Η NASA «έπιασε» σήματα από κατοίκους στην Κούφια Γη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι η θεωρία της Κούφιας Γης, μία πραγματικότητα; Μήπως ζουν εκεί κάτω βαθιά κάπου στο κέντρο της, νοήμονα πλάσματα; Έχουν την τεχνολογία να επικοινωνούν μαζί μας; Και… τι είδους μηνύματα μπορεί να μας στέλνουν; Ας δούμε, λοιπόν, μια συναρπαστική φανταστική ιστορία για μυστηριώδη σήματα που ανιχνεύτηκαν να εκπέμπονται τεχνητά από το εσωτερικό του πλανήτη μας.

Μυστηριώδη ραδιοφωνικά σήματα από το διάστημα είναι γνωστό ότι λαμβάνονται κατά καιρούς. Κάποια από αυτά έχουν έναν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον στους επιστήμονες, καθώς δεν μπορούν να προσδιορίσουν αν προέρχονται από ένα άγνωστο, προς το παρόν, φυσικό φαινόμενο ή από νοήμονες πολιτισμούς, εκατομμύρια ή και λίγα δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη. Τώρα, όμως, συνέβη κάτι εξαιρετικά πρωτοφανές. Τηλεσκόπιο που είναι προορισμένο να ανιχνεύει τέτοιες γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις (FRBs), από το διάστημα, ανίχνευσε με έναν εντελώς παράδοξο τρόπο σήματα από το εσωτερικό της Γης.

Πιο συγκεκριμένα, η NASA σε συνεργασία με το Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment (CHIME), εντόπισαν ένα μοτίβο σημάτων που η εκπομπή του “πιάστηκε” – όχι να έρχεται από τα βάθη του διαστήματος – αλλά σαν να “ξεπηδάει” από τον πλανήτη μας και να απομακρύνεται στον ευρύτερο χώρο του άπειρου και σκοτεινού. Η σύλληψή του συνέβη λόγω ενός ανακλαστικού νέφους μέσα από το οποίο περνούσε η Γη εκείνη την περίοδο. Ουσιαστικά, το τηλεσκόπιο “έπιασε” την “επιστροφή” του σήματος που εκπέμφθηκε από εδώ.

Προκειμένου οι επιστήμονες να επιβεβαιώσουν αυτό το συμβάν, ότι δηλαδή δεν ήταν κάποιο σφάλμα, έγιναν πολλά τηλέφωνα ώστε να υπάρξει συνεργασία με κυβερνητικούς και ιδιωτικούς κατόχους τεχνητών δορυφόρων ανίχνευσης του διαστήματος που βρίσκονταν σε τροχιά γύρω από την Γη οι οποίοι δεν άργησαν να στραφούν προς αυτήν. Η επιβεβαίωση ήταν ανησυχητική.

Εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι τα σήματα αυτά δεν μπορεί να προέρχονται από το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη ή από άλλες φυσικές πηγές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να το προκαλέσουν. “Είναι τεχνητές”, είπε η κορυφαία Γαλλίδα φυσικομαθηματικός Lisette Bardin. Όλοι συμφώνησαν μαζί της και εκείνη, στη συνέχεια, εξήγησε: “Πρόκειται για μεταδόσεις υπό τη μορφή ενός πολύπλοκου μαθηματικού, ωστόσο, μουσικού κώδικα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να δημιουργήθηκε από φυσικά αίτια αλλά από κάποια έξυπνη και εξαιρετικά προηγμένη μορφή ζωής”. Αν και η Γαλλίδα επιστήμονας το έθεσε πολύ κομψά, στα πηγαδάκια που ακολούθησαν, όλοι μιλούσαν για νοήμονες κατοίκους στην Κούφια Γη.

Ύστερα από αυτή την αναπάντεχη ανακοίνωση, συστάθηκε ομάδα κορυφαίων μαθηματικών και μουσικών, από τις ανώτερες βαθμίδες της NASA και του διευθυνηρίου του Καναδά, όπου και ζητήθηκε βοήθεια των καλύτερων εφαρμογών που υπήρχαν στον κόσμο, για να προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν αυτή την εκπομπή, αλλά και τις επόμενες που ακολούθησαν για τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Μετά από αυτή την χρονική περίοδο οι μεταδόσεις έσβησαν σταδιακά, αλλά γρήγορα. Υπήρχε εξήγηση: Αυτό που είχε συμβεί ήταν πως η Γη απομακρυνόταν από το ανακλαστικό νέφος. Όσο απομακρυνόταν, τα σήματα από το εσωτερικό της Γης γινόντουσαν όλο και πιο αχνά μέχρι που χάθηκαν εντελώς. Ούτε το μεγάλο Καναδικό τηλεσκόπιο έλαβε ποτέ ξανά ανάλογη εκπομπή, αλλά ούτε και οι τεχνητοί δορυφόροι σε τροχιά μπόρεσαν να ανιχνεύσουν το παραμικρό. Το ανακλαστικό νέφος δεν ενίσχυε πλέον αυτά τα σήματα.

Μέχρι σήμερα, η ειδική ομάδα αποκωδικοποίησης και αποκρυπτογράφησης δεν κατάφερε να “μεταφράσει” το περιεχόμενο των σημάτων. Μέχρι σήμερα, παρά τις καταγραφές που έγιναν, όσο υπήρχαν τα σήματα, οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν από ποιο σημείο του εσωτερικού της Γης, προήλθαν αυτά.

Αν όλες αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν, τότε γίνεται σαφές πως όλες οι σύγχρονες θεωρίες της Κούφιας Γης, σε συνδυασμό με μυθολογίες αρχαίων λαών που αναφέρονται σε υπόγειους πολιτισμούς οι οποίοι ζουν ελεύθερα ή φυλακίστηκαν να ζουν κάτω από την Γη, αποκτούν μία άλλη διάσταση…

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

*Η ιστορία, όπως είπαμε και στην αρχή, είναι προϊόν φαντασίας / μυθοπλασίας και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

diadrastika / Image by Pete Linforth from Pixabay

AMP code