τόνους χρυσού σε ράβδους

Τουλάχιστον 3,5 τόννοι χρυσού, σε ράβδους του 1 κιλού, εντοπίστηκαν στα Γιάννινα, μετά απο μια πρωτοφανή κινητοποίηση της Αστυνομίας και της ΕΥΠ. Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση και μεταφέρθηκε στα υπόγεια θησαυροφυλάκια της Τράπεζας Ελλάδος στα Γιάννινα.

Πρόκειται για τον χρυσό που συγκέντρωσαν το τελευταίο 8μηνο τα ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας και αφού τον έλιωσαν, πουλήθηκε σε Ιταλογερμανό ιδιοκτήτη μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας.

Το All News Epiruiw, παρακολούθησε απο κοντά την όλη επιχείρηση, καταφγράφοντάς την λεπτό προς λεπτό.

0Ο:00: Άγριο ανθρωποκυνηγητό εξαπολύθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από δεκάδες περιπολικά στην Εγνατία και τον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Αθηνών, για ένα μαύρο φορτηγό (όχι νταλίκα) μετά από επείγον σήμα που έφθασε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ από την ΕΥΠ. Η εντολή που δόθηκε στην Αστυνομία, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Θεσσαλίας, ήταν πάση θυσία να εντοπιστεί και να ελεγχθεί το συγκεκριμένο φορτηγό, με ιδιαίτερη προσοχή. Εκτός από τα περιπολικά και τα αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας, στους δρόμους βγήκαν και τα αυτοκίνητα των κατά τόπους Υπηρεσιών της ΕΥΠ. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, κλήθηκαν στις Υπηρεσίες τους αστυνομικοί της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και της Τροχαίας που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας στα σπίτια τους.. Ο οδηγός λεωφορείου έδωσε στους αστυνομικούς μια πληροφορία, ότι το συγκεκριμένο φορτηγό, κινούνταν προς τα Γιάννινα και το προσπέρασε στην έξοδο της παράκαμψης Άρτας.

Νεώτερο 01.00
Μόλις πριν 10 λεπτά, νταλικερης που σταμάτησε η Τροχαία για έλεγχο, ενημέρωσε τους αστυνομικούς, ότι είδε το συγκεκριμένο φορτηγό με σβηστά φώτα σε χωματόδρομο κοντά στο ΙΚΕΑ και δίπλα του, ήταν σταματημένο ένα κλειστό φορτηγάκι, απο το οποίο κατέβαζαν δέματα που τα φόρτωναν στο μαύρο φορτηγό. Οι αστυνομικοί, βέβαιοι οτι πρόκειται για διακίνηση ναρκωτικών, κινητοποίησαν και τους συναδέλφους τους της Δίωξης Ναρκωτικών. Περιπολικά κατευθύνθηκαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο νταλικέρης, αλλά δεν βρήκαν τίποτε, πέρα απο τα ίχνη που άφησαν τα δύο αυτοκίνητα στον λασπωμένο δρόμο.

Νεώτερο 01:17:

Περιπολικό της Αστυνομίας που κινούνταν στην οδό Δομπόλη, εντοπίζει το μαύρο φορτηγό, παρκαρισμένο σε καφετέρια απέναντι απο το παλιό Πανεπιστήμιο, με αναμμένα τα φώτα της προσωρινής στάθμευσης. Νέα κινητοποίηση και στήσιμο μπλόκου, μέχρι να βγούν απο την καφετέρια όπου πήγαν για καφέ, οι επιβαίνοντες. Πράγματι σε λίγα λεπτά βγήκαν απο την καφετέρια με τους καφέδες στα χέρια 3 άτομα που αμέσως ακινητοποιήθηκαν. Στο σημείο έφθασαν τουλάχιστον 30 αστυνομικοί, καθώς και σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών.

Όταν ρωτήθηκαν οι επιβαίνοντες στο φορτηγό για το φορτίο που μετέφεραν, απάντησαν οτι είχαν κουτιά με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις και οτι σήμερα θα ξεφόρτωνα μερικούς σε γνωστό κατάστημα της πόλης και θα έπαιρναν εντολή το πρωϊ τηλεφωνικά, αν θα κινηθούν με το κυρίως φορτίο προς Αλβανία ή Ιταλία.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3,5 ΤΟΝΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ!!!…

01:45:Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που άνοιξαν την πόρτα του φορτηγού για να το ελέγξουν. Σε σειρές απο ξύλινα ράφια, δεμένα με λεπτούς πλαστικούς ιμάντες, βρίσκονταν χιλιάδες ράβδοι χρυσού. Προηγουμένως, υπήρχαν σε τρεις σειρές απο το δάπεδο μέχρι την οροφή κιβώτια με οθόνες τηλεόρασης και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αμέσως λήφθηκαν επιπλέον μέτρα ασφάλειας και κλήθηκαν εισαγγελείς, οι διευθυντές της Εφορίας και του τελωνείου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κάτω απο δρακόντια μέτρα Ασφάλειας, το φορτηγό οδηγήθηκε σε στρατόπεδο της περιοχής που τέθηκε σε συναγερμό, ενώ άρχισε και η καταμέτρηση του χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του All News Epirus από αστυνομικό που παρακολουθεί απο κοντά την όλη διαδικασία, μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 3.231 ράβδοι χρυσου, του ενός κιλού ο καθένας. Υπολογίζεται ο τελικός αριθμός τους σε 3.500-3.700 περίπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, ο χρυσός θα μεταφερθεί στα υπόγεια θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος, ο διευθυντής της οποίας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί.

Στο μεταξύ στο μέγαρο της Αστυνομίας, μεταφέρθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες του φορτηγού και άρχισε η ανάκρισή τους, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του χρυσού και ποιός ο τελικός του προορισμός…Και οι τρεις επιμένουν οτι σήμερα το πρωί περιμένουν εντολές τηλεφωνικά για το πού θα κατευθυνθούν…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ – ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΙΤΑΛΙΑ…

Κι ενώ η ανάκριση συνεχίζονταν, ένα τηλεφώνημα απο τα κεντρικά της ΕΥΠ, έδωσε τις απαντήσεις που αναζητούσαν οι αστυνομικοί.
Η ΕΥΠ είχε την πληροφορία οτι ο χρυσός είχε μαζευτεί απο τα ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας, με τα χρυσαφικά που αναγκάστηκαν να πουλήσουν κοψοχρονιά οι πολίτες σε αναζήτηση επειγόντως ρευστού.

Αυτά τα έλιωσαν μετατρέποντάς τα σε ράβδους χρυσού, και το φορτίο περιελάμβανε χρυσό που συγκέντρωσαν όλα τα ενεχυροδανειστήρια τους τελευταίους 8-9 μήνες. Τελικός προορισμός ήταν η Ιταλία, όπου το φορτηγό θα έφθανε μέσω Αλβανίας και απο εκεί με πλοίο απο την Αυλώνα σε μικρό λιμάνι της Ιταλίας.

Από τα στοιχεία της ΕΥΠ και της Ιντερπόλ, τον χρυσό είχε αγοράσει Ιταλο-γερμανός ιδιοκτήτης ιδιωτικής μεγάλης τράπεζας, που ήδη αναζητείται και κατά μια πληροφορία, βρίσκεται για επαγγελματικό ταξίδι στην Βραζιλία.

Στα συνοδευτικά έγγραφα του φορτηγού, υπήρχαν πλαστά πιστοποιητικά του υπουργείου Εξωτερικών, οτι το φορτίο των υπολογιστών και των τηλεοράσεων, προορίζονταν για τα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδος, στην Αλβανία αρχικά και στη συνέχεια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό για να μην είναι σχολαστικός ο έλεγχος στα τελωνεία…
Νεώτερα και περισσότερα στοιχεία θα δοθούν σήμερα στην δημοσιότητα απο την ΕΛ.ΑΣ και τα αρμόδια υπουργεία….

Κ.Τ.Χ

Σχόλιο diadrastika: Ενδεχομένως το όλον θέμα αποτελεί πρωταπριλιάτικη φάρσα από το allnews-epirus

Image by Public Domain Pictures from Pixabay