κάτι σαν αστροπύλη σε επιφάνεια της Σελήνης;

Φωτογραφήθηκε αστροπύλη σε επιφάνεια της Σελήνης;

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, το Φεγγάρι, ο δορυφόρος της Γης, η Σελήνη είναι ένα ουράνιο σώμα που βρίσκεται σε τροχιά γύρω μας που το βλέπουμε να μας φωτίζει τους νυχτερινούς ουρανούς, γύρω από το οποίο έχουν αναπτυχθεί πάρα πολλές θεωρίες, καθώς υποστηρίζεται ότι κρύβει πολλά μυστικά. Υπάρχουν αμέτρητοι ανεξάρτητοι ειδικοί και μη, που εξερευνούν την επιφάνεια της Σελήνης, με πολλούς και διάφορους τρόπους. Κάπως έτσι, εντοπίστηκε μία φωτογραφία υψηλής ανάλυσης η οποία προέρχεται από την αποστολή Apollo 17 και ονομάζεται AS17 / AS17-151-23127.

Διαβάστε επίσης: Η NASA μιλά για Πύλες στο Μαγνητικό Πεδίο, ο Όμηρος για Πύλη στον Ουρανό

Μέσα σε αυτήν φαίνεται ένα ιδιαίτερα περίεργο αντικείμενο που όπως εύκολα ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει, δεν ταιριάζει με τίποτα στο γύρω περιβάλλον όπου βρίσκεται. Τι μπορεί να είναι αυτό το ετερόκλητο αντικείμενο με ένα λαμπερό μπλε δαχτυλίδι γύρω από ένα σκοτεινότερο κεντρικό τμήμα; Παρατηρήστε τη λίγο στην φωτογραφία επάνω. Δεν θα μπορούσε να είναι μία αστροπύλη, όπως τις έχουμε μάθει μέσα από ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας;

Το αντικείμενο θυμίζει τη συσκευή ταξιδιού που απεικονίζεται στη φανταστική τηλεοπτική σειρά Stargate SG-1. Επηρεασμένοι από αυτήν και, με λίγη καλή θέληση, φαίνεται να είναι μια Πύλη, ή αστροπύλη, κάποιου είδους. Με λίγη φαντασία, αυτό που βλέπουμε έχει να κάνει με το άνοιγμα μιας Πύλης προς και από άλλες διαστάσεις, το οποίο, ωστόσο, καταγράφηκε τυχαία από το σημείο παρατήρησης του Apollo 17, κατά τη διάρκεια της αποστολής του.

Διαβάστε επίσης: Ο Όμηρος περιγράφει ουράνιες Πύλες που περνούν οι θεοί στην Ιλιάδα

Άραγε, θα μπορούσε να είναι μία Πύλη, μία αστροπύλη, μία Stargate; Κι αν ναι, είναι φυσική ή τεχνητή; Πολλοί εξωγήινοι πολιτισμοί είναι πιθανόν να έχουν φθάσει σε πολύ προχωρημένο επίπεδο εφευρετικότητας σε σχέση με τους ανθρώπους και ενδεχομένως κατέχουν αυτό το είδος τεχνολογίας. Όμως, επίσημα δεν αναφέρεται πουθενά ως αστροπύλη, πύλη ή κάτι ανάλογο. Είναι προφανές ότι βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε επηρεασμένοι από κινηματογραφικές ταινίες.

Την αυθεντική φωτογραφία μπορείτε να την βρείτε και να την τσεκάρετε οι ίδιοι, τοποθετώντας τον μεγεθυντικό φακό που εμφανίζεται στο μέσον περίπου και στα αριστερά του κάδρου της εικόνας στον σύνδεσμο του Gateway to Astronaut Photography of Earth της NASA εδώ: https://eol.jsc.nasa.gov/SearchPhotos/photo.pl?mission=AS17&roll=151&frame=23127 (αρχείο)

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.