Η Ατμόσφαιρα του Άρη Είναι Φορτωμένη με ένα Στοιχείο που ΔΕΝ θα Έπρεπε να Υπάρχει Εκεί, Αποκαλύπτει Φυσικός

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο πλανήτης Άρης, φαίνεται πως είχε ζωή, μέχρις ότου ένας πυρηνικός πόλεμος καταστρέψει όλα τα στοιχεία της ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη, ισχυρίζεται ένας φυσικός. Κι αυτό το αποδεικνύει ένα πράγμα.

Όπως διαβάζουμε στην βρετανική express.co.uk, ο Δρ John Brandenburg, Αμερικανός φυσικός και συγγραφέας βιβλίων, ο οποίος κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη Θεωρητική Φυσική του Πλάσματος στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore της Καλιφόρνια, πιστεύει ότι έχει βρει τεκμήρια πυρηνικού χειμώνα που σάρωσε έναν αρχαίο πολιτισμό στον Άρη. 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Coast to Coast AM, ο επιστήμονας υποστήριξε ότι το νήμα της ζωής στον Άρη κόπηκε από τη δύναμη του ατόμου και τη σκόπιμη χρήση πυρηνικών όπλων από κάποια ξένη δύναμη. 

Ο φυσικός είπε ανάμεσα σε άλλα:

“Η καλύτερη υπόθεση εργασίας είναι ότι ο Άρης ήταν κάποτε σαν τη Γη και ανέπτυξε ένα αυτόχθων, ανθρωποειδές είδος σαν εμάς, που εξελίχθηκε σε έναν πρωτόγονο πολιτισμό.

Φαίνεται πρωτόγονο. Δεν βλέπουμε δρόμους, αεροδρόμια, ή κάτι παρόμοιο.

Φαίνεται ότι υπήρχε ένας πρωταρχικός πολιτισμός στον Άρη και κάποιος του επιτέθηκε από το διάστημα επειδή οι εκρήξεις ήταν από αέρος, δύο μαζικών πυρηνικών όπλων”.

Όλη η ιδέα του αμερικανού φυσικού προέκυψε όταν βρήκε στοιχεία που συνδύασε από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και τις ατμοσφαιρικές αναγνώσεις στον Άρη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κατά τη διάρκεια ενός σταδίου στα Sandia National Laboratories, στην Καλιφόρνια, ο Δρ Brandenburg δήλωσε ότι έμαθε ότι η ατμόσφαιρα του Άρη ήταν “φορτωμένη με ένα ιδιότυπο ισότοπο” γνωστό ως Xenon 129.

Αυτές οι υψηλές συγκεντρώσεις ραδιενεργών ισοτόπων συσχετίζονται τυπικά με πυρηνικούς αντιδραστήρες, την πυρηνική σχάση και τις συνέπειες πυρηνικών εκρήξεων.

Ο Δρ Brandenburg, πιστεύει ότι η πυρηνική καταστροφή του Άρη ήταν σκόπιμη και σχολαστική.

Οι δύο περιοχές της υπολειπόμενης ραδιενέργειας στον Άρη, οι οποίες είναι πολύ αδύναμες αλλά εξακολουθούν να είναι εύκολα ανιχνεύσιμες, ενώ το Θόριο και το Κάλιο, συσχετίζονται με την Κυδωνία Μένσα και το Γαλαξία Χάος, αυτό το άλλο κέντρο πολιτισμού, υποστηρίζει.

Σίγουρα θα υπήρχαν επίπεδα ακτινοβολίας σε αυτές τις περιοχές που θα ήταν εύκολο να εντοπιστούν για τα ανθρώπινα όντα.

Δεν νομίζω ότι αυτό θα αποτελούσε κίνδυνο για τον άνθρωπο, εκτός αν ίσως έσκαβε κάτω από το χώμα βαθιά στα κέντρα αυτών των περιοχών.

Ένας από τους λόγους που έκανα τώρα τη δημοσίευση, είναι ότι αισθάνομαι έναν αυξανόμενο κίνδυνο πυρηνικού πολέμου μεταξύ μας και της Κίνας ή της Κορέας.

Δεν θέλω να συμβεί αυτό, δεν θέλω να καταλήξει αυτός ο πλανήτης να μοιάζει με τον Άρη.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Mars Curiosity Rover της NASA, τεράστιες ποσότητες Xenon στην ατμόσφαιρα του Άρη, μπορούν να εξηγηθούν από κοσμικές ακτίνες που βομβαρδίζουν τον πλανήτη, σύμφωνα με την “αντίπαλη” αλλά επίσημη εκδοχή.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανέφερε ότι η ιδιαίτερη χημεία του επιφανειακού υλικού του κόκκινου πλανήτη «συνέβαλε δυναμικά» στην διαμόρφωση της ατμόσφαιρας του Άρη.

Ένα ερευνητικό έγγραφο σχετικά με τα ευρήματα που δημοσιεύτηκε στο Earth and Planetary Science Letters αναφέρει:

«Οι μετρήσεις Xenon υποδηλώνουν μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα ότι τα ισότοπα, ελαφρύτερα από το Xenon 132, έχουν εμπλουτιστεί σε διάφορους βαθμούς από προϊόντα εξολόθρευσης και δέσμευσης νετρονίων απαερωμένα στην ατμόσφαιρα από το regolith, οπότε ένα μοντέλο κατασκευάζεται για να διερευνήσει αυτή τη δυνατότητα».

Βέβαια, η θεωρία ότι υπήρξε ζωή και πολιτισμός στον Άρη, καθώς και οι ενδείξεις που την υποστηρίζουν είναι πάρα πολλές. όπως και οι λόγοι της εξαφάνισης τους.

Τόσο ο Δρ John Brandenburg όσο και η NASA εκφράζουν αντίθετες μεταξύ τους απόψεις, αλλά κανείς από τους δύο δεν μπορεί να υποστηρίξει με απτές αποδείξεις τι υπήρχε και τι συνέβη. Όλα παραμένουν ρευστά.

diadrastika / Image by WikiImages from Pixabay