Image by IgorSuassuna from Pixabay

Το Μυστήριο του Αρχαίου Μνημείου Inga Stone. Είναι Μήνυμα Αρχαίων Αστροναυτών από το Διάστημα;

Οι ορθολογιστές προσπαθούν να εξηγήσουν με συνηθισμένο τρόπο την ύπαρξη της πέτρας σε ποταμό της Βραζιλίας και τα σύμβολά της. Οι περισσότεροι ερευνητές θεωρούν δυσνόητη την ερμηνεία των σχεδίων επάνω της. Βρίσκεται στη μέση του ποταμού Inga, όχι μακριά από τη βραζιλιάνικη πόλη της Inga, και είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βραζιλία. Ονομάζεται επίσης και Itacoatiara που σημαίνει πέτρα στη γλώσσα των ντόπιων που ζούσαν στην περιοχή αυτή. Είναι μια κατακόρυφη κατασκευή 46 μέτρα μακριά και μέχρι 3,8 μέτρα ύψος, ενώ καλύπτει μια έκταση διακόσια πενήντα τετραγωνικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Cochno Stone: Μυστηριώδη σχέδια 5.000 ετών

Ουράνια φαινόμενα, και πολλοί αστερισμοί που έχουν απεικονιστεί στην επιφάνειά της, την καθιστούν μία από τις παλαιότερες αστρονομικές καταγραφές που βρέθηκαν στη Βραζιλία. Πάνω της είναι σκαλισμένα πολλά σχέδια που ακόμα και σήμερα περιμένουν να αποκρυπτογραφηθούν, όπως ζώα και άλλα άγνωστα στοιχεία, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο Γαλαξίας μας και ο αστερισμός του Ωρίωνα. Σύμφωνα με έρευνα, αυτός ο αρχαιολογικός χώρος χρονολογείται τουλάχιστον 6.000 ετών, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά. Κανείς δεν ξέρει πώς, από ποιον ή ποια ήταν τα κίνητρα που έγιναν οι επιγραφές στο βράχο έγιναν. Διάφορες πηγές υποστηρίζουν ότι η Πέτρα Inga έχει φοινικική προέλευση.

Εικασίες θέλουν μια σειρά από τα χαρακτικά της πέτρας να μιλούν για έναν «πόλεμο συνόρων» ανάμεσα σε δύο ηγεμόνες, ενώ μια άλλη σειρά περιγράφει μια τρομερή ηφαιστειακή έκρηξη, που οι στάχτες της έφταναν μέχρι στις ακτές του Ατλαντικού. Μερικοί ερευνητές έχουν προτείνει ακόμη ότι η Inga Stone είναι απόδειξη μίας εξωγήινης επαφής. Ο Βραζιλιάνος ερευνητής Gabriele Baraldi που έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη μελέτη των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων της πέτρας Inga, σύμφωνα με τη θεωρία του, αναφέρει ότι πρόκειται για την απόδειξη μιας άγνωστης αρχαίας τεχνολογίας. Άλλοι αρχαιολόγοι αναφέρουν επίσης ότι τα χαρακτικά στην πέτρα έχουν διεξαχθεί με απίστευτη ακρίβεια και τα στοιχεία αποκαλύπτουν μια θαυμάσια τεχνική που χρησιμοποιούνταν από πολύ έμπειρους καλλιτέχνες που σίγουρα ήταν πολύ προικισμένοι και ικανοί για να τα δημιουργήσουν.

Διάφοροι ερευνητές προτείνουν επίσης ότι οι αυτόχθονες Ινδιάνοι δεν είχαν μεταλλικά εργαλεία για να είναι σε θέση να καταγράψουν χαρακτικά σε πέτρα, και μερικοί πιθανολογούν ότι τα χαρακτικά της δημιουργήθηκαν από τους Φοίνικες ή ιθαγενείς της Νήσου του Πάσχα. Τα σύμβολα της πέτρας Inga δείχνουν σε ένα βαθμό στιλιστικές ομοιότητες με τα σύμβολα που υπάρχουν στο νησί του Πάσχα ως προς την γεωμετρία και το στυλ, αλλά αυτή είναι και η μόνη ομοιότητα που βρέθηκε μεταξύ τους. Ακόμα κι αν μπορεί κανείς να βρει ομοιότητες του γεωμετρικού σχήματος μεταξύ της πέτρας Inga με άλλους αρχαίους πολιτισμούς, δεν δείχνουν κατ ‘ανάγκην μια σύνδεση μεταξύ τους.

-d- Υπάρχει μια υπόθεση που παρέχει στα βραχογραφήματα του Ingá εξαιρετική σημασία από αρχαιοαστρονομική άποψη. Το 1976, ο Ισπανός μηχανικός Francisco Pavía Alemany ξεκίνησε μια μαθηματική μελέτη αυτού του αρχαιολογικού μνημείου. Τα πρώτα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν το 1986 από το Instituto of Arqueologia Brasileira. Αναγνώρισε στην Ίνγκα μια σειρά από «κύπελλα» και ένα άλλο πετρογλυφικό χαραγμένο στην κατακόρυφη επιφάνεια του τοίχου της Ίνγκα που σχημάτιζε ένα «ηλιακό ημερολόγιο», πάνω από το οποίο ένας γνώστης πρόβαλλε τη σκιά των πρώτων ηλιακών ακτίνων κάθε μέρα. Η Agrupación Astronómica de la Safor δημοσίευσε το 2005 μια περίληψη αυτής της εργασίας στο επίσημο δελτίο της Huygens No. 53. -d-

No one can decipher the mysterious ancient petroglyphs on Brazil’s Rock of the Ingá

apocalypsejohn / Image by IgorSuassuna from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.