Στράτευμα σε γερμανικό χιονισμένο βουνό
Στράτευμα σε γερμανικό βουνό. Image by modfos from depositphotos

Τι Έκρυψαν στην Ανταρκτική, Χίτλερ και Ερπετοειδή; Μία απίστευτη θεωρία συνωμοσίας
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο William Tompkins, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον τομέα των θεωριών συνωμοσίας, έχει κάνει τολμηρούς ισχυρισμούς σχετικά με Ανταρκτική Χίτλερ Ερπετοειδή. Δηλαδή, τις δραστηριότητες του Χίτλερ και των Ερπετοειδών στην Ανταρκτική. Όμως, πριν εμβαθύνουμε σε αυτούς, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το ιστορικό και την αξιοπιστία του Tompkins.

Οι ισχυρισμοί για Ανταρκτική, Χίτλερ, Ερπετοειδή

Ο Τόμπκινς, πρώην μηχανικός αεροδιαστημικής, έχει υποστηρίξει ότι εργάστηκε για το Ναυτικό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συμμετείχε σε έργα υψηλής διαβάθμισης. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του έχουν αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό και δεν έχουν τεκμηριωθεί με συγκεκριμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Tompkins, ο Χίτλερ και οι Ερπετοειδείς φέρεται να είχαν μια συνεργασία στην Ανταρκτική. Προτείνει ότι τα ερπετά εξωγήινα όντα παρείχαν βοήθεια στους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο ExoNews, ο Tompkins περιέγραψε πώς οι Ερπετοειδείς υποτίθεται ότι βοήθησαν τους Γερμανούς στις τεχνολογικές προόδους και τον στρατηγικό σχεδιασμό τους.

Διαβάστε επίσης: Ο κρυφός χρηματοδότης του Χίτλερ που «τον βοηθούσε να κατακτήσει τον κόσμο»

Αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν αντιμετωπιστεί με ευρέως διαδεδομένο σκεπτικισμό και δεν υποστηρίζονται από βασικές ιστορικές αναφορές ή επιστημονικά στοιχεία.

Κρυφές ναζιστικές βάσεις στην Ανταρκτική

Ένας άλλος ισχυρισμός του Tompkins είναι η ύπαρξη κρυφών ναζιστικών βάσεων στην Ανταρκτική. Ισχυρίζεται ότι οι Γερμανοί άρχισαν να μεταφέρουν εξοπλισμό και προμήθειες στην Ανταρκτική ήδη από το 1913.

Σύμφωνα με τον Tompkins, αυτές οι μυστικές βάσεις χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της επιστημονικής έρευνας και της ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς και θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό μέρος μιας περιθωριακής αφήγησης συνωμοσίας.

Τα υποτιθέμενα στοιχεία για Ανταρκτική, Χίτλερ και Ερπετοειδή

Ιστορικό πλαίσιο και τεκμηρίωση

Ο William Tompkins ισχυρίζεται ότι ο Χίτλερ και οι Ερπετοειδείς εξωγήινοι που του πρόσφεραν τη βοήθειά τους, έκρυψαν κάτι σημαντικό στην Ανταρκτική και ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Για να κατανοήσουμε τη βάση των ισχυρισμών του Tompkins, είναι σημαντικό να εμβαθύνουμε στο ιστορικό πλαίσιο και την τεκμηρίωση γύρω από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τον Tompkins, οι Γερμανοί άρχισαν να μεταφέρουν εξοπλισμό και προμήθειες στην Ανταρκτική ήδη από το 1913, κάτι που ευθυγραμμίζεται με τα ιστορικά γεγονότα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε επίσης: Οι παράξενες αναζητήσεις του Χίτλερ

Αυτό το ιστορικό πλαίσιο παρέχει μια βάση για τους ισχυρισμούς του Tompkins και προσθέτει μία κάποια αξιοπιστία στους ισχυρισμούς του καθώς συμβαδίζει με τα επίσημα δεδομένα όπως τα ξέρουμε από την Ιστορία.

Μαρτυρίες από πληροφοριοδότες και αξιωματούχους

Εκτός από το ιστορικό πλαίσιο, οι ισχυρισμοί του Tompkins υποστηρίζονται περαιτέρω από μαρτυρίες πληροφοριοδοτών και εργαζομένων ή αξιωματούχων σε διάφορες υπηρεσίες, μυστικές ή και γνωστές.

Αυτά τα άτομα έχουν παρουσιάσει τις δικές τους μαρτυρίες, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του Tompkins για κρυφές δραστηριότητες στην Ανταρκτική.

Για παράδειγμα, ο Corey Goode, ένας πληροφοριοδότης, έχει επιβεβαιώσει τη δήλωση του Tompkins ότι οι ναζιστικές βάσεις κατασκευάστηκαν κοντά σε σπήλαια που ελέγχονται από έναν προηγμένο πολιτισμό γνωστό ως (Ερπετοειδείς) Reptilians.

Τέτοιες μαρτυρίες από αξιόπιστες πηγές προσθέτουν βάρος στους ισχυρισμούς του Τόμπκινς και ενισχύουν το επιχείρημα ότι πράγματι κάτι σημαντικό κρυβόταν στην Ανταρκτική.

Η σκέψη του καθενός είναι εύκολο να κατευθυνθεί: αφού είπαν αυτό κι εκείνο τόσοι αξιόπιστοι μάρτυρες που δούλευαν σε σχετικά κέντρα με πρόσβαση σε μυστικές πληροφορίες, άρα όσα λένε θα είναι αλήθεια.

Έρευνες και προσπάθειες επαλήθευσης

Επιπλέον, έχουν γίνει προσπάθειες επαλήθευσης και έρευνας των ισχυρισμών του Tompkins. Ορισμένοι ερευνητές εξετάζουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Tompkins και εκτιμούν ότι βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία που υποδηλώνουν την παρουσία κρυφών δραστηριοτήτων στην Ανταρκτική.

Αυτές οι έρευνες στοχεύουν να αποκαλύψουν την αλήθεια πίσω από τους ισχυρισμούς του Τόμπκινς και να ρίξουν φως σε ό,τι μπορεί να είχε κρυφτεί από τον Χίτλερ και τους Ερπετοειδείς. Να το επαληθεύσουν ή να το διαψεύσουν.

Διαβάστε επίσης: Ενδείξεις ότι ο Χίτλερ έκανε δοκιμές για Ατομική Βόμβα

Ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, το γεγονός ότι γίνονται αφοσιωμένες προσπάθειες για την επικύρωση των ισχυρισμών του Τόμπκινς υποδηλώνει τη σοβαρότητα των ισχυρισμών και την πιθανή σημασία αυτού που μπορεί να είχε κρυφτεί στην Ανταρκτική.

Ο σκεπτικισμός και η κριτική γύρω από τους ισχυρισμούς του Tompkins

Έλλειψη συγκεκριμένης απόδειξης

Ο σκεπτικισμός και η κριτική περιβάλλουν τους ισχυρισμούς του William Tompkins σχετικά με τον Χίτλερ και τους Ερπετοειδείς που κρύβουν κάτι στην Ανταρκτική. Ειδικότερα η αναφορά σε εξωγήινους και, μάλιστα, ερπετόμορφους, δεν πείθει πολύ κόσμο, πόσο μάλλον τον επιστημονικό.

Ένα από τα κύρια σημεία διαμάχης είναι η έλλειψη συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη των ισχυρισμών του Tompkins. Ενώ έχει δημοσιεύσει έγγραφα στο βιβλίο του, Selected by Extraterrestrials, που πιστεύει ότι επικυρώνουν τους ισχυρισμούς του, πολλοί σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι αυτά τα έγγραφα δεν είναι επαρκής απόδειξη.

Χωρίς συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, οι ισχυρισμοί του Tompkins χάνουν πολύ εύκολα την αξία τους και γίνονται αυτό που ονομάζεται θεωρία συνωμοσίας.

Εναλλακτικές εξηγήσεις και θεωρίες συνωμοσίας

Εναλλακτικές εξηγήσεις και θεωρίες συνωμοσίας προκύπτουν επίσης κατά την εξέταση των ισχυρισμών του Tompkins.

Ορισμένοι σκεπτικιστές προτείνουν ότι οι ισχυρισμοί του Tompkins μπορεί να είναι αποτέλεσμα παραπληροφόρησης, παρερμηνείας ή ακόμα και εσκεμμένης προσπάθειας εξαπάτησης.

Υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν άλλες εύλογες εξηγήσεις για τις εικαζόμενες δραστηριότητες στην Ανταρκτική, όπως στρατιωτικές επιχειρήσεις ή κάποια επιστημονική έρευνα που έχουν παρερμηνευθεί ως κρυφές ατζέντες που αφορούν τον Χίτλερ και τους Ερπετοειδείς.

Αυτές οι εναλλακτικές εξηγήσεις προσφέρουν μια διαφορετική προοπτική και αμφισβητούν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του Tompkins.

Κατάρριψη των ισχυρισμών του Tompkins από ειδικούς και μελετητές

Επιπλέον, οι ισχυρισμοί του Tompkins αμφισβητήθηκαν και καταρρίφθηκαν από ειδικούς και ερευνητές στον τομέα.

Πολλοί ειδικοί στο χώρο της Ιστορίας, των θεωριών συνωμοσίας και των εξωγήινων φαινόμενων, όντων και πολιτισμών, έχουν εξετάσει τους ισχυρισμούς του Tompkins και βρήκαν ότι δεν έχουν αξιοπιστία. Ανταρκτική, Χίτλερ και Ερπετοειδή δεν συμβαδίζουν.

Επισημαίνουν ασυνέπειες, αντιφάσεις και λογικές πλάνες στα επιχειρήματά του, υπονομεύοντας με αυτό τον τρόπο τη συνολική εγκυρότητα των ισχυρισμών του.

Η κριτική ανάλυση που παρέχεται από αυτούς τους ειδικούς χρησιμεύει για να διαλύσει την αφήγηση του Tompkins και να ενισχύσει τον σκεπτικισμό γύρω από τους ισχυρισμούς του.

Τέλος, στη θεωρία του Tompkins, υποτίθεται πως αυτό που έκρυψαν ή που ήθελαν να κρύψουν, είναι προηγμένη τεχνολογία της τότε Γερμανίας ή ακόμα και των Ερπετοειδών που τους βοήθησαν, καθώς η κρυψώνα ήταν πολλαπλών χρήσεων. Θα μπορούσε, επίσης, να είναι το περιβόητο Die Glocke, μία κατασκευή για ταξίδια στον χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Η Μηχανή που Υποτίθεται Κατασκεύασε ο Χίτλερ για Ταξίδια στον Χρόνο

Μία προσωπική απορία που θα ήθελα να εκφράσω είναι η εξής: Αν υποθέσουμε ότι η παραπάνω θεωρία συνωμοσίας έχει βάση και ότι κάποια στιγμή στο μέλλον βρίσκουν μια κρυμμένη υπερτεχνολογία, θα το μαθαίναμε;

Πάντως, η κύρια ιστορική και επιστημονική συναίνεση δεν υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του William Tompkins, καθώς και άλλων παρόμοιων, σχετικά με τον Χίτλερ, τους Ερπετοειδείς και τις κρυφές βάσεις των Ναζί στην Ανταρκτική.

Είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς με προσοχή και να αξιολογούμε κριτικά τα στοιχεία που παρουσιάζονται. Ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ γεγονότων και εικασιών.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από exopolitics.org, universalblessing, nature.com, cambridge.org
diadrastika / Image by modfos from depositphotos.com