Σέριφος και Σείριος: Μία Εκπληκτική Σχέση ! ! !

[27/05/2016 - 12:23]

Σέριφος και Σείριος: Μία Εκπληκτική Σχέση

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Σέριφος δεν είναι ένα τυχαίο νησί των Κυκλάδων.

Εκεί ξεβράστηκε το κιβώτιο που περιείχε την Δανάη με τον μικρό Περσέα που όταν μεγάλωσε έκοψε το κεφάλι της Μέδουσας και αργότερα έσωσε την Ανδρομέδα.

Φαίνεται, όμως, πως το νησί κρύβει κάποια μυστικά που έχουν ανάγκη αποκρυπτογράφησης…

Αν μάλιστα τα συνδυάσουμε τον «»μύθο» του Περσέα και της Ανδρομέδας, με τα παρακάτω στοιχεία που μας δίνει η art ant μέσω του ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ, ίσως καταλήξουμε σε πολλά συμπεράσματα, τα οποία αφήνουμε σε εσάς, καθώς και την πιθανή εμπειρία που θα σας δοθεί κατά την επίσκεψή σας στο νησί:

ΣΕΡΙ-ΦΟΣ, με το… (ΣΕΡΙ)ΣΕΙΡΙΟΥ/SERIUS, SERIOUS & SERIE/αγαπητό …ΦΩΣ/light, αυτό που (ΣΕ)ΕΣΩ (ΡΙ)ΡΕΕΙ Υπέρτατο Φωτισμό (πρωτίστως Πνευματικόν) του ΡΑ/Ηλίου Σει-ΡΙΟΥ/Κυ-ΡΙΟΥ

Σ= έσω θεάμενη/αντιληπτή
Ε= Εκτεινόμενη
Ρ= Ροή Υπερτάτου Φωτίσεως
Ι= που απαύστως τροφοδοτεί
Φ= με Φως
Ος= κάθε περιωρισμένο χώρον (κΡανίου, καΡδίας, κυττάΡου)

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ