Εξωγήινοι Συνεργάζονται με τους Ολύμπιους; Άρθρο σκέψης
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Merlin Lightpainting στο Pixabay

Εξωγήινοι Συνεργάζονται με τους Ολύμπιους; Άρθρο σκέψης

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Για όσους ασχολούνται με αυτά τα θέματα, των εξωγήινων και των θεών, αρκετές φορές έχουμε συναντήσει το ερώτημα, αν οι Έλληνες θεοί είναι πραγματικοί, προσωποποίηση δυνάμεων της Φύσης, αν είναι άνθρωποι βασιλείς που θεοποιήθηκαν, αν είναι εξωγήινοι και πολλά άλλα. (Διαβάστε σχετικά: Ποια είναι η Φύση των 12 Θεών)

Σε γενικές γραμμές, στον σύγχρονο άνθρωπο, στον σύγχρονο Έλληνα – ο οποίος θέλει να πιστεύει στην ύπαρξη των Ολύμπιων θεών ή/και της πολυθεϊστικής λατρείας, λόγω πεποίθησης ή απογοήτευσης από μονοθεϊστικά δόγματα και άλλα θρησκευτικά συστήματα – έχει κατασταλάξει η εντύπωση ότι πρόκειται για υπερκόσμιες δυνάμεις που μπορούν να επεμβαίνουν και να παρεμβαίνουν στις ζωές των ανθρώπων. Φυσικά, δεν λείπουν εκείνοι που απορρίπτουν την όλη ιδέα, ή που θεωρούν πως είναι Δυνάμεις της Φύσης, ή Διδακτικές Αλληγορίες, ή ακόμα δημιουργήματα της ανθρώπινης φαντασίας και ανάγκης. Αρκετοί παρασύρονται από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως της Marvel ή της DC και προσαρμόζουν ιδιότητες των φανταστικών ηρώων στους Ολύμπιους θεούς, δημιουργώντας άθελά τους νεομυθολογικές ταυτότητες.

Για να έχει κάποιο νόημα το παρόν άρθρο θα πρέπει αρχικά να δεχτούμε ως δεδομένη την ύπαρξή τους, ότι είναι πραγματικοί και ότι δεν πρόκειται για προσωποποίηση δυνάμεων της Φύσης, επίσης ότι δεν είναι άνθρωποι βασιλείς που θεοποιήθηκαν, ούτε κάτι φθαρτό. Σε συνδυασμό με τα ομηρικά έπη, οι θεοί είναι ασώματοι, δηλαδή αόρατοι, αν και μπορούν να λαμβάνουν υλική μορφή ή και να ενσαρκώνονται, ενώ παράλληλα είναι άφθαρτοι, γιατί δεν αποτελούνται από ύλη, οπότε δεν γίνονται αντιληπτοί με τις 5 βασικές αισθήσεις των ανθρώπων, αλλά έχουν την ιδιότητα ή/και την ικανότητα να διατρέχουν τον κόσμο, όπως ο νους, ενώ είναι πανταχού παρόντες και σε γενικές γραμμές είναι αγέννητοι και αθάνατοι. Ωστόσο, δεν είναι εξωγήινοι με τη στενή έννοια του όρου, αλλά έξω από τον κόσμο όπως τον αντιλαμβανόμαστε.

Σε ότι αφορά τους εξωγήινους πολιτισμούς, ενώ υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για διάφορα μεμονωμένα περιστατικά, πρακτικά δεν γνωρίζουμε τίποτα. Επίσημα, δεν υπάρχουν και θεωρείται παρανοϊκός όποιος ισχυρίζεται ότι έχει έρθει σε επαφή μαζί τους. Όμως, ουσιαστικά είναι και οι μοναδικές πηγές από τις οποίες μαθαίνουμε κάποια πράγματα, είτε θεωρούνται αξιόπιστες είτε όχι.

Μπορούμε, ωστόσο, να συμφωνήσουμε ότι είναι μια πιθανή βεβαιότητα να υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί οι οποίοι προηγούνται σε εξέλιξη από εμάς, τόσο σε αντίληψη (π.χ. μπορούν να διαβάζουν τη σκέψη) και πνευματικότητα, ιδεολογικό-φιλοσοφικά, ψυχό-βιολογικά, κοινωνικό-πολιτισμικά όσο και τεχνολογικά (π.χ έχουν τη δυνατότητα διαστρικών ταξιδιών). Όμως, θεωρητικά πάντα, σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν τις ιδιότητες και τις ικανότητες των θεών, όπως περιγράφονται από την αρχαία ελληνική γραμματεία.

Από κει και πέρα, αν λάβουμε ως γεγονός ότι αυτές οι ανώτερης ευφυίας ενεργειακές δυνάμεις/οντότητες, οι 12 θεοί του Ολύμπου, ερχόντουσαν σε επαφή με ανθρώπους, κατά το παρελθόν, επικοινωνούσαν και συνεργαζόντουσαν μαζί τους, ζευγάρωναν με θνητούς, θα πρέπει να θεωρήσουμε ως μια αυτονόητη βεβαιότητα πως το ίδιο κάνουν με πολιτισμούς και όντα εκτός και πέρα από τη Γη. Έχουν δηλαδή άψογες σχέσεις με εξωγήινους. Ο σκοπός και ο λόγος που το κάνουν αυτό, μας είναι εντελώς άγνωστος και μόνο να τον υποθέσουμε μπορούμε (Διαβάστε επίσης: Ο Συμπαντικός Προορισμός του Έλληνα Σύμφωνα με τον Πλάτωνα). Θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη και το γνώθι σαυτόν, η ισορροπία και η αρμονία στην ύπαρξη και τη συνύπαρξη, αλλά και η προσφορά βοήθειας σε όσους πληθυσμούς επιθυμούν να την λάβουν. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι άλλες χιλιάδες θεότητες και οντότητες, εκτός των Ολύμπιων, που αναφέρονται από τους αρχαίους φιλόσοφους, να αφορούν εξωγήινους πολιτισμούς που κάποτε βρέθηκαν στη Γη ή σε κοντινούς πλανήτες.

Αν πράγματι οι εξωγήινοι συνεργάζονται με τους Ολύμπιους, τότε θα πρόκειται για μια συμμαχία που υπερβαίνει κάθε νου και κάνει απλούς, καθημερινούς και βασανισμένους ανθρώπους να θέτουν πολλά θεωρητικά και πρακτικά ερωτήματα (Διαβάστε επίσης: Τι Περιμένουν οι Ολύμπιοι για να Επέμβουν). Όμως σε μια εποχή όπως η σημερινή που τα πράγματα στον πλανήτη μας δείχνουν να είναι εκτός ελέγχου και η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει ξεχάσει ή κουραστεί να πολεμάει για τα ιδανικά της, πολλοί αναζητούν μια βοήθεια από τους εξωγήινους ή τους Ολύμπιους. (Διαβάστε επίσης: Πότε Περίπου θα Επέμβουν οι Ολύμπιοι)

Για το τέλος, παραθέτουμε αποσπάσματα από τα βιβλία του στρατηγού Γεράσιμου Καλογεράκη, μέσα στα οποία φιλοξενεί μηνύματα των Ολύμπιων που κατά δήλωσή του λαμβάνει, στα οποία δίνονται απαντήσεις στο ερώτημα αν οι εξωγήινοι συνεργάζονται με τους Ολύμπιους: «Οι άνθρωποι της Γαίας συγχέουν τους Ολύμπιους και τις υπερβατικές [Ενεργειακές] Οντότητες με τους εξωγήινους. Οι εξωγήινοι είναι ίδιοι μ’ εσάς. Προηγούνται σε εξέλιξη και σε τεχνολογία και έχουν τη δυνατότητα διαστρικών ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων. Είναι αργοπορημένοι ερευνητές του διαστήματος και επισκέπτες από τα εγγύς της Γαίας αστρικά συστήματα. Οι Οντότητες αυτές έχουν αποκαταστήσει επικοινωνία μαζί μας και ζητούν έγκρισή για τις διαστρικές τους αποστολές, όπως γίνεται και με τους επιστήμονες της Γαίας. Ο Ελλάνιος πολιτισμός αναπτύχθηκε με τη βοήθειά μας και ήταν πολύ ανώτερος του σημερινού γήινου πολιτισμού και οι Ελλάνιοι πραγματοποιούσαν μακρινά αστρικά ταξίδια. Όταν η Γαία δοκιμάστηκε από τον μεγάλο κατακλυσμό, οι Ελλάνιοι κατέφυγαν στον Άρη και την Ευρώπη [Δορυφόρο του Δία], με δική σας ονομασία, τους οποίους εποίκησαν και ανέπτυξαν μεγάλο πολιτισμό που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη μέχρι και σήμερα. Επικοινωνούν και συνεργάζονται μαζί μας. Υποδέχτηκαν και φιλοξενούν συμμαχικά στρατεύματα της 7ης Αποστολής που θα είναι οι δυνάμεις επέμβασης όταν απαιτηθεί».

diadrastika / Image by Merlin Lightpainting from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.