Ανέκδοτο: Ο παπάς πάει για κυνήγι και η προσευχή της αρκούδας

Ανέκδοτο: Ο παπάς πάει για κυνήγι και η προσευχή της αρκούδας

Ένας παπάς αποφάσισε μια Κυριακή να πάει για κυνήγι αρκούδας. Καθώς πήγαινε, νάσου βλέπει από μακριά μια αρκούδα. Πλησιάζει αργά και σιγά καθώς εκείνη έπινε νερό στο ποταμάκι ενώ ταυτόχρονα παραφύλαγε και για κανένα ψαράκι μιας και είχε μέρες να φάει.

Δεν γνώριζε, όμως, ότι οι αρκούδες μπορούν να σε μυρίσουν στα πενήντα μέτρα. Έτσι, μόλις πλησίασε πολύ, η αρκούδα γύρισε να τον κοίταξε. Τα ΄χασε ο παπάς.

Παρά τον όγκο και τα κιλά, οι αρκούδες είναι πολύ γρήγορα ζώα και πολύ εύκολα μπορούν να κυνηγήσουν έναν άνθρωπο στην ευθεία. Οπότε, αμέσως άρχισε να τρέχει προς τον παπά, κι ο παπάς επίσης όπου φύγει-φύγει.

Μπροστά ο παπάς, πίσω η αρκούδα, ο παπάς κατεβαίνει τρέχοντας την πλαγιά. Για κακή του τύχη όμως, σκοντάφτει σε μία ρίζα δέντρου, φέρνει κάτι κουτρουβάλες και πέφτει σε ένα τεράστιο βράχο. Γυρίζει κοιτάζει και η αρκούδα είχε σταματήσει να τρέχει αλλά ήδη βρισκόταν στα πέντε μέτρα μακριά του.

Ο παπάς, δεν είχε άλλο τρόπο να ξεφύγει και μέσα στην τρομάρα του, αρχίζει να προσεύχεται:

“Θεέ μου, συγγνώμη που σήμερα βγήκα για να κυνηγήσω αρκούδες. Σε παρακαλώ, συγχώρεσε με τον αμαρτωλό και εκπλήρωσε μου μια ευχή. Κάνε αυτή την αρκούδα να δει τις αξίες του Χριστιανισμού και να γίνει αμέσως ένας καλός Χριστιανός.”

Με το που τα λέει αυτά ο παπάς, η αρκούδα ενώ βρίσκεται στα δύο μέτρα κοντά του, πέφτει στα γόνατα και σκύβει το κεφάλι ευλαβικά μπροστά στον παπά.

“Ώπα, γλιτώσαμε!” σκέφτηκε ο παπάς. “Οι ευχές μου εισακούστηκαν!”

Δευτερόλεπτα όμως μετά, ακούει την αρκούδα να λέει:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

“Σε ευχαριστώ, Κύριε, για το φαγητό που μου προσφέρεις σήμερα! Είχα τόσες μέρες να φάω!”

newsblog.gr