gollum
Image by alancrosthwaite from depositphotos

Τι Γράφει το Δαχτυλίδι στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχετε δει την ταινία “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” (Lord of The Rings); Τι γράφει το δαχτυλίδι;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι στην ταινία “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, το δαχτυλίδι φαίνεται να έχει κάποια μυστηριώδη επιγραφή στην επιφάνειά του;

Πολλοί θαυμαστές έχουν εικασίες για το τι ακριβώς λέει το δαχτυλίδι, και υπάρχει ακόμη και μια φήμη ότι κάπου στο δαχτυλίδι γράφει “Coca Cola”. Υπάρχει όμως κάποια αλήθεια σε αυτό;

Tο Δαχτυλίδι στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Στην ταινία, το δαχτυλίδι περιγράφεται ότι έχει μια επιγραφή στο Black Speech of Mordor, η οποία μεταφράζεται σε “Ένα δαχτυλίδι για να τους κυβερνά όλους, ένα δαχτυλίδι για να τους βρεις, ένα δαχτυλίδι να τους φέρει όλους και στο σκοτάδι να τους δεσμεύει”.

Αυτή η εμβληματική επιγραφή είναι που κάνει το δαχτυλίδι τόσο ισχυρό και περιζήτητο από τόσους πολλούς χαρακτήρες της ιστορίας.

Tο δαχτυλίδι γράφει «Coca Cola»;

Όσο για τη φήμη ότι το δαχτυλίδι γράφει «Coca Cola», φαίνεται ότι προήλθε από παρερμηνεία της επιγραφής.

Ορισμένοι θαυμαστές έχουν επισημάνει ότι, αν κοιτάξετε προσεκτικά την επιγραφή των ξωτικών στο δαχτυλίδι, μπορεί να φαίνεται ότι μοιάζει με τη γραμματοσειρά του λογότυπου της Coca Cola. Ωστόσο, αυτό είναι καθαρά τυχαίο και όχι σκόπιμη αναφορά στο δημοφιλές ρόφημα. Σκεφτείτε το και αλλιώς:

Η επιγραφή στο δαχτυλίδι είναι ένα κρίσιμο μέρος της ιστορίας και έχει βαθιά σημασία μέσα στη λατρεία της Μέσης Γης. Η ιδέα ότι θα έγραφε κάτι τόσο μοντέρνο και άσχετο με τα περιγραφόμενα, όπως “Coca Cola”, απλά θα κατέστρεφε το μύθο καθώς δεν ευθυγραμμίζεται με την οικοδόμηση του κόσμου και την προσοχή στη λεπτομέρεια που ο Τόλκιν έβαλε στη δημιουργία του.

Θα μπορούσε να υποτεθεί ότι με τη γραμματοσειρά υπονοεί συνειρμικά στο νου τη γνωστή φίρμα, αλλά σίγουρα δεν την γράφει.

το Δαχτυλίδι στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Η επιγραφή στο δαχτυλίδι

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς μπορούν να εξαπλωθούν φήμες όπως αυτή, ειδικά με τη δημοτικότητα του franchise “Lord of The Rings” και την αγάπη του Διαδικτύου για τις θεωρίες συνωμοσίας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αλλά, η επιγραφή στο δαχτυλίδι είναι βασικό στοιχείο της ιστορίας και είναι ένα προσεκτικά φιλοτεχνημένο μέρος της πλούσιας μυθολογίας που δημιούργησε ο Tolkien.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα παρακολουθήσετε το “Lord of The Rings” και θα δείτε το δαχτυλίδι, θυμηθείτε ότι η επιγραφή του περιέχει ένα ισχυρό και αρχαίο μήνυμα και σίγουρα δεν υπάρχει καμία αναφορά στην “Coca Cola” πουθενά στην επιφάνειά του.

diadrastika / TOP Image by alancrosthwaite from depositphotos.com