Οι Εξωγήινοι Δεν θα Έρθουν Προσωπικά οι Ίδιοι

[24/03/2019 - 08:44]

Οι Εξωγήινοι Δεν θα Έρθουν Προσωπικά οι Ίδιοι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Καθώς ο πολιτισμός εξελίσσεται, τείνει να αφήνει τα μηχανήματα να κάνουν τη “βρώμικη δουλειά”. Τα αυτοκίνητα αντικαθιστούν τα άλογα, οι πυρηνικές βόμβες αντικαθιστούν το πεζικό, τα drones αντικαθιστούν τα μαχητικά αεροσκάφη. Όλα αφορούν την αύξηση της απόδοσης.

Αυτός ο κανόνας μπορεί να γενικευθεί ως μια προσπάθεια να ζήσουμε σε μία προσπάθεια να αντισταθούμε στο δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής ή στον κανόνα ότι η διαταραχή τείνει να αυξάνεται στο σύμπαν.

Στην πραγματικότητα, η “ζωή” μερικές φορές ορίζεται ακόμη και ως μια οντότητα που αγωνίζεται για την τάξη.

Το δόγμα της φυσικής είναι αληθινό σε όλο τον κόσμο και έτσι κάθε φυλή των όντων θα αναμενόταν να προχωρήσει με παρόμοιο τρόπο όπως ο άνθρωπος, όλο και πιο αποτελεσματικά μέσω της εφεύρεσης των μηχανημάτων.

Όταν μια εξωγήινη φυλή η οποία είναι αρκετά εξελιγμένη ώστε να φτάσει στο σημείο να ταξιδεύει ανάμεσα στα αστέρια, θα το κάνει πιθανότατα από την άνεση του πλανήτη τους – ή ενδεχομένως από τα μητρικά τους σκάφη.

«Οι πιθανότητες είναι ότι οι πρώτοι εισβολείς θα είναι ένα είδος τεχνητών νοήμονων μηχανημάτων», είπε ο Seth Shostak, ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI του Mountain View της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το spectrum.ieee.org

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ