Διδακτικό Ανέκδοτο: Ένας τύπος άρχισε να αγοράζει μαϊμούδες

Διδακτικό Ανέκδοτο: Ένας τύπος άρχισε να αγοράζει μαϊμούδες

Μια φορά και έναν καιρό σ’ ένα χωριό, κάπου στην Αφρική, ένας χρηματιστής, ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 ευρώ τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 ευρώ τη μία όπως είπε.

Το εμπόρευμα όμως, όσο πήγαινε και λιγόστευε οπότε οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.

Ο Χάρης έβγαλε νέα ανακοίνωση ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 ευρώ τη μία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οπότε και πάλι οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους χωρίς να ψάχνουν άλλο για μαϊμούδες.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι, για μία ακόμα φορά, ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 ευρώ. Οι χωρικοί ξανατρέχουν στα δάση πιάνουν και τις λίγες που είχαν απομείνει.

Ο Χάρης τούς λέει:

“Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι’ αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 ευρώ για κάθε μία που θα πιάνετε. Αλλά επειδή πρέπει να πεταχτώ ως την πόλη για μερικές δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου”.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει:

“Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία”.

Οι χωρικοί συμφώνησαν γιατί σκέφτηκαν ότι ήταν ένα καλό deal. Στριμώχτηκαν, λοιπόν, μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Από τότε, δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Καλώς ήρθατε στη Wall Street.

fourtounis.gr