Ανέκδοτο: Έρχεται στην Ελλάδα ένας ζάπλουτος Πόντιος

Ανέκδοτο: Έρχεται στην Ελλάδα ένας ζάπλουτος Πόντιος

Φτάνει λοιπόν στην Ελλαδίτσα μας ο γνωστότατος ζάπλουτος Έλληνας από τον Πόντο, που μικρό παιδί όταν ήτανε το 1950, μετανάστευσε με την οικογένεια στην Ελλάδα από τον Πόντο και μετά από 5 χρόνια όλοι μαζί πάλι μετανάστευσαν ψάχνοντας μια καλύτερη τύχη στην Αμερική όπου εκεί οικογενειακός επιδόθηκαν στο πλύσιμο πιάτων αλλά μετά από κάποια τυχερά γεγονότα αυτή την στιγμή του ανήκουν τα 2/3 των εμπορικών καταστημάτων της Αμερικής.

Στα 5 χρόνια παραμονής του λοιπόν ο Νικολάκης (μικρό παιδάκι τότε μεγάλος επιχειρηματίας τώρα αλλά μην ξεχνάμε… παραμένει πόντιος) στην Ελλάδα το 1950 έμενε σε μια φτωχογειτονιά στο Αιγάλεω όπου πατώντας το πόδι του στο αεροδρόμιο Ελ .Βενιζέλος το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ήταν να βρεθεί πάλι εκεί και να βρει ίσως κάποιους φίλους του από τα παλιά που μπορεί να έμεναν ακόμα εκεί.

Φτάνοντας λοιπόν στην γειτονία βρίσκει τον παιδικό του φίλο τον Γιωργάκη. Ο Γιωργάκης πλέον όμως είναι 55 χρόνων με οικογένεια ,κάπου σε κάποια εταιρεία υπάλληλος .Αντικρίζονται λοιπόν θυμάται ο ένας τον άλλον ,αγκαλιές φιλιά κλάματα χαρές γλέντια 5-6 μέρες κ.τ.λ.

Λέει λοιπόν ο Κύριος Νίκος στον φίλο του τον Γιώργο

-Ρε φίλε αφού θα μείνω πλέον στην Ελλάδα για πάντα θέλω να πάρω ένα καλό ,ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο. Έχεις να μου προτείνεις κάτι καλό;

Λέει ο Γιώργος στον φίλο του να πάνε να δουν στην MASERATI για αυτοκίνητο. Πάνε λοιπόν μπαίνουνε μέσα τους υποδέχονται με υποκλίσεις οπότε έρχεται και η ώρα για να μιλήσουν για αυτοκίνητα. Λέει λοιπόν ο Νίκος μας .Θέλω ένα καλό, ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο.

Βεβαίως λέει ο υπάλληλος και τους δείχνει το καινούργιο το GT3200.Ειναι καλό λέει ο Νίκος; Το καλύτερο της αγοράς απαντάει ο πωλητής. Τελική ταχύτητα ; Μμμμμ κοντά στα 300 απαντάει ο πωλητής .Και τιμή? 35.000.000 λέει ο πωλητής ξανά .Ααααααα αναφωνεί ο Νίκος .Είναι πολύ φτηνό για μένα κύριε .

Πάμε Γιώργο να φύγουμε .Πραγματικά φεύγουν και πάνε στην Mercedes benz Hellas. Μπαίνουν μέσα και ζητάνε τα ίδια πράγματα .Καλό, ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο .Τους δείχνει ο πωλητής το καινούργιο το SEC 600.Πολύ καλό αυτοκίνητο με 85.000.000 αλλά στην τελική ταχύτητα τα χαλάνε γιατί ο Νίκος θα ήθελε να πιάνει πάνω από 300 πράγμα που το συγκεκριμένο δεν τα έπιανε .

Περάσανε λοιπόν πολλές αντιπροσωπείες με αποτέλεσμα να μην έχουν βρει ακόμα αυτό που θέλουν και όχι μόνο αυτό αλλά έμεινε και μόνο η LADA και η FERRARI. Καλά για LADA δεν το συζητάμε όποτε σαν τελευταία λύση υπάρχει μόνο η FERRARI. Μπαίνουν λοιπόν και στην FERRARI όπου ένας πωλητής τους υποδέχεται και μπαίνουν αμέσως στο ψητό. Τελευταίο μοντέλο το F355 Maranello.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πολύ καλό αυτοκίνητο λέει ο πωλητής ,τιμή κοντά στα 135.000.000 δρχ αρκετά ικανοποιητική για τον Νικόλα οπότε ο τελευταίος ρωτάει τον υπάλληλο .Και για πες μας ρε μάστορα και πόσο γρήγορο μπορεί να είναι αυτό το αυτοκίνητο. Τι να σας πω λέει ο πωλητής….θα ξεκινάτε 6 παρά 20 από Αθήνα και 6 ακριβώς θα είστε στην Κόρινθο κύριε.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ μάλιστα λέει ο Νίκος και κάπως σκεπτικός ευχαριστεί τον υπάλληλο παίρνει και τον φίλο του τον Γιώργο και φεύγουν. Με έκπληξη λοιπόν ο Γιώργος ρωτάει τον Νίκο “ρε δεν θα το αγοράσεις;” Οπότε απαντάει και αυτός φανερά εκνευρισμένος

– Τι να πάω να κάνω να στηθώ από τις 6 η ώρα στην Κόρινθο;!

newsblog.gr