Καλλιτεχνική απεικόνιση από Stefan Keller στο Pixabay

Βρέθηκαν αρχαίες πόλεις και μηχάνημα αντιβαρύτητας στη Σελήνη; Οι ισχυρισμοί πρώην διευθυντή. Το βιβλίο «Σκοτεινή Αποστολή». Οι φήμες. Η άρνηση της NASA.

Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Ken Johnston, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα στις ΗΠΑ. Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας αποκάλυψε το 2007 ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης. Εντόπισαν ακόμη κάποιο μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας. Και δεν ήταν μόνον αυτά που βρήκαν όταν προσεληνώθηκαν.

Οι αστροναύτες φωτογράφισαν τα αντικείμενα αλλά η ΝΑΣΑ διέταξε τον Τζόνστον να καταστρέψει αμέσως τις φωτογραφίες. Ο Τζόστον όμως δεν ακολούθησε τις οδηγίες. Στα δημοσιεύματά του ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως η Αμερικανική Κυβέρνηση κρατούσε τις πληροφορίες αυτές μυστικές για σαράντα χρόνια. Οι αποκαλύψεις αυτές του Τζόνστον που αρχίζουν από την εποχή του προγράμματος Απόλλων, παρουσιάστηκαν στις 16/10/2007 σε ένα βιβλίο που τιτλοφορείται «Σκοτεινή Αποστολή: η μυστική ιστορία της ΝΑΣΑ» Dark Mission: the Secret History of NASA. Το βιβλίο αυτό συνυπογράφεται και από τον πρώην σύμβουλο της ΝΑΣΑ Richard C. Hoagland καθώς και τον Mike Bara που είναι σύμβουλος αεροδιαστημικής εφαρμοσμένης μηχανικής.

Σύμφωνα με φήμες, όπως αυτές έγιναν γνωστές και κυκλοφόρησαν, ο διευθυντής του διαστημικού προγράμματος Kay Ferrari, (JPL Director of the SSA Program) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζόνστον, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε στο διαστημικό πρόγραμμα. Ο λόγος ήταν ότι επικρινόταν η ΝΑΣΑ. Ο Τζόνστον αρνήθηκε να παραιτηθεί και δήλωσε πως προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του λόγου. Παρόλα αυτά ο Φερράρι τον έβγαλε από το διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, δίχως να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή.

Πάντως, οι χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες που περιέχονται στο αναφερόμενο βιβλίο μοιάζουν να απεικονίζουν κατεστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς λίθινους πύργους που φαίνονται να “κάθονται” στον αέρα. «Δεν έχω τίποτε πια να χάσω. Είμαι σε διένεξη με τη ΝΑΣΑ και βρίσκομαι εν θερμώ» είπε ο Κεν Τζόνστον.

Πάντως οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κέννεντυ, που προώθησε τη διαστημική προσέγγιση με τη Σοβιετική Ένωση σκόπευε, πραγματικά, να μοιραστεί τις εξωγήινες τεχνολογίες με τη Μόσχα. Μάλιστα σε μια ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 1963, ο Κέννεντυ έκανε μια πρόταση στην ΕΣΣΔ να οργανώσουν κοινή αποστολή στο φεγγάρι.

Ο Ρίτσαρντ Χώγκλαντ δήλωσε ότι το ενδιαφέρον, τελευταία, της Ουάσιγκτον για την εξερεύνηση του Φεγγαριού, είναι βασισμένο στα σεληνιακά συμπεράσματα που αξιολογούνται εδώ και σαράντα χρόνια. Εξάλλου, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, ακόμη και η Ινδία έχουν δηλώσει δημόσια τα σχέδιά τους να εργαστούν για την εξερεύνηση της Σελήνης. Αυτός είναι και ο λόγος της βιασύνης των ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Χώγκλαντ, να είναι οι πρώτοι που θα αξιολογήσουν τις αρχαιότητες της Σελήνης.

-d- Αν προς στιγμή και για χάρη της συζήτησης, υποθέσουμε ότι θα μπορούσαν να βρεθούν ανάλογα αντικείμενα στο μέλλον, όπως αυτά που περιγράφηκαν ή έστω πιο πρωτόγονα – μένει να αναρωτηθούμε αν η NASA θα προβεί σε παγκόσμιες αποκαλύψεις, αν θα τα μοιραστεί με τον κόσμο. Ή μήπως θα κρύψει την ύπαρξή τους; Αλλά για ποιο λόγο να κάνει το δεύτερο; Ίσως, γιατί η ΝΑΣΑ θα υποτιμήσει αυτό που υποθετικά θα βρεθεί, ότι τα ίχνη του υποθετικού αρχαίου πολιτισμού θα είναι ανάξια λόγου κλπ. Όμως δεν παύουν να είναι εκεί. Κάποιοι τα κατασκεύασαν και τα άφησαν, για άγνωστους λόγους. Ίσως, πάλι, να θέλει να κρατήσει την ανακάλυψη για τον εεαυτό της προκειμένου η ανακοίνωση να μην προκαλέσει αναστάτωση και αναταραχή στην παγκόσμια κοινωνία. Άραγε, αν πράγματι στο μέλλον εντοπιστούν τέτοιου ή άλλου είδους ευρήματα στη Σελήνη… Ποια θα είναι η θέση της NASA; -d-

english.pravda.ru και aorata-gegonota / Image by Stefan Keller from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.