Το αντικείμενο που πλησίασε την Γη και τα αφύσικα παράξενα χαρακτηριστικά του έκαναν τους επιστήμονες του πλανήτη να ανοίξουν μεγάλη συζήτηση για το τι ήταν

Περίπου έναν ολόκληρο αιώνα πριν, συγκεκριμένα στις αρχές του έτους 1925, ένα εντελώς παράδοξο και εξαιρετικά ανορθόδοξο μετέωρο, το οποίο ήταν λαμπρότατο, πλησίασε απειλητικά τη Γη και έγινε ορατό από πολλά διαφορετικά σημεία της.

Το μυστηριώδες αυτό μετέωρο άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση στους επιστημονικούς κύκλους της εποχής, σχετικά με την ύπαρξη ταξιδιωτών του Ουρανού, που πιθανώς έφταναν στον πλανήτη μας από τους μακρινούς τους κόσμους.

Ένας έγκριτος Καθηγητής από το Αμβούργο της Γερμανίας, ονόματι Χόρστμαν, υποστήριζε πως εκείνο το μετέωρο δεν μπορούσε να ήταν κάποιος μικροσκοπικός αστέρας, καθώς δεν ακολουθούσε κανονική τροχιά και έμοιαζε να μη διέπεται, αλλά και να μην υπόκειται, στους φυσικούς νόμους.

Μάλιστα, η έλξη της Γης (όπως φάνηκε από τις σχολαστικές παρατηρήσεις των ειδικών, που ξαφνιασμένοι το παρακολουθούσαν στενά) δεν επηρέασε καθόλου το παράξενο μετέωρο, το οποίο φάνηκε να κάνει ελιγμούς, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, σαν να ήθελε να αποφύγει τις σφοδρές ελκτικές δυνάμεις του πλανήτη μας.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε από τους αστρονόμους πως ο πυρήνας του μετεώρου ήταν στερεός και συμπαγής και κινούνταν περιστροφικά, ενώ η περιφέρειά του ήταν μάλλον διαφανής, ώστε να μοιάζει στα μάτια των ανθρώπων ως περίεργος κομήτης με κουλουριασμένη ουρά.

Εν ολίγοις, οι επιστήμονες της πρώιμης εκείνης εποχής συμπέραναν δειλά πως επρόκειτο καταφανώς για κάποιο μυστηριώδες πτητικό μηχάνημα, προερχόμενο από τα βάθη του αχανούς Διαστήματος.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 05/01/1925

strangepress.gr / Image by Jean CARLIER from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.