Παράλληλοι Κόσμοι: Ένα φανταστικό ταξίδι ξεκινάει

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η ύπαρξη παράλληλων συμπάντων ή κόσμων δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν επιστημονικές ομάδες που ψάχνουν τέτοια θέματα, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.

Υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι με άλλες εκδοχές του εαυτού μας, υποστηρίζει επιστήμονας, ενώ κάποιοι άλλοι δέχονται την εκδοχή ή την πιθανότητα – όπως θέλετε πάρτε το – πως, αν όχι όλα κάποια άλλα, έστω ελάχιστα, παράλληλα σύμπαντα επηρεάζουν το δικό μας.

Λέγεται, μάλιστα, πως υπήρξε μία γυναίκα μάρτυρας από ένα παράλληλο σύμπαν.

Η θεωρία των πολλαπλών ή παράλληλων κόσμων ακροβατεί ανάμεσα στον δικό μας και σε άλλους πιθανούς κόσμους, οπότε θολώνει τη γραμμή μεταξύ της επιστημονικής πραγματικότητας και της επιστημονικής φαντασίας, με μεγάλα ονόματα επιστημόνων και στις δύο πλευρές να υποστηρίζουν αντίθετες μεταξύ τους απόψεις.

Τι είναι, όμως, τα παράλληλα σύμπαντα; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι παράλληλοι κόσμοι; Ας φανταστούμε ότι υπάρχει ένας τρόπος να ταξιδέψουμε ανάμεσα στα σύμπαντα του πολύμπαντος.

Ας φανταστούμε ότι υπάρχουν σημάδια πως όντα από άλλες διαστάσεις μπορεί να κυκλοφορούν στο σπίτι μας και λόγω κάποιας δυσλειτουργίας στο μάτριξ, ή κάποιας ρωγμής χωροχρόνου στο πιο άμεσα γειτονικό μας παράλληλο σύμπαν, παράπεσε στο τραπεζάκι του σαλονιού μας ένα είδος τηλεκοντρόλ υψηλής τεχνολογίας που δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοιο ούτε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όμως, πολύ διαφορετικό από εκείνο που έχουμε για να αλλάζουμε κανάλια στην τηλεόραση.

Το πιάνουμε στα χέρια μας και βλέπουμε πως επάνω του έχει κάτι ακατάληπτα σύμβολα που θα μπορούσαν να είναι γράμματα ή αριθμοί. Αναρωτιόμαστε πως βρέθηκε εκεί, αλλά παρόλα αυτά πατάμε ένα κουμπάκι, από περιέργεια.

Ξαφνικά, νιώθουμε κάτι σαν ηλεκτρισμό να μας διαπερνά και νιώθουμε να διαλυόμαστε, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει με αναγέννηση. Πριν συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, ο χώρος γύρω μας έχει αλλάξει και βρισκόμαστε σε ένα άλλο, εντελώς άγνωστο περιβάλλον. Μοιάζει διαστημικό, χωρίς να είναι και η όλη ιδέα μας δίνει την εντύπωση ότι αιωρούμαστε στο κενό, αλλά χωρίς να συμβαίνει αυτό.

Αμέσως μας πιάνει πανικός και ψάχνουμε στο τηλεκοντρόλ να βρούμε ποιο κουμπί πατήσαμε και το ξαναπατάμε με την ελπίδα να μας γυρίσει εκεί πουν βρισκόμασταν. Την ίδια στιγμή βλέπουμε μια εκδοχή του εαυτού μας να κάθετε στο σαλόνι μας και να παρακολουθεί απλά και ήρεμα τηλεόραση.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τι συμβαίνει ακριβώς; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Μέσα στην ταραχή μας πατάμε ένα διπλανό κουμπί και ξαφνικά, αλλά ταυτόχρονα με την προηγούμενη εικόνα, βλέπουμε πως βρισκόμαστε μέσα σε ένα ορμητικό ποτάμι. Στις όχθες του βλέπουμε ελέφαντες και μαμούθ να κάνουν παιχνίδια, αλλά εμείς νιώθουμε το κρύο νερό να μας παρασύρει, αλλά δεν είμαστε εμείς. Άγνωστο πως, θυμόμαστε πως κάποτε στην περιοχή που είναι το σπίτι μας περνούσε ένα προϊστορικό ποτάμι που κατέβαινε από το βουνό. Πατάμε ένα άλλο κουμπί.

Βρισκόμαστε κάπου στο κενό. Αστεροειδείς κατευθύνονται προς το μέρος μας και στο βάθος βλέπουμε κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα ολόχρυσο διαστημόπλοιο. Το επόμενο κουμπί είναι αρκετά ψυχεδελικό με χιλιάδες χρώματα και σχήματα που το ένα μοιάζει με το άλλο και το καθένα φαίνεται να γεννάει ένα ακόμα. Συχνοί κεραυνοί αστράφτουν ασταμάτητα αλλά δεν υπάρχει καμιά καταιγίδα πουθενά. Θα μπορούσαν να είναι οι συνάψεις ενός εγκεφάλου.

Πατάμε ένα άλλο κουμπί και βλέπουμε μια ομάδα περίεργων όντων που μοιάζουν με ανθρώπους, να διασχίζουν έναν αρχαίο πλακόστρωτο δρόμο ο οποίος περνάει ταυτόχρονα μέσα από το ορμητικό ποτάμι, χωρίς να τους παρασύρει, αλλά περνάει και μέσα από τους αστεροειδείς και το διαστημόπλοιο που ολοένα πλησιάζει, ωστόσο όλα αυτά διασταυρώνονται μέσα στο σπίτι μας, εκεί που μία εκδοχή του εαυτού μας παρακολουθεί ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα στην τηλεόραση, εν μέσω συνεχόμενων και ασταμάτητων αστραπών. Κανείς και τίποτα δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει την ίδια στιγμή, ταυτόχρονα.

Ξαφνικά, το διαστημόπλοιο διαλύεται σε κομμάτια ύστερα από μία έκρηξη και διάφορα μέρη του εκτοξεύονται προς διάφορες κατευθύνσεις, σχεδόν ταυτόχρονα, ένας από την ομάδα εξωγήινων σκοντάφτει πάνω σε έναν φίλο του, οι αστραπές σταματούν για λίγο, τα χρώματα και τα σχήματα δυστροπούν, μερικά πουλιά πέφτουν για ανεξήγητο λόγο στο ποτάμι, η τηλεόραση παθαίνει μία στιγμιαία παρεμβολή και πάνω στο τραπέζι του σαλονιού βρίσκεται ένα αντικείμενο υψηλής τεχνολογίας που μοιάζει με τηλεκοντρόλ τηλεόρασης.

Παράδοξα, όλα αυτά; μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Κι όμως, θα μπορούσαν να συμβαίνουν, εφόσον τα παράλληλα σύμπαντα και οι κόσμοι τους μπορεί να βρίσκονται το ένα μέσα στο άλλο ή και χωριστά, ενώ έχουν την δυνατότητα να επηρεάζουν το ένα το άλλο, χωρίς να γίνεται καθαρά αντιληπτό στους ξεχωριστούς αυτούς κόσμους τι ακριβώς συμβαίνει στους άλλους. Ωστόσο θα μπορούσαν να επηρεάζονται από κάποιο ισχυρό γεγονός.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay