ΔΕΙΤΕ ένα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ να ΠΙΛΟΤΑΡΕΙ ένα ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

[15/09/2015 - 12:00]

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
ΔΕΙΤΕ ένα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ να ΠΙΛΟΤΑΡΕΙ ένα ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

Αρχαίες παραδόσεις και κείμενα αναφέρονται σε ερπετά-ανθρώπους που ήρθαν από το διάστημα ή που κατοικούν στο εσωτερικό της Γης. Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ανάλογες φιγούρες ερπετοειδών. Σύγχρονες θεωρίες και παρακλάδια τους ισχυρίζονται ότι τα ερπετοειεδή υπάρχουν και ζουν ακόμα.

Ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ότι κάποιοι πολιτικοί είναι ουσιαστικά ανδρείκελα αυτών, ή απλούστερα ερπετοειδή με τη μορφή ανθρώπου. Παραμύθια;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει κάτι από όλα αυτά. Πολλοί μπορεί να τα θεωρείτε βλακείες
και φανταστικές έως εντελώς βλακώδεις θεωρίες συνωμοσίας. Ίσως να σκεφτείτε για ευρήματα  ερπετοειδών που βρίσκονται σε διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο, ότι αυτά τα όντα υπήρξαν κάποτε στο απώτερο παρελθόν αλλά τους αποδίδουμε ιδιότητες και ικανότητες που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ίσως….

Τι θα λέγατε, όμως, αν βλέπατε ένα ερπετοειδές να βρίσκεται στο χώρο πλοήγησης ενός οχήματος;

ΔΕΙΤΕ: ένα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ να ΠΙΛΟΤΑΡΕΙ ένα ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

Πρόκειται για ένα πολύ περίεργο τεχνούργημα που αποτελεί πρακτικά μία διπλή σφυρίχτρα και δημιουργήθηκε από την κουλτούρα των Remojadas στο ανατολικό Μεξικό.

Αυτή η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στους αρχαιολόγους εξαιρετικά ενδιαφέροντα αντικείμενα που τους βοήθησαν να αποκτήσουν μία σχετικά καλή γνώση για τον πολιτισμό μία προ-κλασικής των Ολμέκων.

Όμως, παρατηρήστε καλύτερα το συγκεκριμένο έκθεμα.

Ένα ερπετοειδές είναι καθιστό. Είναι εν μέρη άνθρωπος και εν μέρη ερπετό. Έχει άνεση και έκφραση ανθρώπου. Μοιάζει χαμογελαστό και σίγουρο για τον εαυτό του. Έχει αυτοπεποίθηση. Αλλά το σημαντικότερο είναι η θέση που κάθετε. Βρίσκεται μέσα σε ένα παράξενο αντικείμενο κάποιου είδους, το οποίο έχει αεροδυναμικό σχήμα και παρουσιάζει φτερά.

Είναι αυτό που βλέπουμε ουσιαστικά ένα ερπετοειδές με εξελιγμένη νοημοσύνη στην θέση του πιλότου ενός αγνώστου ταυτότητας αρχαίου ιπτάμενου σκάφους;

Αποτελεί άραγε την απεικόνιση ενός αρχαίου ερπετοειδούς αστροναύτη;

Η ευρύτερη περιοχή φημίζεται για τις αρχαίες παραδόσεις της σε θεούς-ερπετά που πέταγαν και ανέβαιναν πάνω και πέρα από τον ουρανό.

Μπορεί αυτό το τεχνούργημα να αποτελεί μία αρχαία απόδειξη της ύπαρξης των ερπετοειδών;

diadrastika.com για το katohika.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ