Ένα παράξενο πλάσμα που αιχμαλωτίστηκε στις Ελβετικές Άλπεις

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στο διαδίκτυο εμφανίζονται τακτικά φωτογραφίες και βιντεάκια από μυστηριώδη πλάσματα που αψηφούν τις λογικές εξηγήσεις. Ένα τέτοιο βίντεο τραβήχτηκε στο Pass Oberalp στις Ελβετικές Άλπεις, από τον Γερμανό φωτογράφο Mario Brolay από το Μόναχο.

Παρά το γεγονός ότι η ποιότητα του βίντεο είναι εξαιρετική, είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνουμε ξεκάθαρα τι είναι αυτό που βλέπουμε αν και εκείνο που φαίνεται να απεικονίζεται είναι πολύ παρόμοιο με ένα μικρό άτομο με λευκή γενειάδα και ένα μανδύα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί να υιοθετήσουν την άποψη ότι πρόκειται για κάποιον “νάνο” όπως περίπου τους ξέρουμε μέσα από τα παραμύθια.

Το παράξενο πλάσμα ώθησε αρκετούς χρήστες του Διαδικτύου να κάνουν διάφορες υποθέσεις με φανταστικές θεωρίες για μυθικά πλάσματα.

Ο ίδιος ο Mario, πάντως, σημειώνει ότι δεν πιστεύει σε μυστικιστικά πλάσματα, επομένως είναι περισσότερο διατεθειμένος να δεχτεί την θεωρία ότι πρόκειται για μία τοπική αρκούδα.

Το αν πρόκειται για κάποιο ζώο όπως μία κατσίκα, αρκούδα, έναν νάνο που αναρριχάται στα βουνά, ή κάποιο πλάσμα κρυπτοζωολογίας, είναι στον καθένα από εσάς να το πιστέψει ή να το απορρίψει. Εσείς τι νομίζετε ότι είναι; Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Was ist die mysteriöse Kreatur in diesem Video?

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.