Οι Λευκοί Γίγαντες της “Περιοχής 51”

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Διάφορες φυλές ντόπιων ινδιάνων της Αμερικής έχουν μεταδώσει από γενιά σε γενιά θρύλους κάποιων φυλών λευκών γιγάντων που εξοντώθηκαν ή χάθηκαν με το πέρασμα των αιώνων. Θα αναφερθούμε παρακάτω σε μερικούς από αυτούς:

Choctaw

Ο Horacio Bardwell Cushman γράφει στο βιβλίο του “Ιστορία των Choctaw, Chickasaw and Natchez Indians” το 1899: “Η παράδοση των Choctaw […] μιλά για μια φυλή από γίγαντες που έζησαν στο παρελθόν στο μέρος που είναι τώρα η πολιτεία του Tennesse, τους οποίους οι πρόγονοί τους πολέμησαν όταν έφτασαν στο Μισισιπή. […] Η παράδοσή τους θεωρεί ότι ο λαός Nahullo, η φυλή των γιγάντων, ήταν μεγάλης σπουδαιότητας. “

Ο Cushman εξηγεί στο βιβλίο του ότι ο όρος «Nahullo» συνήθως χρησιμοποιείται για να αναφέρεται στον λευκό άνθρωπο, αλλά αρχικά προσδιόριζε μια φυλή λευκών γιγάντων οι οποίοι ήταν ανθρωποφάγοι.

Comanches

Οι Comanches ήταν μια φυλή των Μεγάλων Πεδιάδων. Ένας από τους αρχηγούς τους, ο Thunder-rumbling, διηγείται το 1857 την ακόλουθη μαρτυρία μιας φυλής λευκών γιγάντων:

“Ξεπέρασαν κάθε άλλο έθνος που υπήρχε ποτέ, τόσο πριν όσο και μετά, σε όλα τα είδη έξυπνων τεχνών. Ήταν γενναίοι και στρατιωτικά οργανωμένοι, και κυριάρχησαν στα εδάφη που είχαν πάρει από τους πρώην ιδιοκτήτες τους με υπερηφάνεια και αλαζονεία. Σε σύγκριση με αυτά, τα ωχρά πρόσωπα σήμερα είναι πυγμαία, τόσο σε επιδεξιότητα όσο και σε πόλεμο […]”

Ο αρχηγός εξήγησε ότι αυτή η φυλή είχε ξεχάσει τη δικαιοσύνη και το έλεος και έγινε υπερβολικά αλαζονική. Το Μεγάλο Πνεύμα τους εξόντωσε και όλα όσα έμειναν από τον πολιτισμό τους ήταν οι τάφροι στα οροπέδια.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Navajos

Ο Dr. Donald “Panther” Yates, γράφει επίσης για τους θρύλους των Ναβάχο, που χαρακτηρίζονται από “μια μεγαλοπρεπή φυλή λευκών γιγάντων που γνώριζαν την τεχνολογία εξόρυξης και κυριάρχησαν στη Δύση, υποδούλωναν κατώτερες φυλές ενώ κατείχαν οχυρώσεις σε ολόκληρη την Αμερική. Αυτή η φυλή εξαφανίστηκε ή «επέστρεψε στον ουρανό».

Manta

Το 1553, ο Pedro Cieza de León έγραψε στο κεφάλαιο LII του «Χρονικού του Περού» σχετικά με ορισμένους θρυλικούς γίγαντες που είχαν περιγραφεί από τους αυτόχθονες λαούς των Manta.

Λέει επίσης ότι τα σεξουαλικά έθιμα αυτών των γιγάντων αηδίασαν τους ντόπιους και ότι ο ουρανός τους τιμώρησε τελικά, εξοντώνοντάς τους εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς.

Paiutes

Η προφορική παράδοση των Paiutes μας μιλάει για μια φυλή λευκών και κοκκινομάλλιδων γιγάντων, ύψους περίπου τριών μέτρων, που ζούσαν κοντά στον τόπο που γνωρίζουμε σήμερα ως το σπήλαιο Lovelock, που βρίσκεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ, μία περιοχή για την οποία οι σύγχρονες θεωρίες συνωμοσίες προσθέτουν πάρα πολλά καθώς εκεί βρίσκεται και η περιβόητη “Περιοχή 51”.

Δεν είναι σαφές εάν αυτή η «προφορική παράδοση» σχετικά με τους λεγόμενους γίγαντες του Sitecah είναι πραγματική ή αν είναι υπερβολή ή παραμόρφωση των αυτοχθόνων θρύλων που δημιουργήθηκαν όταν οι Paiutes είχαν ήδη εξολοθρευτεί ή διασκορπιστεί ως επί το πλείστον από την αποστολή του εξερευνητή Joseph Walker που έγινε το 1833.

Ωστόσο, στο σπήλαιο αυτό έχουν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα, όπου σε μερικά από τα οστά που ανακάλυψαν, βρέθηκε ότι ο μυελός είχε αδειάσει, υποδηλώνοντας ότι κάποιοι τον έτρωγαν, μία πράξη που παραπέμπει σε κανιβαλισμό.

Είναι επίσης αλήθεια ότι οι τρίχες αυτών των ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν κόκκινες, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η αρχική τους μαύρη τρίχα έγινε κόκκινη με την πάροδο του χρόνου.

Μερικοί ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν κάποια ευρήματα το 1912, για τα οποία ο ανθρωπολόγος Llewellyn L. Loud από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια απεστάλη για να τα διερευνήσει.

Από την άλλη, είναι κοινά αποδεκτό ότι οι ανασκαφές δεν έγιναν σωστά και ότι οι ενέργειες που διεξήχθησαν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανεπαρκείς, οπότε ορισμένοι υπερασπιστές της θεωρίας των ύπαρξης των γιγάντων του Sitecah επιμένουν ότι οι επίσημοι ερευνητές θα μπορούσαν άνετα να αποκρύψουν σκόπιμα πιθανά υπολείμματα γιγάντων που, ίσως, να βρέθηκαν εκεί.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay