Η σφήνα από αλουμίνιο που βρέθηκε δίπλα σε οστά μαστόδοντα ηλικίας 11.000 χρόνων και προβλημάτισε αρχαιολόγους και ειδικούς

Η σφήνα από αλουμίνιο που βρέθηκε δίπλα σε οστά μαστόδοντα ηλικίας 11.000 χρόνων και προβλημάτισε αρχαιολόγους και ειδικούς

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το 1974, εργάτες στη Ρουμανία εργάζονταν σε ένα χωριό που ονομάζεται Aiud κοντά στον ποταμό Mures. Σε βάθος 30 πόδια άμμου (περίπου 9 μ.), σκόνταψαν σε πολλά πολύ περίεργα αντικείμενα.

Δύο από αυτά τα αντικείμενα κατέληξαν να είναι οστά από ένα μαστόδοντα, έναν μακρινό συγγενή του ελέφαντα που πιστεύεται ότι έχει εξαφανιστεί πριν από 11.000 χρόνια.

Το τρίτο αντικείμενο ήταν ένα μυστηριώδες, σφηνοειδές αντικείμενο. Το ονόμασαν Wedge of Aiud, “Σφήνα του Aiud”. Καθώς προσέλκυσε τα βλέμματα και την προσοχή πολλών, το ενδιαφέρον εύρημα πήγε σε ένα αρχαιολογικό ίδρυμα για να το αναλύσει. Αυτό που ανακάλυψε είναι απολύτως εκπληκτικό.

Κατασκευάστηκε από 89% αλουμίνιο και 6% χαλκό και είχε συνολικά 12 στοιχεία. Κάπου εδώ ξεκινάει ένα μυστήριο, καθώς το αλουμίνιο δεν υπήρχε σε ισχύ μέχρι το 1829. Έτσι, είναι μεγάλη πρόκληση να αναρωτηθεί κάποιος: από πού προέρχεται η σφήνα και, μάλιστα, με αυτόν τον τύπο σύνθεσης, που περιλαμβάνει 12 ακόμα στοιχεία;

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πως μπορεί να προέκυψε και να κατασκευάστηκε, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος.

Το αλουμίνιο είναι ένα από τα μέταλλα που είναι πολύ συνηθισμένο τώρα πια στις μέρες μας και σκεφτόμαστε να το χρησιμοποιούμε όλη την ώρα, αλλά ουσιαστικά είναι ένα μέταλλο που οι άνθρωποι επεξεργάστηκαν πολύ αργά στην σύγχρονη ιστορία μας. Κανείς δεν έφτιαχνε κράματα αλουμινίου μέχρι πριν το 1800.

Η όλη ιστορία αυτού του αντικειμένου γίνεται ακόμα πιο παράξενη αν σκεφτεί κανείς και υπολογίσει ότι βρέθηκε δίπλα σε οστά μαστόδοντα τα οποία έχουν εξαφανιστεί για 10.000 ή 12.000 χρόνια. Έτσι σχηματίζεται η εντύπωση ότι αυτή η σφήνα είναι πάνω από 10.000 χρόνια. Αυτό, όμως, προκαλεί μεγάλη αμηχανία για τους αρχαιολόγους.

Είναι ένα αντικείμενο που λένε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Οπότε ένα τέτοιο αντικείμενο θα έπρεπε πιθανότατα να προέρχεται από έναν πολύ υψηλής τεχνολογίας αρχαίο πολιτισμό της ανθρωπότητας. Αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα να προέρχεται από έναν εξωγήινο πολιτισμό

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένας μηχανικός αεροναυπηγικής που είδε τη σφήνα Aiud την κοίταξε και είπε:

“Αυτό είναι ένα κομμάτι ενός εξοπλισμού προσγείωσης για αεροσκάφη καθέτου απογείωσης και προσγείωσης.”

Ειδικοί της θεωρίας των αρχαίων αστροναυτών εξέτασαν επίσης αυτή την σφήνα και υπολόγισαν ότι είναι πιθανό να αποτελεί μέρος ενός εξωγήινου σκάφους που συνετρίβη, ή που χάλασε το πέλμα, το άλλαξαν και ξέχασαν το παλιό εκεί.

Στην περίπτωση της συντριβής, δεν αποκλείεται σε μία ακτίνα αρκετών εκατοντάδων ή χιλιάδων μέτρων να υπάρχουν θαμμένα και άλλα κομμάτια ή μέρη του εξωγήινου σκάφους.

Όμως, όλα αυτά είναι θεωρίες και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά από που προήλθε η λεγόμενη “Σφήνα του Aiud”, ενδεχόμενης ηλικίας 11.000 π.Χ.

Παρακολουθείστε και το βίντεο από το κανάλι HISTORY του YouTube, για να το δείτε και να μάθετε όλες τις πληροφορίες από ειδικούς:

Ancient Aliens: UFO Artifact Found Next to Dinosaur Bones (Season 12) | Exclusive | History

diadrastika