Όρος Σάστα

Όρος Σάστα. Τα μυστήρια ενός από τα πιο «ιερά» μέρη του πλανήτη

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το όρος Σάστα είναι ένας από τους πιο ιερούς τόπους στη Γη. Αυτό το μαγευτικό βουνό – ένα μέρος της οροσειράς Κασκέιντ (Cascade) , που βρίσκεται στη κομητεία Siskiyou, στη Βόρεια Καλιφόρνια περίπου 45 μίλια από τα σύνορα του Όρεγκον – είναι διάσημο για θεάσεις UFO και άλλα περίεργα και ανεξήγητα γεγονότα. Πολλοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο έχουν αναφερθεί σε ισχυρισμούς για «επαφή» με εξωγήινα όντα στον έναστρο ουρανό του βουνού, κατά την οδήγηση κατά μήκος των δρόμων, και σε αρκετές απομακρυσμένες τοποθεσίες γύρω από το όρος Σάστα. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι βλέπουν συχνά διαστημόπλοια που διέρχονται τον νυχτερινό ουρανό.

Στο Μουσείο του Όρους Shasta υπάρχει μια τεκτική έκθεση φωτογραφίας από τα καταπληκτικά φακοειδή σύννεφα που εμφανίζονται γύρω από το βουνό. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μητρικά τεράστια διαστημόπλοια πλανώνται και κρύβονται στο εσωτερικό αυτών των σχηματισμών των σύννεφων. Λένε ότι είναι η καθαρή ενέργεια του βουνού προσελκύει εξελιγμένες μορφές ζωής να έρχονται εκεί από όλο το Σύμπαν. Πιστεύεται επίσης ότι οι σήραγγες κάτω από το όρος Σάστα είναι επίσης μέρος ενός τεράστιου παγκόσμιου δικτύου τούνελ.

Ισχυρή πνευματική ενεργειακή δίνη και παράξενες συναντήσεις με μυστηριώδη όντα

Αρκετοί που επισκέπτονται την περιοχή επαναλαμβάνουν ότι έχουν βιώσει μια αίσθηση ενέργειας και αξιοσημείωτα οράματα. Το όρος Σάστα θεωρείται ότι είναι ένα σημαντικό σημείο του πλέγματος ενέργειας του πλανήτη, μια ισχυρή πνευματική ενέργεια δίνης. Μύθοι και θρύλοι και ακόμη και διαφορετικές εκθέσεις μιλάνε για συναντήσεις με νοήμονα όντα που ανήκουν σε μια αρχαία φυλή που ζει μέσα στο βουνό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές ιστορίες της αρχαίας και ασυνήθιστης φυλής, που θρυλείται ότι ζει μέσα στο Όρος Shasta.

Ποιοι είναι αυτοί οι μυστηριώδεις υπόγειοι κάτοικοι; Θα μπορούσε αυτά τα όντα να είναι οι επιζώντες της αρχαίας Λεμουρίας, που βυθίστηκε κάτω από τα κύματα του Ειρηνικού Ωκεανού πριν από χιλιάδες χρόνια; Μερικοί άνθρωποι είναι σίγουροι ότι έχουν συναντηθεί στην πραγματικότητα, με μέλη της φυλής των Λεμούριων και είναι βαθιά πεπεισμένοι ότι η Agartha πόλη του Τέλος υπάρχει μέσα και κάτω από αυτό το βουνό.

Είναι η είσοδος στο Βασίλειο της Agartha εκεί;

Υπάρχουν υποτίθεται πολλές είσοδοι στο Βασίλειο της Agartha σε όλο τον κόσμο: Μερικά είναι πλανητικά σημεία του πλέγματος της ενέργειας. Το όρος Σάστα – ένα από τα πιο αινιγματικά και μυστηριώδη μέρη του πλανήτη μας – είναι ένα από αυτά. Εδώ και πολύ καιρό ήταν ιερό για τους ιθαγενείς Ινδιάνους της Αμερικής οι οποίοι πίστευαν ότι το βουνό είχε κατοικηθεί από το επικεφαλής πνεύμα Skell, που κατέβηκε από τον ουρανό στη κορυφή του βουνού. Σύμφωνα με το μύθο, το πνεύμα του βουνού ονομάστηκε Αρχηγός του Κάτω Κόσμου (Llao) και το πνεύμα του ουρανού ονομάστηκε Αρχηγός του Πάνω Κόσμου (Skell).

Διαβάστε επίσης: Η Πριγκίπισσα της Telos Αποκαλύπτει τον Υπόγειο Πολιτισμό, κάτω από το Όρος Shasta της Καλιφόρνιας

Μερικές φορές ο Llao έβγαινε από το σπίτι του στο εσωτερικό της Γης. Μια μέρα είδε την όμορφη κόρη του αρχηγού Makalak και την ερωτεύτηκε. Της υποσχέθηκε αιώνια, αν αυτή επέστρεφε μαζί του στο καταφύγιο του κάτω από το βουνό, αλλά εκείνη αρνήθηκε, κάτι που έκανε έξω φρενών τον Llao. Απείλησε να καταστρέψει τους ανθρώπους της Γης με φωτιά. Το πνεύμα του ουρανού ο Skell αποφάσισε να υπερασπιστεί τους ανθρώπους και η μάχη ξέσπασε. Ο Llao στάθηκε στην κορυφή του όρους Mazama και ο Skell στην κορυφή του όρους Shasta. Και οι δύο πέταξαν κόκκινες, ζεστές πέτρες τόσο μεγάλες όσο οι λόφοι. Έκαναν να τρέμει η Γη και προκάλεσαν μεγάλες κατολισθήσεις και φωτιά.

Τρομοκρατημένοι οι άνθρωποι κατέφυγαν στα νερά της λίμνης Klamath. Εκρήξεις και φωτιά έβρεχε από τον ουρανό. Ένα φοβερό σκοτάδι απλώθηκε πάνω από τη γη για ημέρες. Δύο άντρες θυσιάστηκαν πηδώντας μέσα στο λάκκο της φωτιάς στην κορυφή του βουνού του Llao. Μετά από μια μακρά από σκληρή μάχη, ο Skell πέτυχε να εξαναγκάσει τον Llao να υποχωρήσει πίσω στο Όρος Mazama.

Τέλος, ο Skell οδήγησε τον Llao πίσω στον κάτω κόσμο. Κατά τη διαδικασία αυτή, κατέρρευσε γύρω του το βουνό που είχε χρησιμεύσει ως πέρασμα του Llao στον πάνω κόσμο, φυλακίζοντας για πάντα τον ίδιο και τα πνεύματα που τον ακολουθούσαν. Την επόμενη μέρα, όταν ανέτειλε ο ήλιος το βουνό είχε εξαφανιστεί και το μόνο που είχε απομείνει ήταν μια μεγάλη τρύπα, η οποία τώρα ονομάζεται Crater Lake. Η λίμνη έγινε ιερό έδαφος, η κατοικία των πνευμάτων των νεκρών.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ανάμεσά τους θα βρούμε τα Yaktavians. Παράγουν τεράστιες αόρατες καμπάνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την προστασία των μυστικών εισόδων στις σπηλιές του ιερού βουνού. Μέσω της χρήσης του ήχου και της δόνησης, πιστεύεται ότι έχουν δημιουργήσει τεράστια υπόγεια συστήματα από τούνελ και πόλεις. Αυτές οι καμπάνες είναι αόρατες στους θνητούς. Όταν ο άνεμος φυσάει, ο ήχος των κουδουνιών είναι πολύ δυσάρεστος και κρατά μακριά τους εισβολείς από τα σπήλαια. Μια άλλη ομάδα των κατοίκων του όρους Shasta είναι οι λεγόμενοι “μικροί άνθρωποι”, ή νάνοι. Ισχυρίζονται λίγοι ότι έχουν συναντήσει σοφούς, νάνους που τραγουδούν στις πλαγιές του βουνού.

Δεν είναι σαφές πότε η Λεμουρία συνδέθηκε με το όρος Σάστα για πρώτη φορά. Θα μπορούσε να ήταν το 1833, όταν ο Frederick Oliver Spencer βίωσε κάτι ανεξήγητο. Ξαφνικά, μια άγνωστη δύναμη ανέλαβε τον έλεγχο του μυαλού του και το σώμα του νεαρού άνδρα. Έχασε τον έλεγχο της γραφής. Άρχισε να γράφει με «αυτόματη γραφή» που συνεχίστηκε να έρχεται και να φεύγει για αρκετά χρόνια, όπου θα γράψει μερικές σελίδες, και στη συνέχεια η παράξενη δύναμη θα σταματήσει, όσο απότομα άρχισε.

Το 1895, είχε ολοκληρώσει ένα βιβλίο με τίτλο «Κάτοικος για δύο πλανήτες” (A Dweller on Two Planets). Ο Phylos (Φίλος), ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν ένα πνεύμα Λεμουριανό, υπαγόρευσε την ιστορία στον Spencer. Ο Spencer υποστήριξε ότι ο Phylos τον οδήγησε σε ιερούς ναούς και τόπους κατοικημένους από μια μυστικιστική αδελφότητα στο όρος Σάστα. Σύμφωνα με τον Spencer, το εσωτερικό του βουνού περιείχε ένα λαβύρινθο μεγάλων διαδρόμων με τοίχους από στιλβωμένο διάκοσμο και δάπεδα με μοκέτα από γούνα.

Η είσοδος στα άδυτα του Shasta ήταν δήθεν από μια καθαρή μικρή λίμνη κοντά σε ένα παρακλάδι του ποταμού McCloud στην ανατολική πλευρά του βουνού. Αυτή ήταν η πρώτη δημοσιευμένη αναφορά που συνδέει το Shasta με την Λεμούρια. Αργότερα, ακολούθησαν άλλα βιβλία, όλα με περαιτέρω επεξεργασία με την αρχαία σύνδεση. Υπήρχαν, επίσης, εκείνοι που πίστευαν ότι δεν ήταν οι Λεμούριοι που ζουν μέσα στο όρος Σάστα, αλλά οι Άτλαντες. Σήμερα, η πεποίθηση ότι οι Λεμούριοι κατοικούν στο βουνό είναι ακόμα πολύ δημοφιλής.

thecuriosityofcat / Image by LadyBoss Green from Pixabay