Οι Εξωγήινοι Δεν θα Έρθουν Προσωπικά οι Ίδιοι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Καθώς ο πολιτισμός εξελίσσεται, τείνει να αφήνει τα μηχανήματα να κάνουν τη “βρώμικη δουλειά”. Τα αυτοκίνητα αντικαθιστούν τα άλογα, οι πυρηνικές βόμβες αντικαθιστούν το πεζικό, τα drones αντικαθιστούν τα μαχητικά αεροσκάφη. Όλα αφορούν την αύξηση της απόδοσης.

Αυτός ο κανόνας μπορεί να γενικευθεί ως μια προσπάθεια να ζήσουμε σε μία προσπάθεια να αντισταθούμε στο δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής ή στον κανόνα ότι η διαταραχή τείνει να αυξάνεται στο σύμπαν.

Στην πραγματικότητα, η “ζωή” μερικές φορές ορίζεται ακόμη και ως μια οντότητα που αγωνίζεται για την τάξη.

Το δόγμα της φυσικής είναι αληθινό σε όλο τον κόσμο και έτσι κάθε φυλή των όντων θα αναμενόταν να προχωρήσει με παρόμοιο τρόπο όπως ο άνθρωπος, όλο και πιο αποτελεσματικά μέσω της εφεύρεσης των μηχανημάτων.

Όταν μια εξωγήινη φυλή η οποία είναι αρκετά εξελιγμένη ώστε να φτάσει στο σημείο να ταξιδεύει ανάμεσα στα αστέρια, θα το κάνει πιθανότατα από την άνεση του πλανήτη τους – ή ενδεχομένως από τα μητρικά τους σκάφη.

«Οι πιθανότητες είναι ότι οι πρώτοι εισβολείς θα είναι ένα είδος τεχνητών νοήμονων μηχανημάτων», είπε ο Seth Shostak, ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI του Mountain View της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το spectrum.ieee.org

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.