Image by Stux from Pixabay

Ένα τηλεπαθητικό όνειρο που βγήκε τραγικά αληθινό

Ένα περίεργο φαινόμενο τηλεπάθειας είχε δημοσιευθεί σε εφημερίδες της εποχής, την άνοιξη του 1925. Συγκεκριμένα, η Άλις Γκάμπρεν είχε δει στον ύπνο της ότι σε έναν ορισμένο δρόμο του Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο πατέρας δολοφονούνταν. Μάλιστα, είχε ακούσει μέχρι και τον επιθανάτιο ρόγχο του. Η Άλις ξύπνησε φανερά αναστατωμένη από το ρεαλιστικότατο αυτό όνειρο και έτρεξε αμέσως στο δωμάτιο του πατέρα της, ο οποίος κοιμόταν ήσυχος και ατάραχος στο κρεβάτι του.

Το τραγικό αυτό όνειρο επαναλήφθηκε για τέσσερις συνεχείς νύχτες. Ο δολοφόνος ήταν πάντοτε ο ίδιος. Επρόκειτο για έναν υπηρέτη, τον οποίο η οικογένεια είχε εκδιώξει από την οικία της ως κλέφτη. Η ανήσυχη κόρη έσπευσε να καλέσει την Αστυνομία, η οποία για πολλά βράδια είχε τοποθετήσει Αστυνομικούς στο σημείο του δρόμου που τους είχε υποδείξει η νεαρή Άλις. Αλλά, στο τέλος, έπαυσε αυτή την ιδιότυπη φρούρηση, διότι δεν είχε συμβεί τίποτα που να δικαιολογεί τους φόβους της.

Διαβάστε επίσης: Η Εξήγηση Γιατί Βλέπουμε Άγνωστα Πρόσωπα στα Όνειρά μας

Έτσι πέρασαν μερικοί μήνες. Μια σκοτεινή νύχτα, όμως, το έγκλημα πραγματοποιήθηκε. Ο ατυχής πατέρας, ο οποίος διακωμωδούσε τον εφιάλτη της θυγατέρας του, έπεφτε νεκρός, άγρια δολοφονημένος, από τον παλιό του υπηρέτη. Το μακάβριο τηλεπαθητικό όνειρο έλαβε σάρκα και οστά. Μα, η δυστυχής Άλις, ανήμπορη να διαχειριστεί αυτό που της συνέβη, εγκλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 27/05/1925 / strangepress.gr / Image by Stux from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.