Η Λάμψη του Αστέρα που Σηματοδοτεί την Επιστροφή των Θεών
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον Larry Molnar του Κολεγίου Calvin λέει ότι έχει προβλέψει πως θα υπάρξει μια μεγάλη αστρική έκρηξη που θα είναι ορατή από τη Γη, χωρίς τη χρήση οποιωνδήποτε τηλεσκοπίων ή οργάνων.

Αυτή η έκρηξη θα ήταν ένα αληθινό «σημάδι» για το 2022, το οποίο σύμφωνα με αρχαίες αρχαίες προφητείες, θα σηματοδοτούσε την επιστροφή των θεών, ή του Μεσσία, σύμφωνα με άλλες. Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν είχε δίκιο.

Με αφορμή τα παραπάνω

Με αφορμή τα παραπάνω – πάνω στα οποία βάσισαν πολλοί τις ελπίδες τους για μια νέα αρχή ή κάποια λύτρωση – εξερευνήσουμε την υπόθεση αυτής της πιθανότητας. Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση η έντονη λάμψη ενός αστεριού, του Άστρου της Βηθλεέμ, έδειξε τον ερχομό του Μεσία. Θα μπορούσε η λάμψη ενός άλλου αστέρα να σηματοδοτεί την επιστροφή των θεών;

Σήμερα, λοιπόν, προσεγγίζουμε το μυστήριο που περιβάλλει ένα παρόμοιο ενδεχόμενο γεγονός, διερευνώντας τη σημασία του και τη βαθιά επίδραση που έχει στον κόσμο μας.

Τα μυστικά του λαμπερού αστεριού

Στην απέραντη έκταση του σύμπαντος, υπάρχει ένα ουράνιο γεγονός τόσο σπάνιο και υπέροχο που έχει συναρπάσει την ανθρωπότητα για αιώνες: η λάμψη ενός συγκεκριμένου αστεριού – αν και κανείς δεν μπορεί να το προσδιορίσει.

Οι θρύλοι μιλούν για αυτό το κοσμικό φαινόμενο ως προάγγελο της επιστροφής των θεών και το αποκορύφωμα αυτού του κύκλου ζωής. Βαθιά μέσα στο σύμπαν βρίσκεται ένα αστέρι που φωτίζει μόνο μία φορά τη χιλιετία ή ίσως κάθε 10.000 χιλιάδες.

Αυτό το εξαιρετικό ουράνιο σώμα, που πιστεύεται ότι είναι μια πύλη μεταξύ των βασιλείων, αιχμαλωτίζει τη φαντασία τόσο των αστεριών όσο και των πνευματικών αναζητητών. Η λάμψη του αστέρα, που προκαλεί δέος με το φως που εκπέμπει λέγεται ότι διαθέτει εξωκοσμικές δυνάμεις, ή απλά σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής.

Αρχαίες προφητείες και μυθολογίες

Σε όλη την ιστορία, οι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν σεβαστεί το λαμπερό αστέρι ως σύμβολο της επιστροφής των θεών και του τέλους ενός κύκλου ζωής.

Στην αιγυπτιακή μυθολογία, συνδέεται με την αναγέννηση του Όσιρι, του θεού της μετά θάνατον ζωής. Οι Μάγια, επίσης, προέβλεψαν ότι αυτό το εξαιρετικό γεγονός θα σήμαινε το τέλος του ημερολογίου τους, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή φώτισης.

Μία άλλη προφητεία που προέρχεται από τους ινδιάνους Χόπι αναφέρεται στην επιστροφή των Kachinas, μέσω ενός έντονα φωτεινού αστεριού που θα εμφανιστεί ξαφνικά στον ουρανό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πνευματική Αφύπνιση και Μεταμόρφωση

Πέρα από τις προφητείες και τις λαϊκές παραδόσεις υπάρχουν και οι πεποιθήσεις που συνηγορούν στην κατεύθυνση για πνευματική αφύπνιση και μεταμόρφωση. Η λάμψη του αστεριού έχει τεράστια πνευματική σημασία, που πιστεύεται ότι πυροδοτεί μια συλλογική αφύπνιση και μεταμόρφωση μέσα στην ανθρωπότητα.

Καθώς η ακτινοβόλος ενέργεια του αστεριού διαπερνά τη Γη, λέγεται ότι αφυπνίζει αδρανείς δυνατότητες, καταλύοντας μια βαθιά αλλαγή στη συνείδηση. Πολλοί πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα άτομα θα βιώσουν αυξημένη διαίσθηση, πνευματική σύνδεση και βαθιά αίσθηση του σκοπού.

Ουράνιες ευθυγραμμίσεις

Αστρολογικά, το λαμπερό αστέρι συμπίπτει με σπάνιες ουράνιες ευθυγραμμίσεις, εντείνοντας την επίδρασή του στη Γη.

Οι πλανητικές μετατοπίσεις, όπως η σύνοδος του Δία και του Κρόνου, πιστεύεται ότι μεγεθύνουν την ενέργεια του άστρου, ενισχύοντας τη δυνατότητα για βαθιά αλλαγή.

Οι αστρολόγοι προτείνουν ότι αυτή η ευθυγράμμιση χρησιμεύει ως μια κοσμική πρόσκληση για την απελευθέρωση παλαιών μοτίβων και την αγκαλιά νέων πιθανοτήτων.

Η επιστροφή των θεών

Η επιστροφή των θεών, όπως υποδηλώνεται από το λαμπερό αστέρι, υπόσχεται την αναζωογόνηση σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Δεν σημαίνει απαραίτητα την επιστροφή κάποιων θεϊκών οντοτήτων, αλλά ενδεχομένων την επιστροφή κάποιων ικανοτήτων του νου ή άλλων οργάνων.

Πιστεύεται ότι αυτό το κοσμικό γεγονός θα εμπνεύσει μια συλλογική αφύπνιση, οδηγώντας σε μια μεγαλύτερη αίσθηση και ενσυναίσθηση και πολλών άλλων χρήσιμων συναισθημάτων για τον άνθρωπο.

Καθώς η επιρροή των θεών διαποτίζει τον κόσμο μας, η ανθρωπότητα μπορεί να βιώσει μια αναγέννηση της τέχνης, του πολιτισμού και των βιώσιμων πρακτικών.

Η λάμψη του αστεριού

Η λάμψη του αστεριού, που σηματοδοτεί την επιστροφή των θεών και το τέλος αυτού του κύκλου ζωής, ξεσηκώνει τις ψυχές μας γιατί υπόσχεται μια νέα αρχή, προσκαλώντας μας να αγκαλιάσουμε τη βαθιά μεταμόρφωση και την πνευματική αφύπνιση.

Ο άνθρωπος, αιώνες τώρα, δεν φαίνεται ιδιαίτερα ικανός να πατήσει μόνος του στα πόδια. Στη συντριπτική της πλειοψηφία, οι άνθρωποι ψάχνουν μια μαγκούρα για να στηριχτούν – κι αυτήν την ψάχνουν στον ουρανό ανάμεσα στα φωτεινά αστέρια. Ίσως, όμως, και να υπάρχει κάποιο λογική εξήγηση.

Καθώς, λοιπόν, κοιτάμε τον νυχτερινό ουρανό, ας παραμείνουμε ανοιχτοί στις κοσμικές ενέργειες που μας οδηγούν προς ένα φωτεινότερο μέλλον, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Ακόμα κι αν μπορούμε να σταθούμε όρθιοι, ας μην εγκαταλείψουμε τη μαγεία των ουρανών.

Αλλά πάντα να θυμόμαστε ότι η λάμψη του αστέρα που ψάχνουμε, βρίσκεται μέσα μας. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε το κάλεσμα του λαμπρού άστρου και να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι εξέλιξης και ανανέωσης.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay