Άγγελος Τανάγρας: Τηλεκινητικά φαινόμενα και Ψυχή

Σε άρθρο της εφημερίδας «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», ο Άγγελος Τανάγρας, διακεκριμένος ψυχοφυσιολόγος και Πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, ο οποίος, μάλιστα, θεωρείται και «ο πατέρας της ελληνικής παραψυχολογίας», προσπάθησε να εξηγήσει τα παράδοξα τηλεκινητικά φαινόμενα, που είχαν σημειωθεί στο σπίτι της οικογένειας του Στρατηγού Διαμαντόπουλου.

Στο σπίτι αυτό άρχισαν να συμβαίνουν μυστηριώδεις και κοστοβόρες φθορές σε έπιπλα, ρουχισμό και αντικείμενα, χωρίς να τα προξενεί η παρουσία κανενός! Όλα συνέβαιναν όταν στον χώρο δεν υπήρχε απολύτως κανείς. Η ζημιά που υπέστη ο Στρατηγός ήταν μεγάλη και ξεπερνούσε τις 25.000 δραχμές. Καταγράφηκε η ολική καταστροφή του ρουχισμού όλων των μελών της οικογένειας του Στρατηγού, όπως κοστουμιών, ασπρορούχων, παπουτσιών και άλλων πολλών αντικειμένων αξίας.

Διαβάστε επίσης: Τα Σφοδρά Τηλεκινητικά Φαινόμενα στην Θάσο που Αναστάτωσαν τους Κατοίκους

Επίσης, δεν μπορούσε κανένας να εξηγήσει το αυτόματο κόψιμο των μαλλιών της μικρής κόρης, αλλά ούτε και την εισαγωγή στην αδειανή ντουλάπα ενός υφάσματος, το οποίο αμέσως μετά έβγαινε κομμένο με τον ίδιο χαρακτηριστικό τρόπο, που είχε καταστραφεί και ο υπόλοιπος ρουχισμός της οικογένειας Διαμαντόπουλου, από σεντόνια και κουβέρτες έως πουκάμισα και φορέματα.

Σύμφωνα με τον Άγγελο Τανάγρα, παρόμοια γεγονότα είχαν πιστοποιηθεί και σημειωθεί σε όλα τα μέρη του κόσμου από ειδικούς επιστήμονες των απανταχού Εταιρειών Ψυχικών Ερευνών, αλλά και στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο ίδιος προσωπικά είχε εξακριβώσει πολλές τέτοιες συνταρακτικές περιπτώσεις:

  • Στο Μαύροβο της Καστοριάς, με τον δικαστή Ρουμελιανάκη και τον τραπεζικό υπάλληλο Μαρμαρίδη.
  • Στο Μοναστηράκι Ακαρνανίας, με τους δικαστές Λαμπρινόπουλο, Μιχόπουλο και Σαραβαλιώτη.
  • Στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας.
  • Στο Παρθένιο της Τρίπολης.
  • Στην Αγία Ελεούσα του Φαλήρου, όπου γενεσιουργός αιτία των τηλεκινητικών φαινομένων ήταν ο ανιψιός του εφημερίου του Αρσακείου.
  • Στη συνοικία Κουτσικάρι (σημερινός Κορυδαλλός) της Αθήνας, όπου είχαν διαπιστώσει τα φαινόμενα μαζί με τον Καθηγητή πανεπιστημίου Θ. Βορέα, τον νευρολόγο Μιλτ. Βλαστό και τον Υποδιευθυντή του Δημοσίου Ψυχιατρείου Κ. Κωνσταντινίδη.

Ο Άγγελος Τανάγρας διατράνωνε ότι τα τηλεκινητικά φαινόμενα εκπορεύονταν από τα ανομολόγητα και απωθημένα, κατά τον Φρόιντ, συναισθήματα κλονισμένων ανθρώπων και συνίσταντο κατά πρώτοις στην καταστροφή ρουχισμού πάντοτε με γεωμετρικά μοτίβα.

Κατά δεύτερο λόγο, τα διαταραγμένα άτομα προξενούσαν τηλεκινητικώς φθορές σε τρόφιμα, τα οποία βρίσκονταν αναμεμειγμένα με χώματα, γυαλιά ή και ακαθαρσίες.

Τρίτον, η ανάγκη για καταστροφή εκτεινόταν και σε άλλα σκεύη οικιακής ανάγκης, όπως σε δοχεία πετρελαίου που άδειαζαν ανεξηγήτως, θραύση γυαλικών και αγγείων και αινιγματική συστροφή σιδερένιων αντικειμένων με τέτοιον τρόπο, ώστε έμοιαζαν σαν είχαν αλλοιωθεί από φωτιά.

Και τέλος, σημειώνονταν μετακινήσεις βαριών επίπλων, άγριοι κρότοι, αυτόματο άνοιγμα κλειδωμένων θυρών, απομίμηση βημάτων, εκσφενδονισμός μικροαντικειμένων εναντίον ορισμένων προσώπων, σαν να διασκέδαζε εις βάρος τους με φάρσες κάποια ενσυνείδητη κακοποιός δύναμη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών υποστήριζε πως η μυστηριώδης αυτή εκπεμπόμενη δύναμη από τον οργανισμό ορισμένων «ραδιενεργών» ανθρώπων, όπως τους αποκαλούσε, ήταν υπεύθυνη για την εκδήλωση τέτοιων παράδοξων φαινομένων και αναμφισβήτητα, ήταν οι αποδείξεις ότι η τηλεκινητική ενέργεια λειτουργούσε ασυνείδητα.

Μια νοσηρή ψυχοσύνθεση ενός κλονισμένου ή διαταραγμένου ατόμου ή οι καταπιεσμένες σεξουαλικές ορμές κατά την εφηβεία μπορούσαν να επιδράσουν στον οργανισμό με τέτοιον τρόπο, ώστε το «ραδιενεργό» άτομο να εκδηλώσει έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα, φρονούσε ο Άγγελος Τανάγρας.

Σε αντίθετη περίσταση, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να βιώσει μια ισχυρή υστερική κρίση, να οδηγηθεί στην ψυχασθένεια και στην παραφροσύνη. Αλλά, για άγνωστο λόγο, από κάποια διαταραχή της τροχιάς των ηλεκτρονίων, εκπέμπονται κατά περιόδους κύματα ψυχοδυναμισμού, τα οποία γεννούν τα τηλεκινητικά φαινόμενα.

Άλλωστε, ο Τανάγρας βεβαίωνε πως η ύπαρξη της ψυχικής αυτής εκπομπής αποδεικνυόταν περίτρανα και επιστημονικά από τη μετακίνηση της μαγνητικής βελόνας από το μοναδικό στον κόσμο τηλεκινητικό μέντιουμ, Κλειώ Γεωργίου, η οποία για πέντε χρόνια παρείχε εντελώς ανιδιοτελώς στην ελληνική Επιστήμη την πολύτιμη συμβολή της.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Άγγελου Τανάγρα, αυτή η μεγάλη άυλη δύναμη, η οποία εκπορεύεται από τον ψυχοδυναμισμό ορισμένων ατόμων, θα μπορούσε να επιβεβαιώνει και την επιστημονική ύπαρξη της Ψυχής.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 09/07/1936

strangepress.gr / Image by Jiří Pohlídal from Pixabay