Η αρμάδα UFOs που επισκέφθηκε τον Φαραώ και η Έξοδος των Εβραίων

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαία κείμενα, είναι ο Πάπυρος Tulli, ο οποίος εξιστορεί μία από τις πρώτες θεάσεις αρμάδας UFO.

Ο συγκεκριμένος πάπυρος κουβαλάει και μία άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του. Το 1933, ο Alberto Tulli, διευθυντής του τμήματος Αιγυπτιολογίας του Μουσείου του Βατικανού, ανακάλυψε ένα μοναδικό πάπυρο σε ένα από τα πολλά μαγαζιά με αντίκες του Καΐρου. Δυστυχώς, η τιμή του ήταν πολύ υψηλή, ακόμα και για το Βατικανό. Έτσι ο Tulli κατέφυγε στην αντιγραφή του περιεχομένου του. Αργότερα, τα ίχνη του πάπυρου χάθηκαν.

Δύο δεκαετίες αργότερα, ο Ιταλός αιγυπτιολόγος πρίγκιπας Boris de Rachewiltz ανακοίνωσε ότι είχε εντοπίσει τον αρχικό πάπυρο, “αμετάφραστο και αδημοσίευτο.”

Σύμφωνα με τα σχέδια του Tulli, ο πάπυρος έγραφε:

«Κατά το έτος 22, τον τρίτο μήνα του χειμώνα, έκτη ώρα της ημέρας […] μεταξύ της γραμματείας της Βουλής της Ζωής, διαπιστώθηκε ότι ένας παράξενος φλογερός δίσκος ερχόταν στον ουρανό. Δεν είχε κεφάλι. Η αναπνοή από το στόμα του έβγαζε μία δυσάρεστη οσμή. Το σώμα του ήταν μία ράβδος (172 πόδια ή περίπου 50 μέτρα) σε μήκος και μία ράβδος σε πλάτος. Δεν είχε καμία φωνή. Ήρθε προς τον οίκο της Αυτού Μεγαλειότητας. Δημιουργήθηκε σύγχυση και έπεσαν πάνω στις κοιλιές τους. [Πήγαν] στο βασιλιά για να το αναφέρουν. Η Αυτού Μεγαλειότητα [διέταξε] να συμβουλευτούν τους παπύρους που [βρίσκονταν] στο Σπίτι της Ζωής. Η Αυτού Μεγαλειότητα άρχισε να σκέφτεται πάνω σε όλα αυτά τα γεγονότα τα οποία ήταν σε εξέλιξη.

»Μετά από αρκετές ημέρες, οι επισκέψεις έγιναν πιο πολυάριθμες στον ουρανό από ποτέ. Έλαμπαν στον ουρανό περισσότερο και από τη φωτεινότητα του ήλιου, ενώ επεκτάθηκαν στα όρια των τεσσάρων στηριγμάτων του ουρανού […] Οι φλογεροί δίσκοι είχαν πιάσει θέσεις ισχύος.

»Ο στρατός του βασιλιά κοίταζε, με την Αυτού Μεγαλειότητα ανάμεσά τους. Ήταν μετά από το βραδινό γεύμα, όταν οι δίσκοι ανέβηκαν ακόμα ψηλότερα στον ουρανό προς το νότο. Ψάρια και άλλα πτητικά έβρεξε από τον ουρανό, ένα φαινόμενο ποτέ γνωστό από την ίδρυση της χώρας.

»Και η Μεγαλειότητά του έφτιαξε θυμίαμα για να κατευνάσει την καρδιά του Άμμωνα-Re, του θεού των Δύο Βασιλείων. Και [διέταξε] ότι το γεγονός θα έπρεπε [να καταγραφεί από την] Αυτού Μεγαλειότητα στα χρονικά της Βουλής της Ζωής για [να τη θυμόμαστε] για πάντα».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πάπυρος Τούλι
Αντίγραφο από τον λεγόμενο Πάπυρο Tulli

Ο Φαραώ για τον οποίο γίνεται ο λόγος ως “Αυτού Μεγαλειότης” είναι ο Τούθμωσης III και το όλο περιστατικό υπολογίζεται να συνέβη κάπου στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, γύρω στα 1480 π.Χ., Μία εποχή που υπολογίζεται να έγινε η Έξοδος των Εβραίων, κατά την οποία, πριν και κατά τη διάρκεια, πολλά υπερφυσικά συνέβαιναν αλλά, τότε, τα απέδιδαν στον Θεό…

Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πως δεν αναφέρεται κάποια προσωπική επαφή, στενή επαφή τρίτου τύπου και ότι αυτός ο “φλογερό δίσκος” βρώμαγε απαίσια κάτι που ενδεχομένως είχε να κάνει με τοξικά αέρια που σχετίζονταν με την πτήση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε ότι μόλις ανέβηκαν ψηλότερα στον ουρανό αυτοί οι δίσκοι, έβρεξε ψάρια….

Γενικότερα έχει παρατηρηθεί, ακόμα και στην σημερινή εποχή, μία πολύ ιδιαίτερη σχέση των UFO με τις λίμνες, τα ποτάμια και τις θάλασσες. Έχει προταθεί ότι “μαζεύουν” ενέργεια από τα νερά. Μήπως, λοιπόν, οι “δίσκοι” χρησιμοποιούσαν νερό ως καύσιμο ή μέρος της πρόωσής τους; Μήπως πριν επισκεφθούν τον Φαραώ είχαν μαζέψει στις κοιλιές τους νερό με ψάρια και άλλα διάφορα από τον Νείλο, τα οποία έπεσαν κατά την απότομη άνοδό τους;

diadrastika / Image by Udo Reitter from Pixabay