Καλλιτεχνική απεικόνιση του υποτιθέμενου Die Glocke

Η Μηχανή που Υποτίθεται Κατασκεύασε ο Χίτλερ για Ταξίδια στον Χρόνο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα ταξίδια στον χρόνο, είναι μία πολύ μεγάλη υπόθεση για την επιστήμη, καθώς ακόμα και μεταξύ τους κάποιοι επιστήμονες διαφωνούν κατά πόσο μπορεί να είναι εφικτά, πόσο μάλλον η κατασκευή χρονομηχανών. Όπως διαβάζουμε στην Daily Star Online, ο Αδόλφος Χίτλερ υποτίθεται πως ανέθεσε ένα άκρως απόρρητο σούπερ όπλο – ή Wunderwaffe – σε μια άκρως απόρρητη εγκατάσταση γνωστή ως Der Riese στα όρη Owl, η οποία βρίσκεται τώρα στη σύγχρονη Πολωνία. Όμως όλα αυτά και ό,τι τα φορούν έχουν επικριθεί και χαρακτηριστεί ως μυθεύματα και ψευδοεπιστημονικοί ισχυρισμοί. Με απλά λόγια θεωρούνται θεωρίες συνωμοσίας χωρίς καμία υπόσταση.

Από εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον, η κατασκευή ήταν ικανή να πραγματοποιήσει ταξίδια στο χρόνο και επιπλέον είχε αντιβαρυτικές ικανότητες  ενώ, σύμφωνα με διάφορους ισχυρισμούς, αρκετοί Ναζί επιστήμονες πέθαναν κατά τη διάρκεια δοκιμής της συσκευής. Και καθώς οι σύμμαχοι κέρδισαν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή η κατασκευή ή όπλο, γνωστό ως “Die Glocke” ή αλλιώς “Καμπάνα” ήρθε πολύ σιωπηλά στη Νότια Αμερική. Αυτή είναι, τουλάχιστον εν ολίγοις, η ιστορία που προωθείται από συνωμοσιογράφους, οι οποίοι επικαλούνται την εξομολόγηση ενός αξιωματικού ναζί των SS, του Jakob Sporrenberg.

Οι θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τη ναζιστική εποχή ή/και υπεροχή σε πολυδιάστατα ταξίδια διαδίδουν ότι είχε αναπτυχθεί τουλάχιστον ένα σούπερ όπλο ή κατασκευή που μπορούσε να κατακτήσει άλλες διαστάσεις. Παρά την ήτα που δέχτηκε το Τρίτο Ράιχ, υπάρχουν πολλοί που ορκίζονται στην πραγματικότητα αυτών των ναζιστικών όπλων, κατασκευών και συσκευών που η Ιστορία δεν τα αναγνωρίζει και απλά τα τοποθετεί στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Ιστορία Φαντασίας: Γερμανοί Κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (sci-fi)

Οι φήμες για αυτή την μηχανή του χρόνου φαίνεται να ξεκινούν από τον Sporrenberg. Πολλοί ισχυρίζονται πως ο Obergruppenfuhrer (ο ανώτερος επικεφαλής της ομάδας) δήλωσε ότι η δολοφονία 60 μηχανικών, επιστημόνων και τεχνικών έγιναν προκειμένου να καλυφθεί η ύπαρξη του Die Glocke. Αυτή η κατάθεση αναφέρεται σε απόρρητα αντίγραφα των Πολωνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών. Το Die Glocke περιγράφεται ότι έχει εννέα πόδια πλάτος (2.7 μέτρα) και 15 πόδια πλάτος (4,5 μ.), το οποίο δημιουργεί μια ξεχωριστή “κυψέλη” όταν ήταν ενεργό.

Ο Πολωνός ερευνητής Igor Witkowski ισχυρίζεται ότι, όταν το Die Glocke ήταν ενεργό θα μπορούσε να καλύπτει μια έκταση με ενεργειακό πεδίο έως και μέχρι 660 πόδια (περίπου 200 μέτρα). Όποιος βρισκόταν μέσα σε αυτή τη ζώνη ή πολύ κοντά της, μπορούσε να πεθάνει ενώ τα φυτά θα αποσυντίθενται σε λάσπη. Υποστήριξε ότι πέντε από τους επτά ναζί επιστήμονες που συνδέθηκαν με τη συσκευή πέθαναν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή η Μηχανή του Χρόνου των Ναζί, φέρεται να παράγει κατά τη λειτουργία της “εικόνες από το παρελθόν” επάνω στην κορυφή της η οποία ήταν σαν καθρέφτης. Ο Χίτλερ λέγεται ότι ανέφερε πως το Die Glocke είχε αποσταλεί στη Νότια Αμερική με U-boat στις τελευταίες ημέρες του πολέμου. Όσοι πιστεύουν σε αυτή τη θεωρία, ισχυρίζονται ότι το όπλο κρύβεται ακόμα και σήμερα κάπου στη Νότια Αμερική. Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι κρυμμένο σε μια μυστική εγκατάσταση των Ναζί, στην Ανταρκτική, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι έχει ήδη περιέλθει στην ιδιοκτησία των ΗΠΑ. Η Νότια Αμερική και η Ανταρτική εμφανίζονται σε πολλές θεωρίες συνωμοσίας για τους Ναζί, ενώ η CIA διερευνά ακόμη και τον ισχυρισμό ότι ο Χίτλερ έζησε στην Κολομβία.

Διαβάστε επίσης: Terziski: Οι ΝΑΖΙ πάτησαν Πρώτοι στην Σελήνη και Έφτιαξαν Βάση 27 Χρόνια Πριν τη NASA

Παρά όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τα επίσημα και ιστορικά δεδομένα, δεν υπήρξε ποτέ καμία συγκεκριμένη απόδειξη ότι το Τρίτο Ράιχ εξελίχθηκε σε οποιουδήποτε είδους τεχνολογίας όπλου ή κατασκευής τα οποία να είναι ανάλογα των περιγραφών που τους δίνονται. Κατά συνέπεια οι ισχυρισμοί αυτοί περιορίζονται σε μη επαληθευμένες θεωρίες συνωμοσίας και εμπίπτουν απλά στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Προς το παρόν, το Die Glocke, εμφανίζεται ως πραγματικό μόνο στην λογική πολλών βιντεοπαιχνιδιών όπου κάνει τις “εμφανίσεις” του, όπως το Call of Duty, το Wolfenstein και το Assassin’s Creed.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Βέβαια, από την μεριά τους, οι συνωμοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτής της κατασκευής κρύβονται από αυτούς που κατέχουν και ελέγχουν όχι μόνο το ίδιο το μηχάνημα αλλά και την ίδια την Ιστορία. Ωστόσο, από τα λίγα διαθέσιμα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, το Die Glocke, ενδεχομένως να ήταν ένα απλό κυκλοτρόνιο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να μελετήσει τη μεταστοιχείωση του thorium σε protactinium και τελικά στο ουράνιο 233, ένα πυρηνικό υλικό πυρηνικής σχάσης. Εκτός, αν αποτελούσε μέρος της λειτουργίας του. Όμως από όλα αυτά, καθώς και για τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις. Μόνο φήμες και διαδόσεις.

diadrastika