Ο Πραγματικός Λόγος που οι Ανουνάκι Δημιούργησαν τους Ανθρώπους

[05/03/2018 - 12:43]

Ο Πραγματικός Λόγος που οι Ανουνάκι Δημιούργησαν τους Ανθρώπους

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το θέμα και ζητήματα που προκύπτουν από τις μελέτες των σουμερικών μύθων, καθώς και άλλων πολύ κοντινών σε αυτά, καθώς και η συγκριτική μελέτη τους, δημιουργούν διαφορετικά μονοπάτια σκέψης τα οποία παραδόξως, φτάνουν σε έναν κοινό προορισμό.

Προκειμένου, λοιπόν, να εντοπίσουμε το λόγο που οι αρχαίοι Ανουνάκι δημιούργησαν τον άνθρωπο, είναι να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Λέγεται ότι οι Igigi «αυτοί που γυρίζουν και βλέπουν» ήταν αρχαίοι θεοί της νεότερης γενιάς και υπηρέτες των ισχυρών θεών Anunnaki που ήρθαν στη Γη για να εξορύξουν χρυσό.

Η ορολογία που χρησιμοποιείται για να περιγραφούν οι θεοί είναι εξαιρετικά περίπλοκη και χρειάζεται ακόμα πολλές μελέτες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο όρος Igigi είναι σημιτικής προέλευσης και υποδηλώνει μία ομάδα θεών στο μεσοποταμιακό πάνθεο. Είναι ακόμα ασαφές ποιοι αρχαίοι θεοί ανήκαν στους Igigi, αλλά πολλοί λόγιοι προτείνουν ότι ο Mardik -ο κύριος θεός της πόλης της Βαβυλώνας- ήταν ένας από τους Igigi.

Οι κύριοι μελετητές χρησιμοποιούν τον όρο Igigi για να αναφερθούν στις μυθολογικές Σουμερικές θεότητες. Σύμφωνα με αρκετούς μελετητές, οι Igigi ήταν οι νεότεροι υπάλληλοι των Anunnaki, οι οποίοι ξεκίνησαν μια εξέγερση εναντίον των κυρίων τους και της δικτατορίας του Enlil.

Στον μύθο του Ατραχάσις – η ιστορία του κατακλυσμού της Βαβυλώνας και ταυτόχρονα ένας πρόδρομος στην παρόμοια ιστορία του Γιλγαμές- ο Σουμέριος παράδεισος περιγράφεται ως ένας κήπος όπου οι κατώτεροι θεοί (οι Igigi) τέθηκαν σε δουλειά σκάβοντας ένα ποτάμι για τους αφέντες τους, τους Anunnaki:

«Όταν οι θεοί, (που έμοιαζαν) όπως οι άνδρες, έφεραν το έργο και υπέφεραν από το μόχθο, ο μόχθος των θεών ήταν μεγάλος, το έργο ήταν βαρύ. Η δυστυχία ήταν πολύ» και «οι επτά σπουδαίοι Ανουνάκι έκαναν τους Igigi να υποφέρουν από το έργο», σύμφωνα με το oracc.museum.upenn.edu.

Με βάση την θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών, υποδηλώνεται ότι οι Igigi ήταν όμοιοι με τους Anunnaki και παραμέναν σε συνεχή τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Βασικά θεωρούνταν ως οι ενδιάμεσοι μεταξύ του πλανήτη μας και του Νιμπίρου, του πλανήτη των Anunnaki.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Igigi παρέμεναν σε συνεχή τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας σε γιγαντιαίες πλατφόρμες όπου επεξεργάζονταν μεταλλεύματα που τους παραδίδονταν από τη Γη. Μετά την επεξεργασία των μεταλλευμάτων, το υλικό μεταφερόταν σε άλλα διαστημόπλοια με τελικό σκοπό να παραλειφθούν στον πατρώο πλανήτη.

Αυτός είναι ο Πραγματικός Λόγος που οι Ανουνάκι Δημιούργησαν τους Ανθρώπους
Igigi

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς για τους Anunnaki, οι Igigi επαναστάτησαν εναντίον των κυρίων τους. Λέγεται, λοιπόν, ότι «έβαλαν φωτιά στα εργαλεία τους και περικύκλωσαν το μεγάλο σπίτι του Enlil τη νύχτα» αναγκάζοντας τους αρχαίους Anunnaki να βρουν άλλους σκλάβους να αναλάβουν το έργο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αρχαίοι Anunnaki αντικατέστησαν τους Igigi, αφού δημιούργησαν γενετικά τους αρχαίοι εκείνους ανθρώπους προκειμένου να αναλάβουν και να συνεχίσουν τον μόχθο του έργου των Igigi.

Οι Igigi προφανώς δεν συνάντησαν ποτέ την ανθρωπότητα, ούτε ήρθε σε επαφή μαζί της. Λέγεται ότι πολλά κείμενα υποδηλώνουν πως οι Igigi ήταν «πολύ ψηλά για την Ανθρωπότητα» και κατά συνέπεια «δεν ασχολήθηκαν με τους ανθρώπους».

Πολλοί συγγραφείς προτείνουν ότι οι άνθρωποι ήταν οι πρώτοι «φυλή σκλάβων» που δημιουργήθηκε ποτέ, ύστερα από γενετική τροποποίησή πριν από περίπου 500.000 χρόνια.

ancient-code.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ