Θαμμένα «Ερείπια» στην Περιοχή ΕΛΛΑΣ του Άρη;

Εικόνες που λαμβάνονται από την ενσωματωμένη κάμερα του HiRISE (MRO) που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη φαίνεται να δείχνουν έξυπνα σχεδιασμένες δομές θαμμένες κάτω από την επιφάνεια. Τα περίεργα σχήματα που βρέθηκαν στην περιοχή Hellas Planitia έχουν περίπου το ίδιο μήκος και απλώνονται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Η ιδέα ότι ο πλανήτης Άρης κατοικείται -ή τουλάχιστον ήταν κατοικήσιμος εκατομμύρια χρόνια πριν- έχει συναρπάσει τους ερευνητές και τους ανθρώπους εδώ και δεκαετίες. Καθ ‘όλη την ανθρώπινη ιστορία, όσο υπάρχουν γραπτές καταγραφές, ο κόκκινος πλανήτης έχει αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον των αρχαίων πολιτισμών σε όλο τον κόσμο με έναν μαγικό τρόπο. Αλλά βρίσκεται κάτι περισσότερο σε αυτόν το μυστηριώδη πλανήτη, εκτός το κόκκινο χρώμα;

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε μάθει πολλά για τον κόκκινο πλανήτη. Έχουμε καταλάβει ότι ο πλανήτης Άρης δεν είναι ένας έρημος, νεκρός κόσμος, όπως οι ερευνητές πίστευαν στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, ο Άρης μπορεί να ήταν δίδυμος πλανήτης της Γης στο μακρινό παρελθόν. Δείτε αυτές τις εικόνες:

Θαμμένα «Ερείπια» στην Περιοχή ΕΛΛΑΣ του Άρη (εικόνες)

Όπως μπορείτε να δείτε, στα σημεία της ανακάλυψης, πιθανότητα η ζωή όπως την ξέρουμε μπορεί να είχε αναπτυχθεί στον πλανήτη Άρη στο μακρινό παρελθόν.

Θαμμένα «Ερείπια» στην Περιοχή ΕΛΛΑΣ του Άρη (εικόνες)

Για να δείτε τις αρχικές εικόνες, επισκεφτείτε αυτόν το σύνδεσμο:

Για την Αποκάλυψη, Αναστάσιος Ντίνος / Image by Michael Anderson Vincent from Pixabay