Ανέκδοτο: Ιππότης του Βασιλιά Αρθούρου καλοέβλεπε την Γκουίνεβιρ και πάει στον μάγο Μέρλιν να τον βοηθήσει

Ανέκδοτο: Ιππότης του Βασιλιά Αρθούρου καλοέβλεπε την Γκουίνεβιρ και πάει στον μάγο Μέρλιν να τον βοηθήσει

Ένας νεαρός ιππότης του Βασιλιά Αρθούρου, ο Γιόχαν, είχε βάλει στο μάτι την γυναίκα του βασιλιά του, την Βασίλισσα Γκουίνεβιρ. Ο ίδιος θεωρούνταν καρδιοκατακτητής στην περιοχή του, όμως η Γκουίνεβιρ δεν ήταν μια απλή γειτονοπούλα για να την καταφέρει. Είχε, λοιπόν, απωθημένο να καταφέρει, τουλάχιστον, να γλύψει το πλούσιο στή8os της.

Πηγαίνει λοιπόν στον μάγο Μέρλιν που τον ήξερε από μικρό παιδί και του λέει:

«Μάγε μου, έχω ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν με αφήνει να κοιμηθώ τα βράδια. Θέλω απεγνωσμένα να γλύψw το στή8os της βασίλισσας αλλά ξέρω πως αυτό είναι αδύνατον».

Ο μάγος του λέει:

«Εντάξει, μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά θα σου κοστίσει 100 χρυσά νομίσματα!»

Συμφωνεί ο ιππότης Γιόχαν να του δώσει τα νομίσματα και ο Μέρλιν βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του:

Έβαλε κρυφά στο στη8όδεσμο της βασίλισσας μία σκόνη που προκαλούσε φαγούρα. Μόλις τον φόρεσε η βασίλισσα αμέσως την έπιασε διαβολεμένη φαγούρα.

Την είδε που όλο ξυνόταν ο Αρθούρος και επειδή δεν μπορούσε να την βοηθήσει, φωνάζει τον μάγο Μέρλιν για να βρει το γιατρικό. Κάνει τα μαγικά του ο μάγος και λέει πως το γιατρικό βρίσκεται στο σάλιο εκείνου που σκότωσε τον Δράκο του στοιχειωμένου δάσους. Δηλαδή στον ιππότη Γιόχαν.

Ο Βασιλιάς Αρθούρος δίνει αμέσως εντολή στη φρουρά να φωνάξει τον ιππότη και να κάνει τα δέοντα. Μόλις έφτασε ο Γιόχαν στο παλάτι, ο Μέρλιν ρίχνει μία μαγική σταγόνα απ’ το αντίδοτο στη γλώσσα του ιππότη, για να μην τον πιάσει φαγούρα, οπότε και τον πηγαίνει στη βασίλισσα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Άρχισε λοιπόν να γλύφει ο Γιόχαν το πλούσιο στή8os της Γκουίνεβιρ, όπως ήταν το όνειρό του, και σταδιακά άρχισε να περνάει η φαγούρα της βασίλισσας.

Στη συνέχεια, οι τιμές που του αποδόθηκαν από τον βασιλιά και την βασίλισσα, ήταν μεγάλες και έγινε κάτι σαν εθνικός ήρωας.

Όταν, αργότερα, τον επισκέφθηκε ο Μέριλιν για να εισπράξει την αμοιβή του όπως είχαν συμφωνήσει, ο Γιόχαν πονηρός όπως ήταν αρνήθηκε να του δώσει και τα 100 χρυσά νομίσματα. Ήθελε να του δώσει μονάχα 20 καθώς όπως είπε δεν το ευχαριστήθηκε όπως το φανταζόταν.

Ο μάγος Μέρλιν έφυγε μπουρινιασμένος από την κοροϊδία του νεαρού.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκε τον νεαρό ιππότη πάλι η φρουρά του βασιλιά και του λέει:

«Σε χρειάζεται ο Βασιλιάς! Αυτό που είχε πάθει η βασίλισσα το έπαθε σήμερα ο βασιλιάς στα αχαμνά και τον πισινό του, οπότε πρέπει να κάνεις το ίδιο που έκανες και σε εκείνη….»

Στην άκρη του διαδρόμου, ο Γιόχαν είδε τον μάγο Μέρλιν να του κουνάει το μπουκαλάκι με το αντίδοτο για την φαγούρα, να το κρύβει στην τσέπη του και να του κλείνει το μάτι.

fanpage.gr