Χρυσό Αίμα: Η σπάνια ομάδα αίματος που έχουν λιγότεροι από 50 άνθρωποι στον πλανήτη

[26/04/2019 - 08:17]

Χρυσό Αίμα: Η σπάνια ομάδα αίματος που έχουν λιγότεροι από 50 άνθρωποι στον πλανήτη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν τέσσερις ομάδες αίματος που κάθε μία έχει διαφορετικές προσεγγίσεις και ιδιότητες που μοιράζονται οι άνθρωποι αλλά, στα 7 δισεκατομμύρια πληθυσμού του πλανήτη, μόλις σχεδόν πενήντα άνθρωποι διαθέτουν το λεγόμενο “χρυσό αίμα”.

Τι είναι το “χρυσό αίμα”; Πρόκειται για την σπανιότερη ομάδα αίματος που μπορεί να υπάρχει, ονομάζεται Rh-null ή “Ρέζους 0” και θεωρείται ο σπανιότερος τύπος αίματος που έχει εντοπιστεί σε μόλις 43 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, τον τελευταίο μισό αιώνα, όπως μαθαίνουμε από τοcnn.gr

Μέχρι πρόσφατα, είχαμε τον τύπο ρέζους αρνητικό (Rh-) γύρω από τον οποίο έχουν δημιουργηθεί διάφορες θεωρίες για την προέλευσή του, όπως ότι μπορεί να σχετίζεται με αρχαίους αστροναύτες, εξωγήινους και πολλά άλλα.

Εδώ, όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και εκείνο που κάνει αυτό τον τύπο αίματος τόσο σπάνιο είναι το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη αντιγόνων στο σύστημα Rhesus, σύμφωνα και με δρ Τιερί Πεϊνάρ, διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Ανοσοχηματολογίας στο Παρίσι.

Αυτό προκαλεί πολλά ζητήματα, καθώς εάν κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους χρειαστεί μετάγγιση αίματος μπορεί να λάβει μόνο από κάποιον που έχει το ίδιο αίμα να κυλά στις φλέβες του.

Από την άλλη, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να γνωρίζουν με τέτοια ακρίβεια οι ειδικοί πόσοι άνθρωποι υπάρχουν στον πλανήτη με αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο αίματος!

Ωστόσο, οι επιστήμονες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξετάσουν αυτή την περίπτωση του “χρυσού αίματος” και να μάθουν περισσότερα.

Άραγε θα μπορούσε να σχετίζεται με κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεωρίες συνωμοσίας;

diadrastika.com – εικόνα: Pixabay

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ