Καλλιτεχνική απεικόνιση από PhotoVision, Pixabay

Καλαμάτα: Ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό της Καλαμάτας (video)

Δύο διαφορετικά περιστατικά που καταγράφηκαν σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν ένα κοινό δικό τους ενδιαφέρον, για όσους ασχολούνται με τέτοιου είδους φαινόμενα. Το πρώτο μαθαίνουμε από εφημερίδα της εποχής, ενώ το δεύτερο από το σήμερα, συνοδευόμενο από ένα σχετικό βίντεο. Ας τα δούμε ένα-ένα/

Στις 25 Οκτωβρίου του 1952, στις 18:45 το απόγευμα, εμφανίστηκε στον ουρανό της Καλαμάτας, σε διάφορα σημεία της πόλης, ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο κινούνταν με αστραπιαία ταχύτητα, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τον βορρά.

Οι αυτόπτες μάρτυρες βεβαίωναν ότι το Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο είχε χρώμα υπόλευκο και έμεινε ορατό για περίπου πέντε λεπτά της ώρας. Πάντως, η γενική εντύπωση που επικρατούσε στους κατοίκους, τόσο της Καλαμάτας, όσο και των περιχώρων, ήταν ότι επρόκειτο για έναν ιπτάμενο δίσκο εξωγήινης προέλευσης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”, στις 26/10/2952 και το απόκομμα είδαμε στο strangepress.gr. Πάμε τώρα να δούμε τα σχετικά με το πιο πρόσφατο στην δική μας εποχή μας εποχή:

Ένα φωτεινό αντικείμενο εμφανίστηκε στις 14/3/20, λίγο μετά τις 9 στον ουρανό της Καλαμάτας, πάνω από την περιοχή της Βέργας. Ωστόσο το φωτεινό αντικείμενο δεν ήταν στατικό, αλλά άρχισε να κινείται ακανόνιστα για αρκετή ώρα, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Οι κάτοικοι της περιοχής που το αντιλήφθηκαν αναστατώθηκαν και οι θεωρίες συνωμοσίας “πήραν φωτιά”, στα social media. Τι εξωγήινο σκάφος, τι drone κατασκοπευτικό, οι ιδέες που έπεσαν πολλές.

Το MessiniaLive επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά δεν γνώριζαν κάτι, ούτε υπήρχε κάποιο σχέδιο νυχτερινής πτήσης για την περιοχή. Το αξιοσημείωτο πάντως ήταν ότι το φωτεινό αντικείμενο φαινόταν από διάφορες περιοχές της πόλης της Καλαμάτας, ενώ το “συνέλαβαν” και οι live web κάμερες του kalamata meteo club, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε.

Το φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από μία ώρα στην περιοχή και μετά εξαφανίστηκε. Όπως αποτυπώνεται και στις εικόνες από τις live web κάμερες, το φωτεινό αντικείμενο υπάρχει στο 21.54 όπως λίγη ώρα αργότερα

Ωστόσο, η εξαφάνισή του δεν ήταν οριστική αφού επανεμφανίστηκε σε άλλη θέση, ανοιχτά από το λιμάνι της Καλαμάτας (ώρα 23.39). Πηγή: messinialive.gr και katohika.gr. Δείτε το φωτεινό αντικείμενο από το κανάλι του YouTube Messinialive.gr:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Image by PhotoVision from Pixabay