Παρθενώνας
Image by sborisov from depositphotos

Παρθενώνας: Πως κατείχαν τις γνώσεις που χρειάζονταν για να τον οικοδομήσουν;

Ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, όχι του αρχαίου κόσμου αλλά και του σύγχρονου, ίσως για μερικούς το τελειότερο οικοδόμημα όλων των εποχών, αποκαλύπτει σε αυτό το άρθρο τα εκπληκτικά του μυστήρια αλλά και τα επιμελώς κρυμμένα μυστικά του.

Γιατί και από τι ξεχωρίζει αυτό το οικοδόμημα; Θα μπορούσαν σήμερα τα μυστικά του Παρθενώνα να γίνουν η αιτία ώστε να κατασκευαστεί ένας πανομοιότυπος Παρθενώνας; Πώς οι άνθρωποι εκείνης της εποχής κατείχαν όλες αυτές τις γνώσεις και πώς μπόρεσαν να τις εφαρμόσουν;

Υπάρχουν πάρα πολλά παρόμοια αινίγματα από τα οποία, ελάχιστα εξηγούνται καθώς οι σύγχρονοι επιστήμονες, έχουν παραδεχτεί πως ακόμα και με τα πιο σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε σήμερα, είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσει να ξαναφτιαχτεί το ίδιο κτίσμα με τις ίδιες λεπτομέρειες.

Μυστήριο περιβάλλει το πιο εμβληματικό μνημείο της αρχαίας Ελλάδας, σχετικά με την αρχιτεκτονική του, τον σκοπό της κατασκευής του και τον τρόπο.

Έχει διεξαχθεί διαρκής συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο της τοιχογραφίας που διακοσμεί το εσωτερικό του Παρθενώνα: Μία από τις θεωρίες είναι ότι μπορεί να είχαν προοριστεί ως αναπαραστάσεις των ανθρώπων που βοήθησαν να χτιστεί.

Ο ναός περιέχει επίσης δύο εσωτερικούς θαλάμους, οι μικρότεροι από τους οποίους δεν έχουν ποτέ ξεκαθαρίσει τον σκοπό τους.

Δείτε το ενδιαφέρον ελληνικό βίντεο από το κανάλι Lab of Datum του YouTube για περισσότερες πληροφορίες:

Διαβάστε επίσης: Παρθενώνας: Το θαύμα των θαυμάτων και τα παράξενα μυστικά του

Πώς Κατείχαν Τότε Αυτές Τις Γνώσεις ? Παρθενώνας

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Image by sborisov from depositphotos.com