O κρύσταλλος που τροφοδοτούσε την Ατλαντίδα
Image by Scott Waring from Google Earth

O κρύσταλλος που τροφοδοτούσε την Ατλαντίδα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Διάφορες πηγές, όπως οι αναφορές του Edgar Cayce για χρήση κρυστάλλων στην Ατλαντίδα, φαίνεται να υποδηλώνουν πως υπήρχε τουλάχιστον ένας κρύσταλλος που τροφοδοτούσε την Ατλαντίδα.

Λέγεται πως στις μέρες μας έχουν ανακαλυφθεί κάποιοι κρύσταλλοι που έχουν συνδεθεί με την μυθική Ατλαντίδα, αλλά έχουν απορριφθεί από τους σκεπτικιστές και την επιστημονική κοινότητα.

Οι αναφορές του Edgar Cayce για χρήση κρυστάλλων στην Ατλαντίδα

Edgar Cayce, γνωστός και ως «ο κοιμισμένος προφήτης»

Ο Edgar Cayce, ένας διάσημος ψυχικός και θεραπευτής, γνωστός και ως «ο κοιμισμένος προφήτης», αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς του στην εξερεύνηση των μυστηρίων της Ατλαντίδας. Οι ψυχικές αναγνώσεις του, παρείχαν αρκετές αναφορές για τον αρχαίο πολιτισμό και τις προηγμένες τεχνολογίες του.

Σύμφωνα με τις αναγνώσεις του Cayce, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η Ατλαντίδα διέθετε τεράστιες πηγές ενέργειας μέσω της χρήσης κρυστάλλων. Αυτοί οι κρύσταλλοι δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την αισθητική τους ομορφιά αλλά και για την ικανότητά τους να αξιοποιούν και να ενισχύουν την ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Xρήση κρυστάλλων από την Λεμουρία ως την Ατλαντίδα

Υποδηλώνεται ότι υπήρχε ένας κεντρικός κρύσταλλος που συχνά αναφέρεται ως «πυρόλιθος», ο οποίος χρησίμευε ως η κύρια πηγή ενέργειας για ολόκληρο τον πολιτισμό. Αυτός ο κρύσταλλος λέγεται ότι έχει την ικανότητα να μεταδίδει ενέργεια και να παρέχει βιώσιμη τροφοδοσία για διάφορους σκοπούς εντός της Ατλαντίδας.

Οι κρύσταλλοι χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους σκοπούς

Ορισμένες θεωρίες προτείνουν ότι οι κρύσταλλοι χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας, της επικοινωνίας, της θεραπείας ακόμη και της μεταφοράς, αλλά και για πνευματικούς.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η ενέργεια που εκπέμπεται από τους κρυστάλλους ενισχύει τις πνευματικές επιδόσεις και προάγει τη σωματική και ψυχική ευεξία.

Όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, ούτε έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη παρόμοιων κρυστάλλων. Επιπλέον η Ατλαντίδα θεωρείται μύθος από τους σκεπτικιστές, το οποίο σημαίνει πως οτιδήποτε την συνοδεύει δεν μπορεί να είναι αληθινό.

Η ανακάλυψη του Δρ Ρέι Μπράουν

Ο κρύσταλλος “Atlantean Crystal Sphere”

Ο Δρ Ray Brown, ένας διάσημος δύτης, γιατρός και ερευνητής, είχε μακρά ιστορία υποβρύχιων αποστολών εξερεύνησης και καταδύσεων. Με πάθος να αποκαλύπτει κρυμμένους θησαυρούς και αρχαία αντικείμενα, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εξερεύνηση των βυθών του ωκεανού και στην αποκάλυψη των μυστικών του.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις του Δρ Ρέι Μπράουν έλαβε χώρα στο νησί Μπάρια στις Μπαχάμες, κατά το 1979. Κατά τη διάρκεια μιας από τις καταδυτικές του αποστολές, έπεσε πάνω σε έναν αξιόλογο κρύσταλλο που θα μαγνήτιζε την προσοχή ερευνητών και ιστορικών.

Διαβάστε επίσης: Οι Μπλε Λίθοι της Ατλαντίδας. Η Ιρλανδία, οι Ανουνάκι και η Χαμένη Κιβωτός της Διαθήκης

Ο κρύσταλλος, γνωστός και ως Atlantean Crystal Sphere που λέγεται ότι βρέθηκε σε μια βυθισμένη σπηλιά, παρουσίαζε μοναδικές ιδιότητες και φαινόταν να μην μοιάζει με κανένα άλλο κρύσταλλο που είχε ανακαλυφθεί προηγουμένως.

Το μέγεθος, το χρώμα και η σύνθεσή του ήταν όλα ενδιαφέροντα, πυροδοτώντας περαιτέρω έρευνα για την προέλευσή του και την πιθανή σημασία του.

Επιπλέον, ο κρύσταλλος επέδειξε μια αξιοσημείωτη ικανότητα αποθήκευσης και μετάδοσης ενέργειας, οδηγώντας μερικούς να κάνουν παραλληλισμούς με τους αρχαίους θρύλους της Ατλαντίδας και τους ισχυρούς κρυστάλλους που λέγεται ότι τροφοδοτούσαν τη μυθική Ατλαντίδα.

Σίγουρα, λόγω του μεγέθους του, δεν ήταν ο κρύσταλλος που τροφοδοτούσε την Ατλαντίδα. Είχε, όμως, κάποια σχέση με αυτήν;

Οι σκεπτικιστές αμφισβητούν το εύρημα

Οι σκεπτικιστές, έχουν και αυτοί λόγο στην ανακάλυψη καθώς αμφισβητούν το εύρημα, τις ιδιότητές του αλλά και την σύνδεσή του με την Ατλαντίδα, αλλά και με κάθε άλλου αρχαίου πολιτισμού που ήταν δήθεν προηγμένος απολαμβάνοντας ενέργεια από τέτοιου είδους πολυεδρικές δομές.

Μετά το θάνατο του Δρ. Μπράουν, η σφαίρα περιήλθε στην κηδεμονία του συγγραφέα και καναλιού, Arthur Fanning, ο οποίος λέγεται πως την παρουσίασε στον Έντγκαρ Κέυση που φάνηκε να παραδέχεται τη σύνδεσή της με την Ατλαντίδα.

Διαβάστε επίσης: Το βάζο από τον βασιλιά Κρόνο της Ατλαντίδας

Αν και το εύρημα προκάλεσε ενθουσιασμό και ανανέωσε το ενδιαφέρον πολλών για την πιθανότητα προηγμένων αρχαίων πολιτισμών και τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα, οι σκεπτικιστές έβαλαν το χεράκι και οι μεταφυσικές πεποιθήσεις της «Νέας Εποχής», πολύ γρήγορα γελοιοποιήθηκαν όταν ειπώθηκε πως ήταν εξωγήινης τεχνολογίας των Arcturian και τα φώτα της δημοσιότητας αποσύρθηκαν.

Ο κρύσταλλος στα ανοιχτά του Μεξικού

Μία ακόμα περίεργη ανακάλυψη υποστηρίζεται ότι έγινε μέσω της εφαρμογής Google Earth στα ανοιχτά του Μεξικού και από ότι φαίνεται μοιάζει να έχει μήκος περίπου 1,8 μίλια προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Scott Waring, αναφέρει ότι, ίσως, πρόκειται για ένα υποβρύχιο ΑΤΙΑ που έχει εγκατασταθεί στο βυθό, στην άκρη από ένα σταυροδρόμι κάθετων γραμμών ενός μεγαλύτερου πλαισίου ευθειών που διαγράφονται στον βυθό του Μεξικού, μία περιοχή που κάποιες θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι τα άκρα της βυθισμένης Ατλαντίδας.

Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, τα προηγμένα όντα στο νησί της Ατλαντίδας είχαν ένα γαλάζιο γιγαντιαίο κρύσταλλο που επέτεινε τις ζωές των κατοίκων και, παράλληλα, τροφοδοτούσε την τεχνολογία τους.

Ο κρύσταλλος του Google Earth

Είναι, άραγε, αυτός ο γιγαντιαίος μπλε κρύσταλλος που τροφοδοτούσε την Ατλαντίδα; Είναι μία τεράστια υποθαλάσσια εγκατάσταση; Είναι ένα τεράστιο υποβρύχιο UFO; Είναι απλά ένα σημάδι στο Google Earth που απλά εξάπτει την φαντασία; Πέρα από την εικόνα του που βλέπετε στην φωτογραφία (επάνω) κανείς δεν καταδύθηκε για να φτάσει ως εκεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ανακάλυψη.

Οι συντεταγμένες για να το αναζητήσετε είναι αυτές 26°46’14.93″N 110°11’40.87″W – αν και στο Google Earth, όταν το έψαξα, δεν υπήρχε το γαλάζιο σημάδι όπως φαίνεται στο video του Waring με τίτλο: Alien Base With Crystal UFO or USO Under Ocean Off Mexico Coast, UFO Sighting News.

Οι συνέπειες μιας ανακάλυψης κρυστάλλου που τροφοδοτούσε την Ατλαντίδα

Υποθετικά μιλώντας, η ανακάλυψη ενός κρυστάλλου θα προκαλούσε αμέσως ενδιαφέρον και εικασίες για την πιθανή σύνδεσή του με τη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας. Θα ξεκινούσε επιστημονική έρευνα και διερεύνηση των ιδιοτήτων του κρυστάλλου που ανακαλύφθηκε.

Διαβάστε επίσης: Τα «υπερόπλα» της Ατλαντίδας όπως τα περιγράφει ο Πλάτωνας

Διάφορα πειράματα και μελέτες, θα στόχευαν να κατανοήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις πιθανές εφαρμογές του. Θα ήταν ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό του εάν ο κρύσταλλος που τροφοδοτούσε την Ατλαντίδα έχει κάποιες εξαιρετικές ιδιότητες που θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν με τις περιγραφές που παρέχονται από διάφορες πηγές.

Η Ατλαντίδα θα έπαυε να είναι μύθος

Η επιστημονική πιστοποίησή του θα άλλαζε όλη την ιστορία όπως την ξέρουμε. Η Ατλαντίδα θα έπαυε να είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα, αυτό το γεγονός, ίσως να συμπαρέσυρε και άλλους μύθους να γίνουν αποδεκτοί ως αληθινές ιστορίες από την προϊστορική εποχή.

Οι έρευνες για το ρόλο των κρυστάλλων στους αρχαίους πολιτισμούς και τις πιθανές εφαρμογές τους στη σύγχρονη εποχή, θα εντατικοποιούσε την εξερεύνηση των ιδιοτήτων τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο οι κρύσταλλοι μπορούν να συνδεθούν με πνευματικές, θεραπευτικές, ενεργειακές και άλλες πρακτικές εφαρμογές.

Δυστυχώς, όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, εφόσον στην περίπτωση που θα μπορούσε να ανακαλυφθεί ένας κρύσταλλος με μυστηριώδεις ιδιότητες, τελικά, εξεταζόταν από επιστήμονες.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από edgarcayce.org, merkavator.com
diadrastika / Image by Scott Waring from Google Earth