Χαμένο Ευαγγέλιο λέει ότι ο Ιησούς Παντρεύτηκε και Έκανε Παιδιά

Η θεωρία ότι ο Ιησούς Χριστός είχε παντρευτεί την Μαρία τη Μαγδαληνή και είχε παιδιά μαζί της δεν είναι καινούργια. Κατά καιρούς διάφοροι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει την συγκεκριμένη θεωρία βασιζόμενοι στο λεγόμενο «χαμένο ευαγγέλιο», προκαλώντας τη «μήνιν» της Εκκλησίας.

Ωστόσο η θεωρία επαναφέρθηκε και πάλι στο προσκήνιο από δύο επιστήμονες οι οποίοι όπως μεταδίδει η Independent, επικαλούμενη τους Sunday Times, μετέφρασαν το «χαμένο Ευαγγέλιο» το οποίο βρισκόταν στην Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «χαμένο Ευαγγέλιο» φέρεται να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο καθηγητής Μπάρι Γουίλσον και ο συγγραφέας Σίμχα Γιακόμποβιτς χρειάστηκαν μήνες ολόκληρους για να μεταφράσουν το κείμενο. Όπως μάλιστα ισχυρίζονται, ο Ιησούς όχι μόνο είχε παιδιά με την Μαρία τη Μαγδαληνή αλλά και η Παρθένος Μαρία δεν ήταν η μητέρα αλλά η σύζυγός του.

Μέχρι στιγμής η θεωρία αυτή δεν θεωρείται ως αξιόπιστη στους θρησκευτικούς κύκλους και αρκετοί την κατατάσσουν στη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας όπως και ανάλογες θεωρίες για τους εξωγήινους κτλ.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το «χαμένο Ευαγγέλιο» δεν είναι το πρώτο κείμενο που αναφέρει ότι ο Χριστός είχε παιδιά με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και αναφέρει τις περιπτώσεις των Νίκου Καζαντζάκη και Dan Brown.

Για τον Νίκο Καζαντζάκη γίνεται αναφορά στο βιβλίο του «Ο τελευταίος πειρασμός», ενώ για τον Dan Brown το βιβλίο του ο «Κώδικας Ντα Βίντσι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει σχετική συνέντευξή τύπου όπου θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες από το «χαμένο Ευαγγέλιο».

Σχόλιο diadrastika: Πολλοί θα ισχυριστούν πως ένα κείμενο που γράφτηκε 500 χρόνια μετά τον Χριστό δεν λέει αλήθεια. Ούτε, φυσικά, και τα λεγόμενα Απόκρυφα Ευαγγέλια -αν και πολλά από αυτά αναφέρονται στο ίδιο θέμα με ανάλογες πληροφορίες. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ούτε τα 4 γνωστά Ευαγγέλια που αποδέχεται η Εκκλησία, γράφτηκαν στα χρόνια του Ιησού αλλά πολλά πολλά χρόνια αργότερα ενώ είναι ευρύτερα γνωστό πως έχουν υποστεί διορθώσεις…

huffingtonpost.gr / Image by bernardojbp from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.