Επιλογή διαισθητικά μιας εικόνας δίνει ένα μήνυμα για την ψυχή μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σήμερα είναι μια καινούρια ημέρα. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία ζωής. Καθημερινά, όλοι αναζητούμε τρόπους ώστε η μέρα μας να κυλίσει όμορφα και αισιόδοξα – ακόμα κι αν δεν το κάνουμε συνειδητά.

Όλοι αναζητούμε δείγματα που θα κάνουν την κάθε μέρα μας πιο χαρούμενη, πιο ανέμελη, πιο βελτιωμένη, πιο ευχάριστη. Έστω και μία μικρή έμπνευση ή ένα μικρό μήνυμα ή κάτι που θα δούμε ή που θα διαβάσουμε, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά και να διώξει μεμιάς τα γκρίζα χρώματα που μπορεί να μας σκιάζουν.

Το τεστ που ακολουθεί φιλοδοξεί να φέρει αυτή την αλλαγή στη μέρα σας, μέσα από την μία εικόνα που θα επιλέξετε, για να σας δώσει αυτό το μήνυμα που χρειάζεται η ψυχή σας, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μεγάλη χαρά.

Επίλεξε, λοιπόν, μία από τις κάρτες που εικονίζονται παραπάνω και στη συνέχεια βρείτε το θετικό μήνυμα που σου αντιστοιχεί και έχει ανάγκη να λάβει η ψυχή σου.

1. Στη ζωή όλα έρχονται, όλα συμβαίνουν και όλα αλλάζουν

Να θυμάστε πάντα ότι δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο. Όλα αλλάζουν, όλα κινούνται, όλα εξελίσσονται, όλα πετούν, όλα συμβαίνουν.

Ανεξάρτητα από τον πόνο που περνάτε, θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι όλα όσα συμβαίνουν σε εμάς έχουν το χρόνο και το ρυθμό τους και ότι τελικά όλα συμβαίνουν, όλα έρχονται και όλα αλλάζουν.

Για να συμβεί αυτό, χρειαζόμαστε υπομονή, χρόνο και προβληματισμό, πράγμα που δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να επιτευχθεί, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Τότε, όταν θα έρθει η μέρα που θα συμβεί, θα θυμόμαστε τι περάσαμε απλά σαν ένα διδακτικό ανέκδοτο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Απολύτως όλα όσα συμβαίνουν σε εμάς έχουν αρχή και τέλος, οπότε αν συμβεί κάτι αρνητικό, μην απελπίζεστε, όλα συμβαίνουν. Και αν βρίσκεστε σε ένα στάδιο ανακούφισης, θυμηθείτε ότι θα πρέπει να το αξιοποιήσετε στο έπακρο γιατί ο τροχός είναι κύκλος και γυρίζει…

2. Όνειρα, στόχοι, επιτυχίες

Έχοντας ένα όνειρο, ένα όραμα, ένα στόχο, είναι η αρχή κάθε μεγάλου επιτεύγματος, επειδή τίποτα δεν χτίστηκε και δεν επιτεύχθηκε χωρίς κάποιος να το έχει φανταστεί και προσχεδιάσει νωρίτερα.

Κάνε το πρώτο σου βήμα προς τα όνειρά σου, τώρα. Δεν έχει σημασία αν δεν βλέπετε ολόκληρο το μονοπάτι. Κάνετε το πρώτο βήμα με πίστη και προχωρώντας στο υπόλοιπο της διαδρομής, εκείνο που δεν φαινόταν, θα εμφανιστεί καθώς προχωράτε.

Πότε δεν πετυχαίνει να βγει το όνειρό σας αληθινό; Έχετε ήδη κάνει το πρώτο σας βήμα, αλλά δεν κάνατε κάτι σήμερα για να πετύχετε τα όνειρά σας;

Εάν τα καθημερινά σας καθήκοντα δεν προσανατολίζονται προς τα όνειρά σας, τις επιθυμίες και τους στόχους σας, ποτέ δεν θα τα επιτύχετε. Τα όνειρα δεν επιτυγχάνονται από μόνα τους. Η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν το σχέδιο προχωρά και εκτελείται.

Εάν τα καθήκοντα που έχετε κάνει σήμερα δεν σας φέρνουν πιο κοντά στα όνειρά σας, ανησυχείτε. Και ανησυχείτε ακόμη περισσότερο, αν δεν έχετε όνειρα. Θυμηθείτε να προχωράτε κάθε μέρα, ακόμα κι αν είναι μόνο μισό βήμα, το σημαντικό είναι να μην σταματήσετε ποτέ να προχωράτε και να σχεδιάζετε πάντα την ημέρα σας με βάση τις προτεραιότητές σας.

3. Ειρήνη, αγάπη, ηρεμία, χαρά, αφοσίωση

Εξαλείψτε όλες τις σκέψεις ή τα συναισθήματα που δεν φέρνουν την ειρήνη, τη χαρά ή την αγάπη στη ζωή σας.

Η ζωή ανταμείβει εκείνους που δίνουν αγάπη με εξαιρετικό τρόπο. Είναι πιθανό ότι στο δρόμο σας θα βρείτε εμπόδια και αμφιβολίες, αλλά με αγάπη, αφοσίωση και εργασία δεν θα υπάρχουν όρια.

Ό, τι σας κάνει να χάσετε την ειρήνη και την ηρεμία μέσα σας, ό,τι βγάζει την χαρά και την αγάπη από της ζωή σας, πρέπει να το εντοπίσετε και να απομακρύνετε. Τίποτα δεν είναι τόσο πολύτιμο ή σημαντικό για να χάσετε την ψυχική και πνευματική σας ειρήνη.

Μερικές φορές, δεν συνειδητοποιείτε ότι μια κατάσταση σας φέρνει λάθος αποτελέσματα, απλά πρέπει να κοιτάξετε λίγο περισσότερο γύρω σας και να ακούσετε προσεκτικά τις προειδοποιήσεις της ψυχής σας. Ως εκ τούτου, η καλύτερη συμβουλή που σας δίνουμε για αυτή την ημέρα είναι να αγαπάτε ό,τι κάνετε.

diadrastika