Αρχαία τοιχογραφία Μουσείου Αθηνών με λάμα;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχουν πάρα πολλές θεωρίες που επαναλαμβάνουν συνεχώς την προσπάθεια να αποδείξουν με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο ότι οι πολύ αρχαίοι Έλληνες, σε κάποια απροσδιόριστη εποχή, έφτασαν στην Αμερική. Μία πιθανή ένδειξη αλλά όχι ατράνταχτη απόδειξη είναι αυτό που ακολουθεί και προβληματίζει αρκετά. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Παναγιώτη Δαρίβα:

Τοιχογραφία που βρίσκεται στο μουσείο των Αθηνών αποδεικνύει ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήγανε στην Αμερική και μάλιστα στις Άνδεις. Το μουσείο των Αθηνών έχει τοιχογραφία που παριστάνει λάμα. Τα λάμα ως γνωστόν βρίσκονται στην Λατινική Αμερική. Οι βοσκοί στις Άνδεις έχουν φλογέρες πανομοιότυπες με τις φλογέρες των αρχαίων Ελλήνων βοσκών. Δεν είναι αυτό ένα ντοκουμέντο ότι οι πρόγονοί μας πήγαν πολύ πιο μπροστά από τον Κολόμβο στην Αμερική;

Αν και τα ζώα που απεικονίζονται θα μπορούσαν να είναι κάποιο είδος καμηλοπάρδαλης, με κοντή ουρά και χωρίς “κερατάκια”, ωστόσο, κάναμε σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο προς αναζήτηση της επίμαχης εικόνας που υποτίθεται ότι υπάρχει στο Εθνικό Μουσείο Αθηνών και δεν βρήκαμε σχετική ανταπόκριση.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως η εν λόγω τοιχογραφία δεν εκτίθεται σε κανένα μουσείο στον κόσμο ή απλά δεν είναι διαθέσιμη δημόσια. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά που μπορεί να αποδειχτεί με κάποιο τρόπο, ας μοιραστεί την πληροφορία μαζί μας, ώστε να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα.

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.