8 προκατακλυσμιαίοι βασιλείς επί 241.200 κυριαρχούσαν στη Γη αποκαλύπτει η λίστα με τις πρώτες βασιλείες των Ανουνάκι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαία κείμενα είναι η λίστα των Σουμερίων Βασιλέων. Αν και φαίνεται να δημιουργήθηκε στο τέλος της τρίτης χιλιετίας π.Χ. περιγράφει προκατακλυσμιαία βασίλεια που υπήρξαν πριν 250.000 χρόνια ! ! !  Τα βασίλεια των Ανουνάκι…

Σύμφωνα με αυτή τη λίστα, όταν οι θεοί έδωσαν για πρώτη φορά στα ανθρώπινα όντα τα δώρα που απαιτούνται για μία κοινωνία, το έπραξαν με την ίδρυση της πόλης Eridu, στην περιοχή της Σουμερίας.

Η πήλινη πλάκα που επέζησε, χρονολογείται κατά την περίοδο της βασιλείας του Utukhegal της Erech (Ουρούκ), η οποία τοποθετείται γύρω από 2125 π.Χ..

Ο Utukhegal ήταν ένας από τους πρώτους ντόπιους βασιλείς της Σουμερίας μετά από αιώνες Ακκαδικής κυριαρχίας συμπεριλαμβανομένων και των Gutian.

Η ανακάλυψη της λίστας

Το πρώτο σημαντικό κομμάτι της λίστας των Σουμέριων βασιλέων δημοσιεύθηκε το 1906.

Βρέθηκε στη βιβλιοθήκη-ναό της Νιππούρ, αρχαίας πόλης της Μεσοποταμίας, που τώρα ανήκει στο νοτιοανατολικό Ιράκ. Από τότε, έχουν βρεθεί περισσότερα από 15 διαφορετικά τμήματα-απόσπασματα και τουλάχιστον ένας αρκετά πλήρης κατάλογος έχει δημοσιευθεί.

Τα περισσότερα από αυτά τα χειρόγραφα χρονολογούνται κατά την 1η δυναστεία της Βαβυλώνας. Όλα δείχνουν εκτενή και λεπτομερή συμφωνία μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης: Ανουνάκι. Μύθος ή Ξεχασμένη Πραγματικότητα;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτό φαίνεται να αποδεικνύει πως προέρχονται από ένα και το αυτό κοινό πρώτότυπο -άρα, τα όσα ως τώρα έχουν βρεθεί είναι απλά αντίγραφα που ενδεχομένως βασίζονται σε άλλα παλαιότερα αντίγραφα.

Το αρχικό κεφάλαιο ασχολείται με τους βασιλείς πριν από τον κατακλυσμό καθώς και τον κατάλογο της μακροβιότητας των βασιλέων της Σουμερίας. Υπάρχουν δύο κύριες εκδόσεις: τα σωζόμενα δισκία είναι γνωστά ως Weld-Blundell (WB) 62 και 144, αντίστοιχα. Και τα δύο θεωρούνται να έχουν αρχικά συνταχθεί γύρω από την έναρξη της δεύτερης χιλιετίας π.Χ..

Υπάρχει επίσης και μια τρίτη εκδοχή, από τον Berossus, μία συλλογή του τρίτου αιώνα π.Χ.

Οι Βασιλείες προ του Κατακλυσμού

Το κείμενο ξεκινά από την αρχή της ιστορίας, τη στιγμή που η βασιλεία κατέβηκε από τον ουρανό και δημιούργησε την Eridu, την έδρα της βασιλείας.

Ο κατάλογος χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά μακράς διάρκειας διάφορα βασίλεια, ειδικά τα πολύ πρώτα. Το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου ετών έχουν ανατεθεί στους πρώτους οκτώ βασιλείς πριν από τον κατακλυσμό ενώ πάνω από 25.000 χρόνια μόνο για τις δύο πρώτες δυναστείες μετά την πλημμύρα ! ! !

Στην έδρα της βασιλείας Eridu:

  • Ο Aululim βασίλεψε 28.800 χρόνια
  • Ο Alalgar βασίλεψε 36.000 χρόνια.

Στη συνέχεια Eridu έπεσε και η βασιλεία μεταφέρθηκε στο Bad-tibira. Εκεί βασίλεψαν ως εξής:

  • Ο En-men-lu-Anna βασίλεψε 43.200 χρόνια,
  • Ο En-men-gal-Anna βασίλευε 28.800 χρόνων και
  • Ο Dumuzid, ο Ποιμένας, κυβέρνησε την πόλη για 36.000 χρόνια.

Στη συνέχεια, η Bad-tibira έπεσε και η βασιλεία μεταφέρθηκε στο Larag όπου ο En-sipad-zid-ana έγινε βασιλιάς για μια περίοδο 28.800 ετών. Ήταν ο μόνος κυρίαρχος του Larag πριν από την πτώση του.

Η επόμενη βασιλεία ιδρύθηκε το Zimbir όπου ο En-men-dur-ana βασίλεψε για 21.000 χρόνια.

Στη συνέχεια το Zimbir έπεσε και η βασιλεία μεταφέρθηκε στο Shuruppag. Εκεί ο Ubara-Tutu βασίλεψε για 18.600 χρόνια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την λίστα των βασιλέων των Σουμερίων, πριν από τον κατακλυσμό υπήρχαν πέντε πόλεις και οκτώ βασιλιάδες που βασίλεψαν συνολικά 241.200 χρόνια!

Οι Βασιλείες μετά τον Κατακλυσμό

Μετά τον κατακλυσμό που σάρωσε τα πάντα και πάλι η βασιλεία κατέβηκε από τον ουρανό. Τότε η Kish έγινε η έδρα της βασιλείας. Στην Kish υπήρχαν είκοσι τρεις βασιλιάδες που βασίλεψαν 24.510 χρόνια, 3 μήνες, 3 1/2 ημέρες. Όταν η Kish νικήθηκε, η βασιλεία μεταφέρθηκε στην Eanna.

Στην Eanna, ο Meskiaggasher, γιος του (θεού ήλιου) Utu βασίλευσε ως En (Ιερέας) και Lugal (βασιλιάς) 324 χρόνια. ύστερα ο Meskiaggasher εισήλθε στην θάλασσα και ανέβηκε στα βουνά.

  • Ο Enmerkar, γιος του Meskiaggasher, βασιλιά της Erech που την ίδρυσε, βασίλεψε 420 χρόνια.
  • Ο Lugalbanda, ο Ποιμένας, βασίλεψε 1.200 χρόνια.
  • Ο Dumuzi, ο Ψαράς, του οποίου η πόλη ήταν η Kua, βασίλεψε 100 χρόνια.
  • Ο Γκιλγκαμές βασίλεψε 126 χρόνια.
  • Ο Urnungal, γιος του Γκιλγκαμές, βασίλεψε 30 χρόνια.
  • Ο Labasher βασίλεψε 9 χρόνια.
  • Ο Ennundaranna βασίλεψε 8 χρόνια.
  • Ο Meshede βασίλεψε 36 χρόνια.
  • Ο Melamanna βασίλεψε 6 χρόνια.
  • Ο Lugalkidul βασίλεψε 36 χρόνια.

Όταν η Erech νικήθηκε, η βασιλεία μεταφέρθηκε στην Ur.

Η σύνδεση με τους Ανουνάκι

Η διάρκεια των Σουμέριων βασιλείων πριν και μετά τον Κατακλυσμό διαφέρει πολύ. Δυστυχώς, κανένας από τους προ-δυναστικούς πανάρχαιους κυβερνήτες που αναφέρονται στη λίστα δεν έχει επιβεβαιωθεί ως ιστορικό πρόσωπο μέσω αρχαιολογικών ανασκαφών, επιγραφών ή με κάποιο άλλο τρόπο.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποτε βασίλευσαν στην μυθική εποχή και πριν από τον κατακλυσμό. Η τεράστια διάρκεια ζωής αυτών των όντων παραπέμπει κατευθείαν στην ανυπαρξία τους, καθώς ξεπερνάνε σε ηλικίες ακόμα εκείνων που συναντούμε σε βιβλικά πρόσωπα, όπως του Μαθουσάλα.

Εκεί, όμως, που τελειώνουν οι αρχαιολογικές αποδείξεις ξεκινούν οι συνειρμοί και οι συνδέσεις με τους Ανουκάκι οι οποίοι, όπως και οι βασιλείς της λίστας, έχουν ουράνια καταγωγή αφού, σύμφωνα με τις 14 Πινακίδες του Ένκι, όπως τις μετάφρασε ο Ζαχαρίας Σίτσιν, ήρθαν από τον πλανήτη Νιμπίρου, πριν από 450.000 χρόνια περίπου.

Επιπλέον, η ζωή τους πλαισιωνόταν από χιλιάδες χρόνια, όπως των βασιλόπαιδων Ένκι και Ενλίλ που θα πρέπει να φτάνουν ή και να ξεπερνάνε τα 400.000 χρόνια! ! !

Όπως κι αν έχει το θέμα, όποια αλήθεια κι αν κρύβεται πίσω από τα καταγεγραμμένα βασίλεια με την εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας ζωής των βασιλέων τους, η συγκεκριμένη λίστα του Σουμερίων παραμένει ένα από τα πιο πολύτιμα και σημαντικά αρχαία κείμενα που μπορούν να ρίξουν φως στην αρχαία ιστορία της Εγγύς Ανατολής.

diadrastika