Μία απίστευτη ανακάλυψη φαίνεται πως έχει γίνει επάνω στην επιφάνεια του Άρη και σίγουρα μπορεί να μπει στην “συλλογή” όλων εκείνων των αντικειμένων που δείχνουν μία άλλη “άλλη πραγματικότητα” στον κόκκινο πλανήτη. Ένα κομμάτι λαμαρίνας με στρογγυλή οπή. Όταν στο Διαστημικό Κέντρο Επεξεργασίας Εικόνας, η Ισπανίδα Clara Ros είδε την φωτογραφία Sol 2312, πρόσεξε κατευθείαν το πολύ ιδιαίτερο περιεχόμενο που δέσποζε σχεδόν στο κέντρο της. Την μεγέθυνε αρκετά, χωρίς να χαλάσει η ανάλυση. Την παρατήρησε και στάθηκε για ένα δευτερόλεπτο.

Έστειλε την εικόνα κατευθείαν στον προϊστάμενό με ένα μήνυμα, αν ήθελε να συζητήσουν για αυτήν πριν κάνει οτιδήποτε. Ο προϊστάμενος την κάλεσε στο γραφείο του. Της πρότεινε να καθίσει και έστρεψε την οθόνη ώστε να την βλέπουν και οι δύο. “Σε ακούω Clara. Ξεδίπλωσε τη σκέψη σου.”

“Θυμάμαι, αν δεν κάνω λάθος, σε ένα προηγούμενο meeting, ότι είχε εκφραστεί ένα ενδιαφέρον αν αρχίζαμε να προϊδεάζουμε τον κόσμο για τυχών ευρήματα που θα υποδήλωναν ευφυή ζωή στον Άρη. Αμέσως, η εικόνα μου έκανε κλικ,” είπε και σε αυτό το σημείο πρόλαβε και σταμάτησε. Συγκρατήθηκε να συνεχίσει. Τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην πει ακόμα τη σκέψη της πως αυτό που έβλεπε ήταν μάλλον ένα κομμάτι λαμαρίνας με στρογγυλή οπή.

“Πολύ καλά θυμάσαι”, ξεκίνησε ο προϊστάμενος και, καθώς είχε αντιληφθεί ότι το κύριο θέμα της εικόνας ήταν ένα αντικείμενο με στρογγυλή τρύπα, συνέχισε: “Αν και είσαι νέα εδώ θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο Άρης είναι γεμάτος με αυτά. Πολλοί λίθοι έχουν στρογγυλεμένες λακκούβες μέσα τους. Οι πρώτες φωτογραφίες της επιφάνειας του Άρη από τις αποστολές Viking 1 και 2, το 1976, δείχνουν ότι ο πλανήτης είναι γεμάτος με τέτοια πράγματα. Καθώς ο Άρης πλήττεται από μετεωρίτες, πολλοί τρυπούν μικρά κομμάτια βράχων και σχηματίζουν τέλειες τρύπες στο εσωτερικό τους. Επίσης, θα μπορούσε να έχει σχηματιστεί από μια φυσαλίδα σε λιωμένο ηφαιστειακό πέτρωμα η οποία έσκασε, στη συνέχεια το πέτρωμα κρύωσε, αφήνοντας μια τέτοια τρύπα.”

“Δεν διέκρινα τέτοια σημάδια”, δήλωσε με αυτοπεποίθηση η Clara Ros. “Σίγουρα δεν έχω την δική σας εμπειρία. Θα έλεγα, όμως, ότι αυτό το αντικείμενο έχει την τέλεια εμφάνιση μεταλλικής λαμαρίνας, δηλαδή ενός ουσιαστικά βιομηχανοποιημένου αντικειμένου. Όλη η γύρω περιοχή είναι κενή από οτιδήποτε άλλο. Το να έπεσε ένας μικρός μετεωρίτης και, τόσο τυχαία, να τρύπησε το επίμαχο αντικείμενο, σα να το είχε βάλει στόχο, μου φαίνεται πολύ ακραίο σενάριο. Όσο για μια ηφαιστειακή έκρηξη πριν χιλιάδες χρόνια, χωρίς το αντικείμενο να έχει λίγη σκόνη επάνω του; Το αντικείμενο λαμποκοπάει, θα έλεγα ότι είναι μέταλλο, καλά στιλβωμένο, ίσως, κάτι σαν κομμάτι λαμαρίνας με στρογγυλή οπή. Θα έλεγα – αν μου επιτρέπεται – ότι θα μπορούσε να αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι κάποιοι που ζουν εκεί, το κατασκεύασαν. Τεχνούργημα από νοήμονες κατοίκους αυτού του πλανήτη. Ο κύκλος δεν έχει τρυπηθεί, έχει κοπεί, αφού πρώτα σχεδιάστηκε. Αυτό δείχνουν οι ομαλές άκρες,” επέμεινε η Clara στο τέλος. (Διαβάστε επίσης: Θαμμένα στον Άρη: πόλεις, εργοστάσια και διαστημικά σκάφη)

Ο προϊστάμενος της χαμογέλασε και της έκλεισε το μάτι σα να ήθελε να της πει ότι κόβει ξυράφι το μυαλό της – ή τουλάχιστον – αυτό κατάλαβε η Clara. Τελικά, της είπε με ένα τρόπο σα να μην είχε άλλο χρόνο να συνεχίσει την συζήτηση: “Δημοσίευσε την φωτογραφία. Ασπρόμαυρη. Χωρίς σχόλια.” Στην Clara Ros πέρασε αστραπιαία η σκέψη μήπως αυτό που ισχυριζόταν, ότι δηλαδή ήταν κομμάτι λαμαρίνας με στρογγυλή οπή, δεν κατασκευάστηκε από κατοίκους του Άρη, αλλά από ανθρώπους που έφτασαν εκεί πριν από τα δικά μας μηχανήματα. Μια τρελή σκέψη. Την έδιωξε αμέσως. Πήγε κατευθείαν στο γραφείο της ακολούθησε επακριβώς τις οδηγίες, όπως της είπαν. Δημοσίευσε την φωτογραφία:

Κομμάτι Λαμαρίνας με Ολοστρόγγυλη Οπή Βρέθηκε στον Άρη! Μία Αδιαμφισβήτητη Απόδειξη ότι Κάποιοι την Έφτιαξαν!

*Το επίμαχο αντικείμενο μπορείτε να το δείτε στις επίσημες εικόνες της NASA στο Sol 2312 και στους συνδέσμους:

**Αν και η εικόνα είναι αληθινή, η ιστορία και τα ονόματα είναι φανταστικά, προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε ανταποκρίνονται σε αυτήν. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρή σύμπτωση.

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.