Ανέκδοτο: Το ζευγάρι καγκουρό που δραπέτευε συνεχώς

Οι ιδιοκτήτες του ζωολογικού κήπου ήταν πολύ περήφανοι, τόσο για την μεγάλη έκταση, όσο και για την μεγάλη ποικιλία των ζώων που είχαν μέσα σε αυτό.

Καθημερινά, πολύς κόσμος το επισκεπτόταν και αυτό έφερνε πολλά χρήματα και μαζί τους μεγαλύτερες επενδύσεις. Έτσι, λοιπόν, μια μέρα έφεραν νέα ζώα και ανάμεσά τους ήταν ένα ζευγάρι καγκουρό.

Το νέο απόκτημα έφερε περισσότερους επισκέπτες και, φυσικά, περισσότερα εισιτήρια. Όμως μια μέρα παρατηρήθηκε κάτι που δεν το περίμεναν.

Ένα καγκουρό βρέθηκε να κυκλοφορεί έξω από τον ειδικά περιφραγμένο χώρο του, στο ζωολογικό κήπο πηδώντας δεξιά κι αριστερά πλησιάζοντας, σχεδόν τους επισκέπτες. Οι αρμόδιοι, έτρεξαν πανικόβλητοι, το έπιασαν χωρίς να το βλάψουν και το έβαλαν ξανά μέσα εκεί που ήταν.

Την άλλη μέρα, το καγκουρό ήταν και πάλι έξω από τον ειδικά περιγραγμένο χώρο, μαζί με το ταίρι του, πηδώντας δεξιά κι αριστερά σχεδόν ανάμεσα στους επισκέπτες. Οι αρμόδιοι, έτρεξαν πανικόβλητοι ξανά, και με περισσότερη δυσκολία τα έπιασαν και τα επέστρεψαν στο χώρο τους.

Την άλλη μέρα, πάλι το ίδιο. Τα δύο καγκουρό έβγαιναν και πήδαγαν ανάμεσα στους επισκέπτες,. Κάθε μέρα ξανά και ξανά. Τα καγκουρό δραπέτευαν συνεχώς. Οι αρμόδιο γνωρίζοντας ότι τα καγκουρό μπορούν να πηδάνε πολύ ψηλά, σκέφτηκαν ότι ο φράχτης που τους είχα φτιάξει ήταν πολύ χαμηλός. Έβαλαν, λοιπόν, ένα φράχτη 3 μέτρα ψηλό.

Το επόμενο πρωί τα καγκουρό έκαναν και πάλι τις βόλτες τους στον ζωολογικό κήπο, έξω απ τον περιφραγμένο χώρο του. Πανικός στους φύλακες να πιάσουν ξανά το ζώο, ενώ οι αρμόδιοι αποφασίζουν να σηκώνουν το φράχτη στα 6 μέτρα.

Το επόμενο πρωί, πάλι έξω τα καγκουρό. Συνεχίζουν την ίδια ιστορία, κάθε μέρα πιο ψηλό φράχτη, αλλά κάθε πρωί έξω τα καγκουρό. Ο φράκτης τώρα είναι στα 20 μέτρα ύψος.

Μια μέρα, μια καμήλα από τη διπλανή περίφραξη ρωτάει το ζευγάρι καγκουρό:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

— Πόσο ψηλό λέτε ότι θα κάνουνε το φράχτη;

— Τι να σου πω; Δεν ξέρω! απαντάει το ένα κακγκουρό. Αλλά και μέχρι τον ουρανό να τον φτάσουν, εμείς και πάλι έξω θα είμαστε, μέχρι κάποιος σκεφτεί να κλειδώνει την πόρτα τα βράδια!

diadrastika / Image by sandid from Pixabay