Έχουμε το γονίδιο Έψιλον που δεν υπάρχει σε άλλο λαό; Τι ισχύει. Μύθοι και αλήθειες.
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Pete Linforth στο Pixabay

Έχουμε το γονίδιο Έψιλον που δεν υπάρχει σε άλλο λαό; Τι ισχύει. Μύθοι και αλήθειες.

Στην αρχαία Ελλάδα συναντούμε έναν υπέροχο πολιτισμό ο οποίος έχει επηρεάσει έμμεσα και άμεσα, αρκετούς άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες σε διάφορα και διαφορετικά επίπεδα. Όπως είναι πολύ φυσικό και αυτονόητο έχει επηρεάσει όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων από εκείνη την εποχή έως την σημερινή. Στις πεποιθήσεις πολλών σύγχρονων από εμάς γίνεται.

Διαβάστε επίσης: Μια «διαφορετική μετάλλαξη», ξεκίνησε; Εντοπίστηκαν άνθρωποι με «άτρωτο», ανθεκτικό DNA σε σοβαρές ασθένειες

Στην διαδρομή των αιώνων, έχουν γεννηθεί πολλές πεποιθήσεις, δηλαδή η σιγουριά που έχουν κάποιοι ότι κάτι που θεωρούν σωστό ισχύει πραγματικά και ότι παράλληλα είναι και αληθινό. Όμως, δυστυχώς, οι πεποιθήσεις δεν ισχύουν πάντα ή δεν μπορούν να αποδειχτούν – αυτό μερικές φορές οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα ή σε εσκεμμένη παραπλάνηση. Νομίζω, ο Νίτσε ήταν που είχε πει ότι «οι πεποιθήσεις είναι πιο επικίνδυνοι εχθροί της αλήθειας από τα ψέματα». Κατά συνέπεια πρέπει να κρατάμε μία επιφύλαξη όταν ακούμε κάτι, συνήθως, υπερβολικό. Ας δούμε λοιπόν, την περίπτωση να «έχουμε το γονίδιο Έψιλον που δεν υπάρχει σε άλλο λαό» και μαζί να δούμε τι είναι το γονίδιο «γονίδιο Έψιλον» ή αλλιώς E1b1b, καθώς και που εντοπίζεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει το ellinikahoaxes.gr προκειμένου να καταρρίψει τον ισχυρισμό προχωρώντας στον χαρακτηρισμό «ψευδοεπιστήμη». -d-

Διαβάστε επίσης: Γεννήθηκε ο Πρώτος Άνθρωπος με Τρίτη Έλικα στο DNA του

Ο ισχυρισμός

Το D.N.A μας που από ότι αποφάνθηκαν στις 19/11/2012 Γάλλοι βιολόγοι ότι στο D.N.A των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που μας καθιστούν διαφορετικούς. Θα μπορούσε να ήταν το ΙΧΩΡ. Επίσης σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών και της Παβίας της Ιταλίας το D.N.A των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρή φυλή που δεν έχει επηρεαστεί από Σλάβους, Τούρκους ή οποιουσδήποτε άλλους. Αυτό είναι που τους ενοχλεί. 

Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο νοών νοείτο. Το D.N.A. των Ελλήνων είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστό. Υπάρχει μία ομάδα στο χρωμόσωμα Υ. Στο χρωμόσωμα αυτό υπάρχουν γνωρίσματα που μεταβιβάζονται μόνο από τον άνδρα. Γνωρίζουμε από την εποχή του Ομήρου ακόμη ό,τι ο ΙΧΩΡ μεταβιβάζεται μόνον από τον άνδρα. Έτσι λοιπόν επιτέλους η επιστήμη μπόρεσε και ταυτοποίησε το γονίδιο Έψιλον. Το γονίδιο Έψιλον βρίσκεται στο χρωμόσωμα Υ και η συγκεκριμένη τοποθεσία του ονομάζεται Ε1Β1Β.

Διαβάστε επίσης: «Αρχαίος κώδικας» στο DNA υπονοεί «παρέμβαση»

Εκτός από την Ελλάδα αυτό το γονίδιο Ε υπάρχει στη βόρεια Αλβανία και στην Κάτω Ιταλία, Κάτω Γαλλία, και περιέργως στον χώρο που έφτασε ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης δηλαδή τη Σουηδία και τη Νορβηγία και Βόρειες χώρες γενικότερα. Στην Τουρκία το 47% του πληθυσμού φέρει το γονίδιο Έψιλον. Αυτό υπονοεί ότι το 47% του Τουρκικού λαού είναι Ελληνικής καταγωγής. Αυτό πρέπει να μάθουν οι Έλληνες της Τουρκίας. Η μισή Τουρκία είναι ελληνική. Ας εξετάσουν αν τολμούν το D.N.A. Όλοι οι γενετιστές λένε ότι το γονίδιο Ε υπάρχει μόνο στην ελληνική φυλή. Άρα Έλληνες είναι και οι μισοί τούρκοι και οι βόρειοι λαοί. Στην νότιο Γαλλία είναι το 47%.

Από ellinikahoaxes έχουμε τα εξής:

Τι είναι το E1b1b; Αρχικά να αναφέρουμε ότι ως απλοομάδα, στο πλαίσιο του εν λόγω θέματος, ορίζεται ένα σύνολο στενά συνδεδεμένων γονιδίων σε ένα χρωμόσωμα (γονίδια είναι γενετικές οδηγίες για τη σύνθεση πρωτεϊνών στον οργανισμό) τα οποία είναι πολύ πιθανό να κληροδοτηθούν μαζί, δηλαδή είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν στις επόμενες γενιές αυτούσια ως αλληλουχία γενετικού κώδικα.

Η απλοομάδα E1b1b λοιπόν (παλαιότερα γνωστή ως E3b) είναι ένας γενετικός δείκτης της τελευταίας μεγάλης απευθείας μετανάστευσης του ανθρώπινου είδους από την Αφρική στην Ευρώπη. Θεωρείται ότι πρωτοεμφανίστηκε στο Κέρας της Αφρικής (Σομαλία και Αιθιοπία) πριν από περίπου 26000 χρόνια και διαχύθηκε στην Βόρεια Αφρική και την Εγγύς Ανατολή κατά τη διάρκεια της Ύστερης Παλαιολιθικής και της Μεσολιθικής Περιόδου. Οι γενεαλογίες E1b1b είναι στενά συνδεμένες με την διάδοση των Αφροασιατικών γλωσσών. Πιο πρόσφατη χρονολόγηση την τοποθετεί μεταξύ 13.400 και 18.500 ΠΚΧ. [πηγή]

Διαβάστε επίσης: Ο Γενετιστής Τριανταφυλλίδης Απαντάει: Γεννιόμαστε ή Γινόμαστε Έλληνες;

Κατανομή του E1b1b Στην Ελλάδα η συχνότητα είναι περίπου 21% ενώ υψηλή συχνότητα βλέπουμε στα Βαλκάνια και τη νότιο Ιταλία με την Αφρική να εμφανίζει την υψηλότερη. Συγκεκριμένα έχει βρεθεί συχνότητα εμφάνισης 80% στο Μαρόκο και τη Σομαλία, 40-80% στην Αιθιοπία, 70% στη Τυνησία, 60% στην Αλγερία και 40% στην Αίγυπτο. [πηγή]

Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν πως το E1b1b είναι περισσότερο κοινό στη βόρειο Αφρική απ’ ότι στην Ελλάδα, γεγονός που καταρρίπτει τον ισχυρισμό πως πρόκειται για το γονίδιο «Έψιλον» που αντιπροσωπεύει το σημάδι της ιδιαιτερότητας του ελληνικού DNA.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

πηγές: eupedia.com (αρχείο) και ellinikahoaxes.gr / Image by Pete Linforth from Pixabay