Πέντε μέρη που απαγορεύεται δια νόμου να πατήσει το πόδι του άνθρωπος

Όσο έχει χρήματα κάποιος μπορεί να ταξιδεύει ασταμάτητα και σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ή μήπως τελικά δεν είναι έτσι; Μερικοί προορισμοί δεν είναι διαθέσιμοι για επίσκεψη από το κοινό δια νόμου.

Οι λόγοι είναι διαφορετικοί σε κάθε περίπτωση. Το σίγουρο είναι πως απαγορεύεται δια νόμου να επισκεψθεί κάποιος αυτά τα μέρη.Δείτε τα παρακάτω

1. Surtsey Island

Το 1963, ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο δημιούργησε ένα νησάκι 2,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το νησί όπως είναι λογικό απασχολεί την επιστημονική κοινότητα όπου συνεχώς επιστήμονες κάνουν πειράματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που απαγορεύεται η είσοδος στους τουρίστες.

2. Ilha da Queimada Grande

Το νησάκι αυτό βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας. Το νησί αυτό θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο, καθώς ανά μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο υπάρχουν περίπου 4000 δηλητηριώδη φίδια!

Το πιο επικίνδυνο από αυτά είναι το golden lancehead και το bothrops insularis. Η είσοδος απαγορεύεται για όλους.

3. North Sentinel Island

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οι άνθρωποι απαγορεύεται να επισκέπτονται αυτό το μέρος, καθώς εκεί ζει μια φυλή η οποία είναι απομονωμένη από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Ο πολιτισμός αυτός έχει πάνω από 60.000 μέλη.

4. Ise Grand Shrine

Το πιο σημαντικό μνημείο στην Ιαπωνία είναι ο Ναός του Ise Jingu. Το βασικό κτήσμα περιβάλλεται από έναν τεράστιο ξύλινο τοίχο. Στο εσωτερικό του απαγορεύεται οποιουδήποτε είδους επίσκεψη εκτός των ανωτάτων ιερέων αλλά και της βασιλικής οικογενείας.

Στο πίσω μέρος του ναού βρίσκεται ο ποταμός Miyagawa. Εάν κάποιος προσπαθήσει να τον περάσει τότε εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες.

5. Gruinard Island

Το 1942 η Αγγλική κυβέρνηση έκανε πειράματα σε αυτό τον τόπο. Τα πειράματα περιελάμβαναν χρήση χημικών όπως ο άνθρακας και είχαν ως αποτέλσμα τον θάνατο περίπου του 95% του πληθυσμού.

Στις αρχές του 80 και ενώ είχε απαγορευθεί η είσοδος σε ανθρώπους δόθηκε εντολή από την Αγγλική κυβέρνηση για καθαρισμό του τόπου από τα χημικά αλλά οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να το κάνουν.

sarotiko.gr και newside.gr