Το Μήνυμα των Αγγέλων για την χρονιά που διανύουμε
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε περιόδους αβεβαιότητας και προκλήσεων, συχνά αναζητούμε παρηγοριά και καθοδήγηση από διάφορες πηγές. Ενώ κάποιοι στρέφονται στη θρησκεία, άλλοι βρίσκουν παρηγοριά στις πνευματικές πεποιθήσεις. Μια τέτοια πεποίθηση που ξεπερνά τα όρια και έχει απήχηση στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι η έννοια των αγγέλων ή αλλιώς το Μήνυμα των Αγγέλων.

Αυτά τα ουράνια όντα έχουν συνδεθεί από καιρό με την προστασία, την καθοδήγηση και την παράδοση μηνυμάτων. Καθώς περιηγούμαστε στις δοκιμασίες και τις δοκιμασίες του τρέχοντος έτους, ας εξερευνήσουμε ποιο θα μπορούσε να είναι το βαθύ μήνυμα των αγγέλων και πώς μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε ελπίδα, θεραπεία και δύναμη.

Κάλεσμα για ενότητα και συμπόνια

Σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς, οι άγγελοι μας υπενθυμίζουν την αξία της ενότητας και της συμπόνιας. Μας ενθαρρύνουν να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να ενωθούμε ως μια παγκόσμια κοινότητα.

Η φετινή χρονιά ανέδειξε τη διασύνδεσή μας, δείχνοντάς μας ότι οι πράξεις μας επηρεάζουν όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας. Αγκαλιάζοντας την ενότητα και τη συμπόνια, μπορούμε να προωθήσουμε τη θεραπεία και να δημιουργήσουμε έναν πιο αρμονικό κόσμο.

Αγκαλιάζοντας την αυτοφροντίδα και την ανθεκτικότητα

Το Μήνυμα των Αγγέλων μας προτρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα και την ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Μας υπενθυμίζουν ότι η ψυχική, συναισθηματική και σωματική μας ευεξία είναι πρωταρχικής σημασίας.

Αν και μπορεί να φαίνεται υπερβολικό μερικές φορές, το να κάνετε μικρά βήματα προς την αυτοφροντίδα μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.

Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που φέρνουν χαρά και ειρήνη, η εξάσκηση της επίγνωσης και η αναζήτηση υποστήριξης όταν χρειάζεται μπορεί να μας βοηθήσει να χτίσουμε ανθεκτικότητα και να αντιμετωπίσουμε τις καταιγίδες με χάρη.

Βρίσκοντας το φως στο σκοτάδι

Εν μέσω της αβεβαιότητας, οι άγγελοι μας υπενθυμίζουν να αναζητούμε το φως μέσα μας και στους άλλους. Μας διαβεβαιώνουν ότι ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές, υπάρχει πάντα μια αχτίδα ελπίδας.

Εστιάζοντας στις θετικές πτυχές της ζωής μας και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη, μπορούμε να φωτίσουμε την πορεία μας και να εμπνεύσουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Οι άγγελοι μας ενθαρρύνουν να γίνουμε φάροι φωτός, διαδίδοντας αγάπη, καλοσύνη και θετικότητα για να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αγκαλιάζοντας την Αλλαγή και τον Μετασχηματισμό

Η αλλαγή είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής και οι άγγελοι μας υπενθυμίζουν να την αγκαλιάσουμε. Αυτή η χρονιά μας ανάγκασε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να αφήσουμε τα παλιά πρότυπα.

Οι άγγελοι μας ενθαρρύνουν να δούμε την αλλαγή ως μια ευκαιρία για ανάπτυξη και μεταμόρφωση. Απελευθερώνοντας ό,τι δεν μας εξυπηρετεί πλέον και αγκαλιάζοντας νέες δυνατότητες, μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί και σοφότεροι.

Η εμπιστοσύνη στη θεία καθοδήγηση των αγγέλων μας επιτρέπει να πλοηγηθούμε μέσα από αυτές τις αλλαγές με χάρη και ευκολία.

Εμπιστοσύνη στο Θεϊκό Σχέδιο

Πάνω απ’όλα, οι άγγελοι μας υπενθυμίζουν να εμπιστευόμαστε το θεϊκό σχέδιο, ακόμη και όταν το αισθανόμαστε αβέβαιο ή δύσκολο. Μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει υψηλότερος σκοπός για όλα όσα βιώνουμε.

Παραδίδοντας τις ανησυχίες και τους φόβους μας στους αγγέλους, μπορούμε να βρούμε παρηγοριά στη γνώση ότι καθοδηγούμαστε και προστατευόμαστε. Η εμπιστοσύνη στο θεϊκό σχέδιο μας επιτρέπει να αφήσουμε τον έλεγχο και να βρούμε ειρήνη μέσα στο χάος.

Ποιο είναι, όμως οι Άγγελοι και ποιο το Θεϊκό Σχέδιο; Για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Για άλλους συνδέονται με την διαίσθηση, το ένστικτο, είτε άλλες φυσικές ικανότητες που μπορεί να έχουμε ή να αντιλαμβανόμαστε κάτι χωρίς κάποια λογική επιστημονική εξήγηση.

Πρόκειται, δηλαδή, για ζητήματα που πηγάζουν από μέσα μας και όχι απαραίτητα από κάποια εξωτερική πηγή – μία πρόταση που τείνω να την θεωρώ και την πιο πιθανή.

Το Μήνυμα των Αγγέλων

Καθώς αναλογιζόμαστε το μήνυμα των αγγέλων για τη χρονιά που διανύουμε, γίνεται σαφές ότι η ελπίδα, η θεραπεία και η δύναμη είναι μέσα μας.

Αγκαλιάζοντας την ενότητα, δίνοντας προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού μας, βρίσκοντας φως στο σκοτάδι, αγκαλιάζοντας την αλλαγή και εμπιστευόμενοι το θείο σχέδιο, μπορούμε να πλοηγηθούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ας θυμηθούμε ότι δεν είμαστε μόνοι, γιατί οι άγγελοι είναι πάντα δίπλα μας (ή μέσα μας) και προσφέρουν την καθοδήγηση και την αγάπη τους. Μαζί, μπορούμε να βαδίσουμε στη χρονιά που διανύουμε – και κάθε άλλη χρονιά – πιο δυνατοί και πιο ανθεκτικοί από ποτέ.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay