθρωποι είχαν την απαιτούμενη σοφία για να καθίσουν και να διαβάσουν την φύση. Οι ίδιοι αρχαίοι σπόροι βλασταίνουν ξανά και στις λιγοστές καρδιές.

Όλα είναι ίδια όπως παλαιά, εξαρτάται από τον τρόπο που τα βλέπεις, αυτά είναι που προαναγγέλλουν τον ερχομό του περάσματος στον μέλλοντα πέμπτο κόσμο.

Σκοτεινός κόσμος, υπερπληθυσμός στις υπόγειες σπηλιές, άνθρωποι που ανεβαίνουν στον δεύτερο κόσμο, υπερπληθυσμός, ανέβασμα στον τρίτο, παθιασμένες για χορό γυναίκες παραμελούν τα παιδιά τους, ανέβασμα στον τέταρτο κόσμο, η ιερή κόρη δολοφονείται από μία ζηλιάρα ανταγωνίστρια.

Τώρα εμείς, οι άνθρωποι Κατσίνα, θα παραμείνουμε εδώ για να υπερασπισθούμε την πόλη καθώς εσείς θα δραπετεύετε μέσα στο σκοτάδι. Η δική μας ώρα για να αποικίσουμε τα μακρινά άστρα δεν έχει έρθει ακόμα, είναι όμως ώρα για να σας εγκαταλείψουμε. Θα πορευθούμε μοναχοί μας σε ένα μακρινό ψηλό βουνό που το όνομά του ποτέ δεν θα μάθετε και από εκεί θα προσμένουμε το ψυχικό κάλεσμά σας για βοήθεια. Κάθε φορά που θα έχετε την ανάγκη μας, απλώς δώστε μας ένα σημάδι.

Κάτι ακόμα: είμαστε άνθρωποι που το μεγαλύτερο τμήμα μας, αντίθετα από εσάς, είναι ψυχή. Έτσι λοιπόν, τις περισσότερες ίσως φορές, θα αδυνατείτε να μας δείτε. Θα πρέπει όμως πάντα να θυμάστε την ύπαρξή μας, φορώντας τις μάσκες και τα κοστούμια μας στις κατάλληλες για τελετουργίες εποχές. Όσοι το κάνουν αυτό, θα είναι οι μόνοι που θα έχουν το προνόμιο της σοφίας και της γνώσης όλων όσων σας διδάξαμε, και μετά, άνθρωποι από εσάς θα δανεισθούν το όνομά μας και θα ονομασθούν φυλή Κατσίνα. Τώρα πάντως έχει πέσει σκοτάδι και η ώρα ήλθε… κάντε γρήγορα».

***

Το «Koyaanisqatsi» («ζωή χωρίς ισορροπία» στην διάλεκτο των Χόπι), το πρώτο μέρος της τριλογίας, με παραγωγό τον Francis Ford Coppola, που γυρίστηκε από το 1975 μέχρι το 1982 και σκηνοθετήθηκε από τον Αμερικάνο σκηνοθέτη Γκόντφρεϊ Ρέτζιο και διευθυντή φωτογραφίας τον Ron Fricke, κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 1982 και αμέσως δημιούργησε μεγάλη αίσθηση. Η σύλληψη της πρότασής του ήταν απλή αλλά πρωτόγνωρη στα μέχρι τότε κινηματογραφικά δεδομένα.

Πρόκειται για ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ χωρίς υπόθεση ή αφήγηση. Για οπτικό του μέρος είχε έναν καταιγισμό τοπίων της υπαίθρου είτε εικόνων από την ζωή σε αστικά κέντρα, σε εναλλαγή με στιγμιότυπα από την καθημερινότητα ανώνυμων ανθρώπων. Δεν υπάρχει διάλογος, αφήγηση και ηθοποιοί. Ο τόνος του κάθε μέρους της ταινίας καθορίζεται από το συνδυασμό των εικόνων και της μουσικής.

Η ταινία υπήρξε υποψήφια για τη Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 1983, ενώ κέρδισε τα βραβεία κοινού στα Φεστιβαλ του Σάο Πάολο και της Βαρσοβίας. Η μουσική της, παράλληλα, βραβεύτηκε από τον Κύκλο Κριτικών του Λος Άντζελες. Το DVD της ταινίας κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2002

Προς μεγάλη ικανοποίηση των φανατικών οπαδών του φιλμ -που δεν είναι καθόλου λίγοι, αν κρίνουμε από τους σχετικούς δικτυακούς τόπους και τα πολυσύχναστα ιντερνετικά forum- το «Koyaanisqatsi», συνοδευόμενο από το «Powaqqatsi», το δεύτερο μέρος της τριλογίας την οποία ο Reggio εμπνεύστηκε από την κουλτούρα των Ινδιάνων Χόπι (το τρίτο και τελευταίο μέρος ήταν το «Naqoyqatsi»), κυκλοφόρησε σε κοινή έκδοση με φόρμα διπλού DVD.

@Ηω Αναγνώστου terrapapers.com και indiancountrytoday.com / Image by Ben Frieden from Pixabay