Θεωρία ανατρέπει την ηλικία της Πυραμίδας της Γκίζας

Η αντίληψη γύρω από την ηλικία της Πυραμίδας της Γκίζας ίσως είναι λανθασμένη, σύμφωνα με τον Μάθιου Σίμπσον που διατηρεί κανάλι στο YouTube, και η νέα θεωρία του έχει τρελάνει το διαδίκτυο.

Η ηλικία της Πυραμίδας της Γκίζας ίσως να μην είναι αυτή που πιστεύουμε, σύμφωνα με μια νέα θεωρία που διατυπώθηκε στο διαδίκτυο από τον Μάθιου Σίμπσον που έχει το κανάλι με τίτλο «Ancient Architects» στο YouTube.

Ειδικότερα, πιστεύεται ότι η Πυραμίδα της Γκίζας οικοδομήθηκε γύρω στο 2560 π.Χ. κατά την 4η Δυναστεία, αλλά η νέα θεωρία υποστηρίζει ότι αρχικά ήταν μικρότερη σε μέγεθος και στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε.

Ο Μάθιου Σίμπσον εξηγεί το εξής, σύμφωνα με την «Daily Express»:

«Ίσως θεωρούμε την ηλικία της Πυραμίδας της Γκίζας λανθασμένη και ο λόγος που είναι τόσο τέλεια είναι το ότι κατασκευάστηκε τελευταία και όχι πρώτη. Έχω προηγουμένως εγείρει την πιθανότητα ότι η Μεγάλη Πυραμίδα θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι μια περίοδος ανακατασκευής».

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Πυραμίδα της Γκίζα οικοδομήθηκε τόσο στη 18η και στην 26η Δυναστεία. Μπορεί τα περί μεγέθυνσης του κτίσματος να μοιάζουν τρελά, σύμφωνα μ’ εκείνον, γι’ αυτό και σπανίως συζητούνται, αλλά μερικές ιδιαιτερότητες θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τη θεωρία του.

»Σε αντίθεση, όμως, με τη Σφίγγα, η Μεγάλη Πυραμίδα δεν παρουσιάζει ακραίες ενδείξεις σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και παρόλο που οι χρονολογήσεις με ραδιενεργό άνθρακα μερικές φορές δίνουν ημερομηνίες εκατοντάδων ετών μεγαλύτερες από την επίσημη ηλικία, δεν υπάρχουν για χιλιάδες χρόνια», επισημαίνει.

Προσθέτει, δε, ότι η λατρεία στον Φαραώ Χέοπα θα μπορούσε να έχει παραμείνει μέχρι και 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό του και, ως εκ τούτου, η Πυραμίδα της Γκίζα θα μπορούσε να είχε χτιστεί ως φόρος τιμής.

Άλλωστε, ο Σίμπσον υποστηρίζει:

«Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι μια δομή που είναι σαφώς γεμάτη με ανωμαλίες και αυτό που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι το παλάτι του Χέοπα ήταν τεράστιο και διατηρήθηκε μετά τον θάνατό του, χάρη στο Μέσο και το Νέο Βασίλειο και μέχρι την 26η Δυναστεία, αλλά και πέραν αυτής».

Η απόδειξη για όλα αυτά ίσως προέρχεται από την επονομαζόμενη Αίθουσα της Βασίλισσας – ο χώρος στο κάτω μέρος της πυραμίδας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν μια αρχική κατασκευή. Όπως υποδηλώνει ο Σίμπσον, η μεγαλύτερη πυραμίδα χτίστηκε σε αυτό το θεμέλιο. Πολλές ανωμαλίες λέγεται ότι το δείχνουν, δηλαδή ένα δευτερεύον λεγόμενο ταφικό δωμάτιο, η έλλειψη του αρχικού δαπέδου και της σαρκοφάγου, καθώς και οι κλειστοί αεροθαλάμοι.

Ο Σίμπσον σημειώνει:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

«Ίσως η Αίθουσα της Βασίλισσας ήταν μέρος μιας μικρότερης δομής, η οποία διευρύνθηκε στη Μεγάλη Πυραμίδα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές κοιλότητες γεμάτες με άμμο γύρω από το συγκεκριμένο δωμάτιο, οι οποίες μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για να γεμίσουν τα κενά ούτως ώστε να δημιουργήσουν μια πιο συμπαγή δομή».

Βεβαία, τα προαναφερθέντα δεν είναι τίποτε άλλο από μια θεωρία, η οποία δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, όπως διευκρινίζει το sputniknews.gr

Image by Walkerssk from Pixabay