Παύλος Σαντορίνης. και ATIA

Ο Παύλος Σαντορίνης έδωσε μια εκπληκτική συνέντευξη σχετικά με τα UFOs ή ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμερνα Αντικείμενα) και τους εξωγήινους, και πως τα αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις, ο στρατός τους αλλά και οι θρησκείες. Δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της εποχής. -d-

Οι ιπτάμενοι δίσκοι είναι ανεπιθύμητοι στον Στρατό, στην Πολιτική και στη Θρησκεία! Στρατός, Πολιτική και Θρησκεία προσπαθούν συστηματικά ή να αγνοούν ή να διαψεύδουν ή να γελοιοποιούν χιλιάδες αξιόπιστων παρατηρήσεων, όχι μόνο για τους λεγόμενους “ιπτάμενους δίσκους”, αλλά κυρίως για την εμφάνιση των επιβατών τους, οι οποίοι έχουν ανθρωποειδή μορφή”.

Την τρανταχτή αυτή δήλωση δεν την έκανε ένας τυχαίος άνθρωπος, αλλά ο Παύλος Σαντορίνης, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ένας από τους πλέον σημαντικούς Έλληνες εφευρέτες. (Διαβάστε επίσης: Παύλος Σαντορίνης. Διαπλανητικά σκάφη οι ιπτάμενοι δίσκοι. Μεταφέρουν ανθρωποειδή)

Ο Παύλος Σαντορίνης εξηγεί το γιατί

“Η εμφάνιση των ιπτάμενων δίσκων με τα εξωγήινα όντα αποτελεί άκρως ανεπιθύμητο φαινόμενο για τις διάφορες αρχές, στρατιωτικές, πολιτικές και θρησκευτικές. Οι στρατιωτικές αρχές, κυρίως οι αμερικανικές, έχουν την πεποίθηση ότι ορίζουν τις τύχες του κόσμου. Ως εκ τούτου, επ’ ουδενί λόγω θέλουν να παραδεχτούν ότι είναι δυνατόν να εμφανιστούν στη Γη οι επιβαίνοντες των ιπτάμενων δίσκων, οι οποίοι μπορούν, εάν θελήσουν, να παραλύσουν εκ βάθρων κάθε γήινη στρατιωτική αρχή.

Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, ο Στρατός των ΗΠΑ ανέκαθεν διαψεύδει συστηματικά ακόμη και τη γνησιότητα των παρατηρήσεων σχετικά με τους ιπτάμενους δίσκους στη Γη. Ύστερα, όμως, από ένα σοβαρότατο περιστατικό και συγκεκριμένα, τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σ’ ένα μεγάλο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέθεσε στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο την καθαρώς επιστημονική έρευνα του θέματος “ιπτάμενοι δίσκοι”.

Έως τότε, ενώ όλοι οι επιφανείς επιστήμονες γνώριζαν την πραγματικότητα, κανένας από αυτούς δεν τολμούσε να εκτεθεί, με υπεύθυνες δημόσιες δηλώσεις τους, από τον φόβο μήπως εκδιωχθεί από τη θέση του”.

Ο Παύλος Σαντορίνης, επίσης, εξηγεί τι έχει να φοβηθεί η Πολιτική από τους ιπτάμενους δίσκους και τους επιβάτες τους.

“Για τις πολιτικές αρχές, η εμφάνιση αυτών των ανθρωποειδών όντων είναι εξίσου ανεπιθύμητη, επειδή στην περίπτωση ομαδικής εμφάνισής τους στον πλανήτη μας θα δημιουργηθεί γενικός πανικός, με άμεσο αποτέλεσμα την εξαφάνιση κάθε τάξεως και την κατάρρευση των πολιτικών αρχών”.

Αλλά, το θέμα αυτό απασχολεί ιδιαιτέρως και τη Θρησκεία, όπως αναφέρει ο Παύλος Σαντορίνης.

“Η έμπρακτη απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινων όντων, θα δημιουργούσε ίσως ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στις διάφορες θρησκευτικές αρχές. Στον πλανήτη μας έχουμε εκατομμύρια Μουσουλμάνους, Βουδιστές, Χριστιανούς και ούτω καθ’ εξής. Είναι ολοφάνερο, επομένως, ότι με τις συνθήκες αυτές, η εμφάνιση ξένων επισκεπτών ασυλλήπτως ανώτερης πνευματικής ανάπτυξης από τη δική μας, θα δημιουργούσε βαθιά κρίση στις γήινες θρησκευτικές αρχές, εάν αποδεικνυόταν ότι οι ξένοι επισκέπτες έχουν-εάν έχουν-άλλες θρησκευτικές αντιλήψεις, τελείως ξένες προς τις γήινες”.

Όσον αφορά στη μορφή των εξωγήινων αυτών όντων, ο Παύλος Σαντορίνης τόνιζε πως οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων έκαναν λόγο για επιβάτες ιπτάμενων δίσκων, οι οποίοι είχαν ύψος 90-110 εκατοστών του μέτρου, με φαρδιές πλάτες, δύο χέρια, δύο πόδια και χαρακτηριστικό αλματώδες βάδισμα (αλματάκια). Το σχετικά μεγάλο κεφάλι τους προστατευόταν μέσα σ’ ένα μεταλλικό σκάφανδρο, προφανώς λόγω της ακαταλληλότητας του ατμοσφαιρικού αέρα για την αναπνοή τους. Καμιά εχθρική στάση δεν έδειξαν απέναντι στους ανθρώπους, που σε κάποιες περιστάσεις τα κυνήγησαν. Οι εξωγήινοι, μόλις γίνονταν αντιληπτοί, επιβιβάζονταν στο σκάφος τους, το οποίο ξεκινούσε αμέσως και απότομα, με επιτάχυνση, η οποία θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρα ακόμη και για τους αστροναύτες μας.

“Όμως, τα πράγματα άλλαξαν το 1966. Μεταξύ των ανθρωποειδών αυτών όντων, αναφέρονταν 6 περίπου γίγαντες άνω των δύο μέτρων, 9 περιπτώσεις υψηλών ανθρωποειδών ύψους 1,80 μέτρων, 5 περιπτώσεις όντων μικρού αναστήματος 1,50 μέτρων, 12 περιπτώσεις μικρών ανθρωποειδών 90-110 εκατοστών, 5 περιπτώσεις τριχωτών νάνων, 3 περιπτώσεις πρασινωπών όντων με πράσινη επιδερμίδα και μια περίπτωση τριχωτού γίγαντα ύψους 2,20 μέτρων περίπου. Αυτές είναι οι εμφανίσεις μόνο στη Νότιο Αμερική”.

Άραγε, τι συμπεράσματα εξάγονται από τις πληροφορίες, που αφορούν στις διαστάσεις των εξωγήινων όντων; Ο Καθηγητής Σαντορίνης εξήγησε:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

“Επειδή το ύψος των όντων αυτών δε μετρήθηκε με το μέτρο και λόγω του ότι οι παρατηρητές δεν ήταν επιστήμονες, αλλά απλοί άνθρωποι, δεν είναι επιτρεπτό να θεωρήσουμε τις σχετικές διαστάσεις που αναφέρθηκαν ως απολύτως αυθεντικές. Ο ένας έβλεπε στην ταραχή του ένα τέρας μεγάλου αναστήματος, ενώ η προσοχή του άλλου παρατηρητή στρεφόταν σε άλλες λεπτομέρειες.

Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι δεν πρόκειται για επισκέπτες από έναν μόνο πλανήτη, αλλά από διάφορους, οπότε είναι φυσικό οι εξωγήινοι να διαφέρουν στη φύση και στο μέγεθος μεταξύ τους.

Μα, υπάρχει και μια τρίτη εξήγηση. Δόθηκε από τον Γάλλο επιστήμονα Aime Michel, ο οποίος υπέθεσε ότι τα ανθρωποειδή αυτά πλάσματα ίσως να μην είναι πραγματικοί ξένοι επισκέπτες μας, αλλά απλώς διάφορα τεχνητά ή βιολογικά ρομπότ, τα οποία βγαίνουν από τα ιπτάμενα οχήματά τους, για να εκτελέσουν ορισμένες παρατηρήσεις, χρήσιμες για τα αόρατα-σε εμάς-αφεντικά τους. Στην περίπτωση αυτή, τα διάφορα τεχνητά ρομπότ θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι διαφορετικών διαστάσεων, ανάλογα με τη φύση του έργου, που ήρθαν να εκτελέσουν στη Γη.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι σε αρκετές περιστάσεις, τα ανθρωποειδή όντα πράγματι κινούνται με έναν χαρακτηριστικό τρόπο, σαν ρομπότ, αν και άλλα από αυτά είχαν κινήσεις πιο φυσικές, όμοιες με τις κινήσεις ζωντανών οργανισμών”.

Σχετικά με την προέλευση των εξωγήινων αυτών πλασμάτων, ο Καθηγητής Σαντορίνης δήλωσε τα εξής:

“Εάν πρόκειται για όντα της δικής μας περίπου βιολογικής κατάστασης (έστω κι αν αναπνέουν μεθάνιο ή αμμωνία ή τρέφονται με πετρέλαιο ή θειϊκό οξύ κλπ), δηλαδή αν είναι όπως κι εμείς περιορισμένης διάρκειας ζωής, τότε τα πλάσματα αυτά έρχονται στη Γη αναγκαστικά από πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος και όχι πέρα από αυτόν.

Μια δεύτερη εκδοχή θα μπορούσε να είναι ότι εάν οι μακρινοί αυτοί επισκέπτες καταφτάνουν από τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές του Σύμπαντος, αυτό προϋποθέτει βεβαίως ότι τα όντα αυτά μπόρεσαν να παρατείνουν τη ζωή τους πολύ πέρα από τα χρονικά όρια της ζωής των ανθρώπων.

Οπότε, θα εμπίπτουν μοιραία στην κατηγορία των όντων εκείνων με την ανώτερη πνευματική στάθμη, την οποία ο ανθρώπινος νους δε θα κατορθώσει ποτέ να συλλάβει, όπως για παράδειγμα ο ποντικός, ο οποίος αναγνωρίζει σ’ ένα βιβλίο, μόνο εκείνο που αντιλαμβάνεται, δηλαδή αν έχει ή όχι ωραία γεύση…

Εν τούτοις, ένα τεράστιο ιπτάμενο “πούρο” φέρνει τα ανθρωποειδή αυτά πλάσματα στη Γη! Ένα ιπτάμενο “πούρο”, που παίζει το ρόλο, ας πούμε, του αεροπλανοφόρου. Έχει διαπιστωθεί ότι οι μικροί ιπτάμενοι δίσκοι, διαμέτρου περίπου 6-10 μέτρων, δεν είναι τα καθαυτό οχήματα, τα οποία έρχονται από άλλους πλανήτες. Το καθαυτό όχημα, το μητρικό, είναι τεραστίων διαστάσεων, έχει σχήμα πούρου και εμφανίζεται συνήθως όρθιο και ακίνητο, σε αρκετό ύψος. Οι ιπτάμενοι δίσκοι βγαίνουν συνήθως από το κάτω άκρο του ιπτάμενου “πούρου”, για να εκτελέσουν προφανώς ορισμένες παρατηρήσεις ή εντολές. Όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους, επιστρέφουν στο μητρικό σκάφος, που περιμένει και μπαίνουν από το σημείο εξόδου.

Έτσι, μπορούμε να παρομοιάσουμε τους ιπτάμενους δίσκους με τα καταδιωκτικά αεροπλάνα, που μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις από ένα αεροπλανοφόρο”.

Από τις δεκάδες εμφανίσεις ανθρωποειδών όντων στη Γη, δεν αναφέρεται καμιά περίπτωση απευθείας επαφής τους με τους ανθρώπους. Ο Παύλος Σαντορίνης εκφράζει τη σκέψη ότι τα πλάσματα αυτά είναι τόσο ανώτερα πνευματικά, ώστε δεν τους είναι καθόλου αναγκαίο να έρχονται σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους, όπως εμείς δεν προσπαθούμε να πιάσουμε συζήτηση μ’ ένα κουνούπι ή μια μύγα. Και συνεχίζει:

“Ενδέχεται, όμως, μόνο να νομίζουμε ότι οι εξωγήινοι δεν ήρθαν έως σήμερα σε πνευματική επαφή μαζί μας. Κι αυτό, επειδή ίσως η πνευματική τους στάθμη διαφέρει τόσο πολύ από την πνευματική στάθμη των ανθρώπων, ώστε η βαθύτερη έννοια των πράξεών τους να μας είναι ουσιαστικά ακατανόητη.

Ετοιμαζόμαστε να στείλουμε αστροναύτες στη Σελήνη και σε διάφορους άλλους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος. Τους εφοδιάζουμε με όλα όσα νομίζουμε πως θα τους χρειαστούν για το μακρινό τους ταξίδι. Προϋποθέτουμε ότι θα γίνουν εκεί ευπρόσδεκτοι. Μα, ας δούμε πώς τους υποδεχόμαστε εμείς εδώ στη Γη. Μόλις θεαθεί ένας ιπτάμενος δίσκος στις ΗΠΑ, έχει εκδοθεί μια διαταγή, ώστε να δοθεί εντολή στον δίσκο να κατέλθει. Επειδή, όμως, το πλήρωμα του ιπτάμενου δίσκου ασφαλώς δε θα μπορέσει να αντιληφθεί τη σημασία της διαταγής, θα καταδιώξουν αμέσως το όχημα τα αεριωθούμενα της Πολεμικής Αεροπορίας. Συνήθως, ο ιπτάμενος δίσκος δεν ενοχλείται από την καταδίωξη αυτή, επειδή μπορεί να αναπτύξει απότομα ταχύτητα, πολύ μεγαλύτερη από την ταχύτητα των στρατιωτικών αεροπλάνων. Επίσης, οι απότομοι ελιγμοί του τού επιτρέπουν εύκολα να ξεφύγει από την καταδίωξη.

Μα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα καταδιωκτικά αεροπλάνα πλησίασαν πολύ κοντά στον ιπτάμενο δίσκο. Και τότε συνέβη το εξής: η εξωγήινη πτητική μηχανή κατέρριψε το αεροπλάνο και ο πιλότος του βρέθηκε νεκρός μέσα στα συντρίμμια.

Στις περιπτώσεις αυτές επισημάνθηκε μια περίεργη ραδιενέργεια στα συντρίμμια του αεροπλάνου και στο πτώμα του πιλότου. Η ραδιενέργεια αυτή οφείλεται προφανώς σε ακτινοβολία, άγνωστη ακόμα στον άνθρωπο, με την οποία κινείται στο Διάστημα ο ιπτάμενος δίσκος. Η ακτινοβολία αυτή έχει συνήθως χρώμα πορτοκαλί, όσον αφορά στο ορατό φάσμα της. Ίσως, όμως, να είναι μια από τις εκδηλώσεις μιας Δύναμης Αντιβαρύτητας, μέσω της οποίας κινείται ο ιπτάμενος δίσκος στο Διάστημα.

Μια άλλη εκδήλωση της άγνωστης ακόμη στον άνθρωπο Δύναμης Αντιβαρύτητας αποτελούν τα πολύ ισχυρά μαγνητικά φαινόμενα, τα οποία συνοδεύουν συχνά την εμφάνιση ενός ιπτάμενου δίσκου.

Άλλωστε, σε εκατοντάδες περιστάσεις, τα μεγάλα φώτα πορείας των αυτοκινήτων άλλαξαν την κατεύθυνσή τους και έκαναν καμπύλη προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά του οχήματος. Το φαινόμενο αυτό είναι πράγματι καταπληκτικό και δεν μπορεί να παραχθεί με τα τεχνικά μέσα των ανθρώπων.

Μέχρι σήμερα, όλα τα περιστατικά εμφανίσεως ιπτάμενων δίσκων αναφέρονται από την Αμερική και την Ευρώπη. Μήπως αυτό σημαίνει ότι το πλήρωμα των εξωγήινων μηχανών, εκτελώντας μια αποστολή συγκεκριμένη, έχει ενδιαφέρον για ορισμένες περιοχές του πλανήτη μας; Όχι. Οι ιπτάμενοι δίσκοι κάνουν συστηματική έρευνα σε ολόκληρη τη Γη και αδιαφορούν παντελώς για τα πολιτικά σύνορα των κρατών, που πιθανόν και να αγνοούν.

Απλούστατα, μερικά κράτη δε δημοσιεύουν τίποτε σχετικά με την εμφάνιση των ιπτάμενων δίσκων, επειδή δε βρίσκουν ότι αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς της πολιτικής τους. Επιπλέον, οι ιπτάμενοι δίσκοι δεν είναι σταλμένοι από κάποιο κράτος της Γης, ως επίδειξη δύναμης. Αλλιώς, θα παρουσίαζαν μεγαλοφώνως και την εθνικότητά τους, πράγμα που έως σήμερα δεν έχει συμβεί ποτέ.

Στην Ελλάδα, τώρα, οι ιπτάμενοι δίσκοι έκαναν συχνά εμφανίσεις κατά τα έτη 1946-1947. Αναφέρθηκαν, μάλιστα, περιπτώσεις τέτοιων εμφανίσεων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Τρίπολη και την Καλαμάτα. Λόγω, όμως, της κατάστασης που επικρατούσε, θεωρήθηκαν σοβιετικοί πύραυλοι.

Εκείνη την εποχή, είχα εντοπίσει μερικούς τέτοιους “πυραύλους”, οι οποίοι περνούσαν πάνω απ’ την Αθήνα, αλλά διαπίστωσα εν τέλει ότι επρόκειτο περί ιπτάμενων δίσκων. Το ανέφερα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, αλλά οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι στρατιωτικοί μου συνέστησαν να σταματήσω κάθε έρευνα. “Πρόκειται περί μετεωριτών”, μου είπαν.

Αρχικά, οι αμερικανικές αρχές διέψευδαν κάθε πληροφορία σχετικά με τους ιπτάμενους δίσκους. Μα, κατόπιν, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν και την ύπαρξη των οχημάτων τους, καθώς και την ύπαρξη των ανθρωποειδών επιβατών τους. Τους αντιμετωπίζουν, μάλιστα, με συναγερμό: “Μόλις δείτε ιπτάμενο δίσκο πάνω από την πόλη σας, τρέξετε να κρυφτείτε. Οι επιβάτες τους είναι επικίνδυνοι!”, λαταλήγει στη συνέντευξή του ο Παύλος Σαντορίνης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, στις 22/03/1967

strangepress.gr