Ανέκδοτο: Τα μήλα των Εσπερίδων και η αστυνομία

Ανέκδοτο: Τα μήλα των Εσπερίδων και η αστυνομία

Ένας επιθεωρητής πηγαίνει σε ένα σχολείο ξαφνικά, και αφού περνάει αιφνιδιαστικά από το γραφείο του διευθυντή για μία τυπική ενημέρωση, αρχίζει και μπαίνει από τάξη σε τάξη και να κάνει ερωτήσεις σχετικά με το μάθημα της ώρας, ώστε να δει την πρόοδο των μαθητών αλλά και την μεταδοτικότητα των δασκάλων.

Μπαίνει, λοιπόν, σε μία τάξη συνοδεία του διευθυντή και αφού συστήνεται ρώτησε ποιο μάθημα είχαν εκείνη την ώρα. Όλα τα παιδιά, σχεδόν με μία φωνή απάντησαν για την “Τροία”.

Σκέφτεται λίγο ο επιθεωρητής και ρωτάει τα παιδιά:

— Ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων;

Τα παιδιά ανήσυχα κοιτιούνται αναμεταξύ τους και πάλι σχεδόν με μία φωνή απαντούν:

— Όχι εμείς!

Ο επιθεωρητής γυρίζει ξαφνιασμένος στον δάσκαλο και πριν προφτάσει να πει οτιδήποτε, ο δάσκαλος των παιδιών προφταίνει να πει:

— Κύριε επιθεωρητή, δεν γίνονται τέτοια πράγματα στο σχολείο μας.

Άφωνος ο επιθεωρητής στράφηκε στον διευθυντή που στεκόταν πλάι του να του δώσει κάποιες εξηγήσεις κι εκείνος του αποκρίνεται:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

— Κάποιος λάθος πρέπει να κάνετε, κύριε επιθεωρητά. Δεν νομίζω ότι έχουμε στο σχολείο μας μαθητές ή μαθήτριες που να λέγονται Εσπερίδες!

Απογοητευμένος ο επιθεωρητής φεύγει από την τάξη και αφού τα λένε ένα χεράκι με τον διευθυντή του σχολείου στο γραφείο του, στέλνει ένα e-mail κατευθείαν στο Υπουργείο Παιδείας.

Στο e-mail έγραψε τα εξής:

“Επισκέφθηκα το καλύτερο σχολείο της χώρας και στην ερώτηση μου ποιος έκλεψε τα μήλα των εσπερίδων δεν ήξερε κανένα παιδί να μου απαντήσει και το χειρότερο είναι ότι δεν ήξερε ούτε και ο δάσκαλος τους, αλλά ούτε καν ο ίδιος ο διευθυντής”

Και το Υπουργείο Παιδείας του απαντά μετά από λίγη ώρα:

“Κύριε επιθεωρητή εσείς να κοιτάζετε την δουλειά σας. Το ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων, είναι υπόθεση της αστυνομίας. Μην ανακατεύεστε.”

katharmata.net