Καλλιτεχνική απεικόνιση του Έλβις Πρίσλεϊ, από Arthur Halucha στο Pixabay

Διάσημοι Ερπετόμορφοι

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Από τον Έλβις Πρίσλεϊ ως την Μαράια Κάρεϊ και την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, από τους Τζωρτζ Μπους πατέρα και γιο ως την Βασίλισσα Ελισάβετ. Διάσημοι τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ακόμη και μέλη βασιλικών οικογενειών. Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Μια ατελείωτη λίστα από ανθρώπους που, έμμεσα ή άμεσα, κάποιοι τους συνδέουν με ερπετόμορφα πλάσματα. Αλλά, πως έχει προκύψει η ιδέα και το σκεπτικό ότι υπάρχουν διάσημοι ερπετόμορφοι; Τι αποκαλύπτουν και τι αποδεικνύουν τα βίντεο που τους έχουν καταγράψει να «αλλάζουν» κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισή τους;

Πολλοί θεωρούν την ύπαρξη ερπετοειδών και ερπετόμορφων μία ανοησία που φούντωσε και πήρε διαστάσεις από τον David Icke και το βιβλίο του «Το Μυστικό Όλων των Εποχών». Κάποιοι λένε ότι ο συγγραφέας κατασκεύασε ένα φανταστικό εχθρό που θέλει να κυριαρχήσει επάνω στον άνθρωπο, αφού πρώτα «δανείστηκε» παγκόσμια σύμβολα και αρχέτυπα. (Διαβάστε σχετικά: Η Αδελφότητα των Ερπετοειδών)

Άλλοι έχουν πάρει πολύ σοβαρά τα πράγματα και βασίζονται σε μαρτυρίες ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είδαν ή ακόμα και ήρθαν σε επαφή με τέτοια πλάσματα. Με τη βοήθεια του βιβλίου Alien Dawn του Colin Wilson, έχουμε για παράδειγμα τα αδέλφια Paula και Ron Watson που στο 1983, λένε ότι είδαν με τα μάτια τους την απαγωγή μιας αγελάδας από ένα αστραφτερό όχημα στο οποίο επέβαινε τουλάχιστον ένα πλάσμα που τους φάνηκε να αποτελεί διασταύρωση ανθρώπου και σαύρας. Ύστερα είναι η περίπτωση της Jeanne Robinson, μία ανύπαντρη μητέρα που πιστεύει πως είχε απαχθεί σε μικρή ηλικία από εξωγήινους και σύμφωνα με καταθέσεις της υπάρχουν ερπετόμορφοι οι οποίοι έχουν μεγάλη σωματική δύναμη και θα μπορούσαν να αποτελούν την εξέλιξη των δεινοσαύρων – αν είχαν επιβιώσει. (Διαβάστε επίσης: Στρατηγός μιλάει για ερπετοειδείς εξωγήινους)

Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι αρκετά σαφείς: Εκείνοι που απορρίπτουν χωρίς αποδείξεις επειδή τα θεωρούν σαχλαμάρες και εκείνοι που διατηρούν μια τάση να πιστέψουν όσους έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ή είχαν προσωπική εμπειρία, σύμφωνα με ισχυρισμούς τους. Τα πράγματα, όμως, γίνονται αρκετά περίπλοκα όταν πολλοί φαντάζονται διάφορα, βλέπουν πράγματα εκεί που πραγματικά δεν υπάρχουν, σχολιάζουν χαρακτηριστικά των προσώπων, όπως τις εκφράσεις, τις κινήσεις των ματιών, την εκφορά του λόγου, με σκοπό οτιδήποτε από αυτά δεν θεωρούν φυσιολογικό να το συνδέουν με την προσωπική τους πεποίθηση ότι είναι ερπετόμορφοι, ερπετοειδή ή υβρίδια.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν κυκλοφορούν βιντεάκια, στα οποία κάθε είδους ψηφιακό σφάλμα που έχει εμφανιστεί π.χ. στο πρόσωπο ή τα μάτια ενός διάσημου τραγουδιστή, το «φορτώνουν» στο ερπετικό DNA του που, άθελά του προδόθηκε. Όμως, δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι οι διασταυρούμενοι προβολείς σε ένα στούντιο ή σε μία συναυλία, οι φωτοσκιάσεις και οι αντανακλάσεις στα ανοιχτόχρωμα μάτια ενός ανθρώπου μπορεί να δώσουν την εντύπωση μιας πολυγωνικής ή κάθετης ίριδας/κόρης. Επίσης υπάρχουν και οι τύποι που κατασκευάζουν βίντεο με ερπετοειδή ή επεξεργάζονται πραγματικό οπτικοαουστικό υλικό έτσι ώστε να τα κάνουν να «δείχνουν» έναν ερπετόμορφο.

Τέλος, υπάρχουν και απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που είναι λάτρεις των comics που φορούν κοστούμια όπως οι ήρωες της αρεσκείας τους ή δημιουργούν δικούς τους ήρωες και, ενδεχομένως, φορούν ειδικούς φακούς στα μάτια που μπορεί να τα δείχνουν εντελώς λευκά χωρίς ίριδα/κόρη, ή με κακή συμμετρία και μέγεθος, ή με κάθετες σχισμές. Ειδικά τη νύχτα είναι λίγο creepy, ανατριχιαστικό, για όσους δεν γνωρίζουν, αλλά αυτό δεν τους κάνει εξωγήινους ή ερπετόμορφους. Αν δείτε τέτοιους τύπους να κυκλοφορούν κοντά σε περιοχές όπως για παράδειγμα το Θησείο… προσοχή. Δεν είναι τρελοί, ούτε ήρθαν ξαφνικά οι Απόκριες, ούτε είναι ερπετόμορφοι. Είναι κανονικοί και φυσιολογικοί άνθρωποι, πιθανότατα από τη ΛΕΦΙΚ (Λέσχη Φίλων Κόμικς) που έχει έδρα κάπου στο Γκάζι και, προφανώς, πηγαίνουν σε κάποια ανάλογη εκδήλωση ή έρχονται από μία τέτοια.

Πρακτικά και επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί ότι υπάρχουν ερπετοειδή ή διάσημοι ερπετόμορφοι – πέρα από φήμες και νεομυθολογικές εικασίες. Κατά τη γνώμη μου, αν υπάρχουν κάπου πραγματικοί ερπετόμορφοι που ζουν από πάππου προς πάππου στη Γη, εδώ και χιλιάδες χρόνια και, έχουν την τεχνολογία, την βιολογία και τις κακόβουλες προθέσεις που τους αποδίδεται, τότε, σίγουρα θα έμεναν ανώνυμοι και δεν θα τους ήξερε ούτε καν θα τους υποψιαζόταν κάποιος.

diadrastika / Image by Arthur Halucha from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.