υπόγεια σύραγγα
Image by AI generator from Canva
 
Το diadrastiko έγραψε: Μία από τις μεγαλύτερες θεωρίες του πλανήτη αφορά εκείνη της Κούφιας ή Κοίλης Γης. Ερευνητές, εξερευνητές,  μελετητές, μυστικιστές, ισχυρίζονται πως η Γη στο εσωτερικό της είναι κενή και μάλιστα πως εκεί υπάρχει ένας εσωτερικός ήλιος. Οι υποστηρικτές της θεωρίας επιστρατεύουν παραδόσεις, μυθολογίες και ιερά κείμενα τα οποία φαίνεται να κάνουν νύξεις στα παραπάνω, όπως το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ, την Sri Ramayana , τα Puranas κλπ.
 
Λέγεται πως υπάρχουν αρκετές πύλες που οδηγούν εκεί καθώς πάρα πολλά από τα χιλιάδες σπήλαια αποτελούν μικρότερες εισόδους της. Μία από τις εισόδους θεωρείται ο Αχέροντας –σε ότι αφορά την Ελλάδα. Γενικότερα στον πλανήτη, οι κύριες είσοδοι βρίσκονται στον Βόρειο και Ν. Πόλο.
 
Σύμφωνα με δήλωση του John Cleves Symmes, πρώην λοχαγό του πεζικού, στα 1818: «Το εσωτερικό της γης κατοικείται και αποτελείται από ένα αριθμό συμπαγών ομόκεντρων σφαιρών, η μία μέσα στην άλλη, και είναι ανοιχτή στις περιοχές των πόλων στην 12η ή 16η μοίρα». Την άποψη ότι στο κέντρο της Γης υπάρχει ένας μικρός ήλιος αποδεχόταν και ο Ελβετός φυσικομαθηματικός Leonhard Euler, έναν αιώνα πριν τον Sims. Με αυτήν και άλλες παρόμοιες παρατηρήσεις φαίνεται να συμφωνούν πολλοί ερευνητές και επιστήμονες, κυρίως, εκείνης της εποχής.
 
Καλλιτεχνική αναπαράσταση του 1882
Μάλιστα, σαν επιβεβαίωση των παραπάνω, έρχεται μία αφήγηση πως στα 1830 ο Νορβηγός Olaf Jansen, μαζί με τον πατέρα του, οδήγησαν το ιστιοφόρο τους πολύ πέρα από το νησί Spitzenburg, βορειότερα της Γροιλανδίας, αναζητώντας περιοχές για ψάρεμα. Έφτασαν στα παγόβουνα ώσπου τα πέρασαν και βρέθηκαν σε μία ανοιχτή θάλασσα πολύ κοντά στον Βόρειο Πόλο. Ταξιδεύοντας είχαν πάντα τον ήλιο να δύει πίσω τους, ώσπου κάποια στιγμή συνάντησαν μπροστά τους έναν «άλλο» ήλιο, με ελαφρώς μικρότερο δίσκο από τον κανονικό. Εντυπωσιασμένοι, οι δύο Νορβηγοί, ακολούθησαν τον «νέο» ήλιο ο οποίος τους οδήγησε σε μία ακτογραμμή μίας άλλης ηπείρου όπου δέντρα, ζώα και κάτοικοι υπήρχαν και ζούσαν σε μία «γιγαντιαία» κατάσταση. Οι άνθρωποι είχαν ύψος πάνω από 4 μέτρα (12 πόδια ο κοντύτερος). Τι είχε συμβεί; Χωρίς να το καταλάβουν είχαν «περάσει» στο εσωτερικό της Γης διαμέσου της τεράστιας εισόδου στον Βόρειο Πόλο.
Αλλά και σημερινοί επιστήμονες μιλούν για έναν περιστρεφόμενο πυρήνα στο κέντρο της γης, περίπου στο μέγεθος της Σελήνης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει άμεση ή έμμεση σχέση με την θεωρία της Κούφιας Γης.
 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Χίτλερ έψαχνε στον βόρειο πόλο, ή ότι και ακόμα είχε βρει, την είσοδο που οδηγούσε στο εσωτερικό της Κούφιας Γης. Γενικότερα, θεωρείται επίσης ότι τα UFO που κατά καιρούς εντοπίζονται στον ουρανό, δεν έρχονται από κάπου αλλού, αλλά από κάποια βάση που βρίσκεται στο εσωτερικό της Γης.

 
Δεν είναι διόλου σαφές εάν υπάρχει ένας άλλος διαφορετικός κόσμος μέσα στο εσωτερικό της γης ,ούτε καν εάν η Γη είναι Κούφια. Δεν είναι σαφές εάν η τεράστια είσοδος που θρυλείται πως βρίσκεται στον Βόρειο Πόλο (και στον Νότιο) υπάρχει. Μόνοι μάρτυρες αυτής της εισόδου είναι οι ακόλουθες πραγματικές και αυθεντικές φωτογραφίες (τουλάχιστον για εκείνες που αναφέρονται οι δορυφόροι που τραβήχτηκαν ή οι πηγές):
 
 
 
 
 
Από τον δορυφόρο ESSA-3, 6/1/1967
 
 
 
Από τον δορυφόρο ESSA-7, 23/11/1968
 
Συρραφή από δορυφορικές απεικονίσεις του Β. Πόλου τον Σεπτέμβριο του 2007. Πηγή άγνωστη.
Συρραφή από δορυφορικές απεικονίσεις του Β. Πόλου, 8/7/2008. Πηγή από τον περιβαλλοντικό δορυφόρο  http://manati.orbit.nesdis.noaa.gov/ εδώ: http://manati.orbit.nesdis.noaa.gov/ice_image21/2008/D08189.ANTAVEH.GIF
 
Συρραφή από δορυφορικές απεικονίσεις του Β. Πόλου, 8/7/2008. Πηγή από τον περιβαλλοντικό δορυφόρο  http://manati.orbit.nesdis.noaa.gov/ εδώ: http://manati.orbit.nesdis.noaa.gov/ice_image21/2008/D08189.ANTIMSK.GIF
 
 
Πηγή: από την ιστοσελίδα για την μελέτη της κρυόσφαιρας http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/
 
Πηγή: από την ιστοσελίδα για την μελέτη της κρυόσφαιρας http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/
 
Πηγή: από την ιστοσελίδα για την μελέτη της κρυόσφαιρας http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/
Εάν ο πελώριος μαύρος κύκλος αποτελεί βάραθρο, είσοδο ή πύλη που οδηγεί στο κενό εσωτερικό της Γης, τότε, είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται εκεί οι μυθικές πόλεις Σαμπάλα ή αλλιώς Αγκάρθα, ή η Υπερβορεία ,  τις οποίες κατοικούν, αντίστοιχα, είτε οι φυλές των ερπετοειδών νοημόνων όντων «Νάγκας» και «Δέρος», είτε ο Απόλλωνας ή κάποιος άλλος θεός στον οποίο αναφέρεται με μυστικοπάθεια ο Πλάτωνας.

 

Τέλος, δείτε τι κατέγραψε ο ρωσικός MIR σε έναν πόλο εδώ.

diadrastika / Image by AI generator from Canva

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.