Με την επιλογή του πνευματικού μας ζώου θα λάβουμε ένα μήνυμα δύναμης για την ψυχή μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Για πολλούς, η πνευματικότητα διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή τους. Συχνά, η διαίσθησή μας, μας λέει ότι η καθοδήγηση της συμπεριφοράς μας είναι κάτι που είναι πέρα ​​από την πραγματικότητα. Ποιος ξέρει! Ίσως είναι πραγματικά ένα ζώο-πνευματικός-οδηγός που μας κάνει να συμπεριφερόμαστε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος χαρακτηρίζει την προσωπικότητά μας, σύμφωνα με την κουλτούρα των ινδιάνων της Αμερικής.

Στην κουλτούρα των Αμερικανών ιθαγενών, τα ζώα έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν ήταν μόνο όντα με τα οποία ζούσαν, αλλά θεωρούνταν οι οδηγοί τους και οι προστάτες τους. κάπως σαν ανώτερα όντα. Ονομάζονταν τοτέμ, ζώα δύναμης ή πνευματικά ζώα. Λέγεται ότι δεν επιλέγετε εσείς το τοτέμ σας, αλλά ότι αυτό επιλέγει εσάς.

Ακόμα κι αν οι αρχαίες πεποιθήσεις λένε ότι είναι το πνευματικό μας ζώο που μας επιλέγει, ουσιαστικά στο τεστ που ακολουθεί η επιλογή είναι δική σας, αλλά αν εμβαθύνετε σε αυτή την κουλτούρα, ίσως, να διαπιστώσετε ότι είναι η προσωπική σας σύνδεση με ένα ζώο η οποία σας έκανε να το επιλέξετε.

Κάντε το ακόλουθο τεστ. Κλείστε τα μάτια σας, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και στη συνέχεια επιλέξτε ένα από αυτά τα ζώα από την εικόνα παραπάνω. Επιλέξτε αυτό που σας προσελκύει περισσότερο, χωρίς να το σκέφτεστε πάρα πολύ. Κάθε ζώο αντιστοιχεί σε ένα προφίλ που θα βρείτε στην συνέχεια:

1.- Δελφίνι

Το μάθημα του δελφινιού είναι να μας κάνει να μαθαίνουμε να αναπνέουμε, γιατί η αναπνοή αντιπροσωπεύει την ένωση του πνεύματος με το φυσικό σώμα, την ζωή που εισέρχεται και αφήνει ζωντανό κάθε ον, επομένως την κυκλική διαδικασία ζωής-θανάτου.

Οι ιδιαιτερότητες του δελφινιού είναι εκείνες που διδάσκουν να ξεπερνιούνται οι μεταβολές της ζωής με ευτυχία και αρμονία, χωρίς να πνίγονται από βαριές σκέψεις ή εμπόδια και δυσκολίες που υπάρχουν στην πορεία της ζωής ακολουθώντας το μονοπάτι που καθοδηγείται από την καρδιά και το σχεδόν παιδικό ένστικτο.

Εάν έχετε το δελφίνι ως το τοτέμ σας, ή πνευματικό-ζώο-οδηγό, προσπαθήστε συνειδητά να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από όλα τα βάρη και τα εμπόδια, αποβάλλοντάς τα έξω από το σώμα σας και την ύπαρξή σας μέσω της εκπνοής!

2.- Ελέφαντας

Ο ελέφαντας είναι το ζώο δύναμης που αντιπροσωπεύει καλύτερα την αρετή της σοφίας. Διδάσκει τη σημασία της υπομονής και της ηρεμίας σε κάθε κατάσταση της ζωής. Ένα ισχυρό και αρχαϊκό ζώο, ο ελέφαντας φέρει τον πλούτο της σοφίας και της δύναμης που έχουν συσσωρευτεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια από τα θηλαστικά στα οποία ανήκουμε. Ειδικά τη δύναμη της οικογένειας, της παράδοσης και της φυλής. Η ζωή σας μπορεί να είναι σοβαρή και απαιτητική, αλλά και γεμάτη δώρα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όποιος έχει τον ελέφαντα ως ζώο-οδηγό είναι βασιλιάς και έχει τη δύναμη της παράδοσης και της μνήμης. Εκτός από τη μνήμη των θηλαστικών και της οικογένειας και την προσωπική μνήμη, σε αυτή την περίπτωση είναι πάνω απ’ όλα η μνήμη των δεινών που έχουν υποστεί: οι ελέφαντες θυμούνται ακόμη και μετά από πολλές δεκαετίες.

Ο ελέφαντας είναι δυνατός, ξέρει πώς να απομακρύνει τα εμπόδια από το μονοπάτι του, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να τα πηδάει. Πρέπει πάντα να παραμένετε συνδεδεμένοι στη Γη. Επομένως, δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τα προβλήματα εύκολα, πρέπει να τα αντιμετωπίσετε άμεσα.

3.- Κολιμπρί

Το τοτέμ του κολιμπρί αντιπροσωπεύει τη χαρά της ζωής και την αγάπη για τη ζωή, την ευτυχία πάνω από όλα, τη δύναμη να αφήνει το πνεύμα να πετάει παρά τις δυσκολίες.

Αντιπροσωπεύει την ικανότητα να εμβολιάζεται πλήρως στη φύση που το περιβάλλει και σε όλες τις καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ επιφυλακτικό σε πιθανά στοιχεία κινδύνου που μπορεί να το διαταράξει, οπότε διαφεύγει αφήνοντας πίσω του οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία.

4.- Λύκος

Ο λύκος συνδέεται στενά με την οικογένειά του και υπακούει σε μια άκαμπτη διαδικασία πρωτοκόλλων που αποτελείται από επίπεδα και κυρίως αναγνώριση σεβασμού, όπου κάθε μέλος έχει ειδικά καθήκοντα και ιδιαιτερότητες και γι ‘αυτό την επικαλείται σε περίπτωση ανάγκης, αλλά ποτέ δεν παραιτείται από την προσωπική του ελευθερία .

Ο λύκος, αν βρει έναν κατάλληλο σύντροφο, παραμένει πιστός σε όλη του τη ζωή: αυτό το τοτέμ αντιπροσωπεύει τη δύναμη του ασυνείδητου, το σκοτάδι όπου κρύβονται τα τέρατα της ψυχής. Ο λύκος μπορεί να μας δώσει την ενέργεια να διδάξουμε τους άλλους, να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν καλύτερα τη ζωή και να βρουν το δικό τους τρόπο και δρόμο.

5.- Κοάλα

Το κύριο χαρακτηριστικό των κοάλα είναι η ηρεμία τους. Λόγω της ηρεμίας του, το κοάλα δεν γνωρίζει τη λέξη “άγχος” στο λεξιλόγιό του.

Υπό το φως του συμβολισμού του κοάλα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό το φιλικό ζώο γενικά αντιπροσωπεύει την ικανότητα να αντιμετωπίζει καταστάσεις ζωής με ήρεμο και προσεκτικό τρόπο. Το τοτέμ του επιτρέπει επίσης να έρθετε σε επαφή με το σοφότερο μέρος του εαυτού σας.

6.- Άλογο

Η διδασκαλία που μας δίνει το άλογο είναι ότι η δύναμη δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επιθυμία, αλλά θα επιτευχθεί μόνο για εκείνους που δείχνουν σεβασμό και είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ακριβώς όπως το άλογο φέρει τον αναβάτη στην πλάτη του, ο κάτοχος του τοτέμ του αλόγου είναι υπεύθυνος για τη δική του κατάσταση.

Η δύναμη που συμβολίζεται από το άλογο είναι η σοφία, η ικανότητα να θυμάται κανείς τα βήματα που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής και να κατανοήσει το νόημά της ακόμη και σε προηγούμενες ζωές.

Στην πραγματικότητα, η ουσιαστική δύναμη δίνεται από την εφαρμοζόμενη δύναμη σοφά και οι τρόποι επίτευξης είναι η αγάπη, η συμπόνια και η ικανότητα να μοιράζονται τις γνώσεις και τα επιτεύγματά τους με άλλους. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να αποφύγετε τον αποκλεισμό του μονοπατιού σας με το δικό σας εγώ

diadrastika.com